joi, 5 ianuarie 2023

Codecul audio DTS:X va fi disponibil pe modele premium de televizoare LG

Xperi a anunțat un parteneriat cu LG Electronics pentru a integra formatul audio DTS:X în cele mai noi modele de televizoare OLED, precum și în alte modele premium de la LG. Informația vine printr-un comunicat de presă de la Xperi, compania care deține subsidiara DTS Inc.

Sunet audio surround - imagine decorativa realizată de HD Satelit România

Xperi Inc anunță un parteneriat cu LG Electronics pentru a integra tehnologia audio DTS:X în cele mai recente televizoare LCD OLED și Premium de la LG. DTS furnizează un nou nivel de experiență audio, oferind sunetul de calitate pe care consumatorii îl așteaptă de la o experiență cinematografică pentru acasă”, au precizat reprezentanții Xperi. 

Comunicatul de presă menționează doar DTS:X. Nu există alte informații despre o posibilă conexiune cu audio IMAX Enhanced DTS (sau orice alte formate audio DTS), dar este posibil că decizia să aibă legătură cu anunțul că IMAX DTS va fi disponibil pe platforma de streaming Disney+.

LG Electronics a confirmat vestea: „Suntem încântați să anunțăm că tehnologia audio DTS:X va fi integrată în cele mai recente televizoare LCD OLED și Premium. Cu DTS:X, vom putea oferi clienților noștri o experiență audio cinematografică pentur acasă”, a precizat LG Electronics. 

În timp ce Dolby Audio este acceptat practic în aproape orice model de televizor din prezent, suportul DTS lipsește din produsele multor fabricanți de televizoare. Xperi a precizat că parteneriatul cu LG „reprezintă o piatră de hotar semnificativă în planurile de a încorpora tehnologia DTS:X pe mai multe dispozitive”.

DTS:X este o tehnologie de sunet surround bazată pe obiecte, care își propune să ofere un sunet multidimensional care pare că se "mișcă" în jurul telespectatorului, așa cum se întâmplă în viața reală. Este un succesor al DTS HD și un rival al Dolby Atmos. DTS:X a fost lansat în ianuarie 2015, axându-se inițial pe utilizarea home cinema. Ulterior, a fost utilizat și în cinematografe, având deci o evoluție inversă comparativ cu formatul rival de sunet surround Dolby Atmos (care a fost inițial utilizat în cinematografe și abia apoi a ajuns în casele telespectatorilor).


Despre DTS, Inc.

Din 1993, prin soluțiile sale audio de pionierat pentru dispozitive mobile, sisteme home theater, cinema și nu numai, DTS oferă experiențe audio de înaltă calitate pentru ascultătorii de pretutindeni. În prezent, DTS furnizează și tehnologii de imagistică și detecție. 

Despre Xperi Inc.

Xperi inventează și furnizează tehnologii care permit experiențe extraordinare. Tehnologiile Xperi, furnizate prin mărcile sale (DTS, HD Radio, TiVo) și prin start-upul său Perceive sau prin IMAX Enhanced (un parteneriat IMAX și DTS), sunt integrate în miliarde de dispozitive de consum și platforme media din întreaga lume.


Niciun comentariu despre subiectul „Codecul audio DTS:X va fi disponibil pe modele premium de televizoare LG”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile