duminică, 11 decembrie 2022

TVR 1, lider de audiență cu meciurile Campionatului Mondial din Qatar. Evenimentul sportiv a fost generator de audiențe record la nivel internațional.

Pe 10 decembrie, 2,5 milioane de telespectatori au vizionat la TVR1 meciurile zilei de la Campionatului Mondial. TVR 1 a ajuns pe primul loc în România cu sferturile de finală de sâmbătă, 10 decembrie, detașându-se de restul competiției în topul audiențelor.

Picturi fotbal - Imagini realizate de HD Satelit România

TVR 1, lider de audiență în România cu meciuri din sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.

Marocul a câștigat împotriva Portugaliei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, acesta fiind unul dintre cele mai interesante meciuri de la eveniment. Între orele 17:00 - 18:56, 1,2 milioane de telespectatori au vizionat meciul la TVR1. În minutul de aur (18:54), 2 milioane de români s-au uitat la TVR 1.

Pentru meciul Anglia-Franța, în mediul urban, TVR 1 a fost cea mai populară televiziune, 828.000 de persoane urmărind partida de fotbal. La nivel național, peste 1,4 milioane telespectatori au ales să privească meciul de la TVR 1. Aproximativ 2 milioane de telespectatori din România au urmărit TVR 1 în minutul de aur, la ora 22:57.

Cea mai importantă competiție de fotbal din lume continuă la TVR cu etapa semifinalelor. Pe 13 și 14 decembrie, de la ora 21:00, TVR 1 va transmite în direct și în exclusivitate meciul Argentina-Croația, precum și meciul Franța-Maroc.

Meciurile de fotbal se pot urmări live și în Piața Constituției, pe ecranele de lângă scena Târgului de Crăciun.

Evenimentul sportiv a fost generator de audiențe record la nivel internațional


Campionatul mondial de fotbal este un eveniment sportiv important care are loc o dată la fiecare patru ani și în care se confruntă cele mai bune echipe naționale de fotbal din întreaga lume, pentru a câștiga Cupa mondială. Campionatul mondial de fotbal este organizat de FIFA si este unul dintre cele mai vizionate evenimente sportive din lume.

FIFA a anunțat că evenimentul sportiv din Qatar 2022 a atras în faza grupelor telespectatori din întreaga lume, cu cifre record de audiențe pe mai multe piețe.

În Japonia, meciul din grupe dintre Japonia și Costa Rica din 27 noiembrie 2022 a atras o audiență medie de 36,37 milioane de telespectatori, cu 74% mai mare decât audiența medie internă în faza grupelor de la Cupa Mondială FIFA din 2018.

Pe 24 noiembrie, în Republica Coreea, 11,14 milioane de telespectatori au urmărit confruntarea cu echipa Uruguayului. Transmisiunea a înregistrat o creștere cu 97% a audienței în comparație cu media meciurilor din faza grupelor de la Cupa Mondială FIFA din Brazilia în 2014 și cu 18% mai mare decât de la Cupa Mondială din Rusia, din anul 2018.

Fanii din Europa s-au pregătit, de asemenea, pentru turul al doilea al meciurilor din faza grupelor în număr mare. Pe 28 noiembrie, 65% dintre cei care se uitau la televizor în Spania au văzut La Roja înfruntând Germania într-unul dintre cele mai așteptate meciuri ale campionatului mondial. 11,9 milioane a fost audiența combinată din transmisiile de pe La1 și GOL MUNDIAL, depășind audiența oricărui meci din faza grupelor pentru Cupa Mondială FIFA din 2018.

Peste trei sferturi (76,6%) din toți telespectatorii din Țările de Jos au asistat la lovitura lui Cody Gakpo în egalul lor 1-1 cu Ecuador. Partida a reprezentat cea mai mare audiență tv din această țară în anul 2022, mai mare decât a oricărui meci din timpul Cupei Mondiale FIFA din 2018.

În Franța, întâlnirea cu Danemarca a fost difuzată pe TF1. Cu o audiență medie de 11,6 milioane de telespectatori, numărul de telespectatori a atins apogeul în ultimele minute ale meciului, când 14,56 milioane l-au urmărit pe Kylian Mbappe marcând. Acesta a fost cel mai înalt vârf de audiențe al Campionatului Mondial în Franța de până acum, depășind audienta de 14 milioane de telespectatori din timpul meciului Franței împotriva Australiei.

Meciul Portugaliei cu Uruguay din 28 noiembrie 2022 a reprezentat cea mai mare audiență tv din Portugalia pentru un meci de Cupa Mondială FIFA. În total, 5,35 milioane de telespectatori din Portugalia au urmărit cel puțin un minut în timp ce echipa a avansat în fazele eliminatorii. Transmisia a avut o cotă de audiență de 69,5%. Peste 80% din telespectatorii portughezi au urmărit cel puțin un minut din transmisiile de la Campionatul Mondial din Qatar.

Transmisia în limba engleză a întâlnirii dintre SUA și Anglia din 25 noiembrie 2022 a fost cel mai urmărit meci de fotbal masculin din totdeauna de la televiziunea americană, cu o audiență maximă de 19,65 milioane de telespectatori pe FOX. Transmisia meciului în limba spaniolă de către NBC-Universal pe Telemundo a fost al doilea cel mai urmărit meci în limba spaniolă din faza grupelor Cupei Mondiale FIFA în care a evoluat o echipă a Statelor Unite.

A doua zi, când Argentina și Mexic s-au întâlnit în Grupa C, transmisia de pe Telemundo în SUA a reprezentat cel mai vizionat meci din faza grupelor pentru Cupa Mondială FIFA în limba spaniolă din țară și al doilea cel mai vizionat vreodată in orice etapă a competiției.

Între timp, în Mexic, transmisia aceluiași meci a atras o audiență națională de 20,96 milioane de telespectatori. Cota de audiența combinată de pe trei televiziuni care au difuzat meciul a fost de 67,9%. Acesta audienta a fost mai mare decât cel mai bun rating combinat din teritoriu pentru orice meci al Cupei Mondiale FIFA din 2018.

În plus, audiența medie în Canada pentru meciul cu Croația a fost de 4,33 milioane, cu o cotă de 68,4%. Acesta a fost cu 17% mai mare decât meciul de deschidere al Canadei și cu 12% mai mare decât audiența combinată pentru Campioantul din 2018.

Iar pasiunea pentru jocul din America de Sud nu cunoaște limite, fanii fiind mai implicați decât oricând până acum. În Argentina, audiența medie pentru echipa de două ori câștigătoare a Cupei Mondiale FIFA a fost, la meciul cu Mexic, de 8,48 milioane, atrăgând o uimitoare cotă de audiență de 81,3%.

UPDATE 15 decembrie 2022:

TVR 1 a fost din nou lider de audienta cu meciul Franța - Maroc, pe care l-au vizionat aproape 2 milioane de telespectatori.

UPDATE 19 decembrie 2022:

La nivel național, aproape 3 milioane de telespectatori au vizionat în medie, în intervalul 17:00 – 19:55, finala Campionatului mondial 2022. Peste 4 milioane de telespectatori urmăreau meciul la TVR1 în minutul de aur, la ora 19:54.


4 comentarii despre subiectul „TVR 1, lider de audiență cu meciurile Campionatului Mondial din Qatar. Evenimentul sportiv a fost generator de audiențe record la nivel internațional.”:
Anonim

Sunt curios sa vad ce audiente la tv vor fi in Argentina la viitoarea finala a CM de duminica 18 dec.2022.

Anonim

Argentina a câștigat Campionatul Mondial 2022, după un meci superb care merita toata audienta!

Anonim

Promo final al TVR pentru Cupa Mondiala: pentru vizionare CLICK AICI

Anonim

Un rezultat meritat. Bravo Argentina!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile