marți, 13 decembrie 2022

Televiziunea Favorit Tv a devenit generalistă

S.C. CLAS MEDIA SRL Oradea a solicitat prelungirea licenței audiovizuale pentru difuzarea prin satelit a programelor Favorit FM din Oradea și Favorit TV din București. De asemenea, a solicitat și modificarea licenței audiovizuale pentru Favorit TV. Solicitările au fost aprobate în unanimitate cadrul ședinței CNA din 13 decembrie 2022.


Femeie privind programe tv - Imagine realizată de HD Satelit România



Astfel, a fost modificat formatul de principiu al Favorit Tv, din tematic muzical-folclor în generalist.

De asemenea, structura serviciul de programe după sursa de proveniență a fost modificată: producția proprie (aprobată 30,36%, solicitată 42,31%), producții proprii ale altor producători (aprobată 66,07% , solicitată 57,69%), programe preluate de la Național Tv (aprobată 3,57%, solicitată 0%). Procentul rezervat și solicitat pentru operele naționale romanești este de 100%.

Procentul programelor de informare a crescut de la 2,68% la 11,6 %, iar cel al programelor educative și culturale de la 0% la 7,31%, respectiv 61,15%.

Nu a fost solicitată modificarea formatului de emisie SD, nici a zonei de difuzare (națională), nici a orarului de emisie (24 ore pe zi).

Acționariatul rămâne nemodificat, Micula Viorel si Micula Ioan deținând fiecare câte 50%. Cei doi acționari dețin în mod direct cate 50% din capitalul social al SC ABC Plus Media SA, detonatoare a licențelor National FM.

"Favorit FM își continua misiunea. Suntem în piața cu folclor și tradiții, încercăm sa păstram aceste mesaje, tradiții, folclor adevărat la radio. La tv am devenit majori, am făcut 18 ani. Ne dorim să continuăm în linia de folclor autentic și cultural, dar cu o mică noutate. Vrem sa trecem la generalist, dar care păstrând partea de folclor. Deci nu este o schimbare 100%. Sunt 13 televiziuni de folclor locale și regionale acum pe piață. În momentul când au luat așa mare amploare televiziunile de folclor pe nivel local si regional, ca televiziune națională, pentru a te păstra acolo și a le oferi telespectatorilor continuitate si un conținut care sa îi facă să nu aleagă altceva, ne-am decis sa diversificăm grila. De exemplu, emisiunea de interviu Dincolo de cântec am făcut prin Skype în pandemie, apoi am mutat-o în platou si am descoperit povesti de viață spectaculoase, si nu doar despre oamenii de folclor. Observând că emisiunea este vizionată și apreciată, am continuat și astfel a apărut o noua emisiune realizată de o actriță, cu actori mari ai teatrului din România, deocamdată din București. Avem o redacție de știri destul de profesională, precum și jurnalele de la National Tv si National 24, care fac parte din trust. O parte din știrile de acolo, cu impact social pentru telespectatorii noștri, se vor găsi în acest format generalist al Favorit Tv. În afara de jurnalele de știri, care nu le-am lansat, celelalte emisiuni sunt deja în grila Favorit Tv si avem confirmarea că este bine", a explicat reprezentanta televiziunii Favorit Tv.


4 comentarii despre subiectul „Televiziunea Favorit Tv a devenit generalistă”:
Anonim

E o transformare in generalista, ca sa fie introdusa televiziunea mai in fata in grila DIGI de la nr 185 spre nr 55 :))

Anonim

Pai nu se fac modificări de acum, ci doar cand se va publica lista must-carry pentru anul 2023, la primăvara. Nu se muta televiziunile in grila imediat ce se face o modificare a categoriei, ci doar o data pe an. Anul asta au fost deja reorganizate grilele.

Anonim

Dar cind se fac contractele cu programele tv nu se poate pune clauze ca sa fie pe anumita Pozitie !!!

Cosmin

Doar daca vor cabliștii si daca se ajunge la o înțelegere. Forțat nu se poate, e un acord agreat de ambele parți, ca altfel ar solicita toate televiziunile sa fie pe primele poziții in grila. Oricum, legea prevede mai nou ordonarea pe categorii, deci probabil e mai avantajos sa fii in categoria generaliste decat in categoria folclor. De obicei, canalele generaliste sunt in grila înaintea celor muzicale, la toti operatorii.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile