luni, 16 ianuarie 2023

Un nou acord Hellas Sat - Orange România pentru televiziunea prin satelit (DTH)

Hellas Sat și Orange România, împreună cu Orange România Communications, și-au consolidat cooperarea strategică printr-un acord multianual pentru a finaliza fuziunea pachetelor si ofertelor tv DTH dintre Orange România și Orange România Communications (fostul Telekom Romania Communications).

Antena pentru recepție satelit - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Anterior, operatorul a anunțat că din 1 mai 2023 serviciul DTH Orange va fi disponibil numai prin Hellasat, la 39 grade Est.

"Noul parteneriat va permite grupului Orange România să ofere în continuare o soluție tehnică integrată, care se traduce prin mai multe beneficii pentru toți clienții săi, servicii similare, precum și o experiență unificată pentru clienți (atât pentru clienții Orange România, cât și pentru clienții Orange România Communications), sprijinită și de acoperirea extinsă cu semnal a Hellas Sat. Performanța și disponibilitatea celor doi sateliți Hellas Sat, care se află în aceeași poziție orbitală, împreună cu o abordare tehnică și comercială unică, au jucat un rol important în câștigarea procedurii de licitație. Astfel, parteneriatul cu Hellas Sat a fost o alegere firească pentru Orange România Group, deoarece compania continuă să se concentreze pe furnizarea pentru clienții săi de servicii de înaltă calitate, cu scopul de a deveni prima opțiune pentru servicii convergente din România. Prin acest nou parteneriat, Hellas Sat devine primă alegere ca poziția orbitală pentru distribuția de canale tv DTH în România și se consolidează poziția de lider a operatorului de satelit în Europa de Sud-Est", se arată în comunicatul de presă al Hellas Sat.

Este o onoare să colaborăm cu Orange România și Orange România Communications, continuând și extinzându-ne serviciile în România. Suntem mândri să colaborăm cu Orange România pentru a oferi abonaților săi cea mai bună experiență de utilizare a serviciilor DTH, cu servicii și tehnologie îmbunătățite. Acest nou acord demonstrează în mod clar angajamentul pe termen lung al Hellas Sat față de operatori și radiodifuzori, de a deservi România, precum și țările din Europa de Sud-Est în general, cu unul dintre cele mai puternice sisteme de satelit din regiune, ajungând la peste 1,5 milioane de antene orientate la 39 de grade est”, a concluzionat Christodoulos Protopapas, CEO Hellas Sat.

Despre Hellas Sat

HELLAS SAT este un furnizor premium de servicii prin satelit ce deține și operează trei sateliți care furnizează servicii video, de bandă largă și de date de înaltă calitate și rentabile în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Sud. Compania oferă de asemenea servicii gestionate, cum ar fi difuzarea digitală și conectivitate clienților săi, din propriile sale sedii din Grecia și Cipru, precum și prin intermediul rețelei sale de parteneri din întreaga lume. Hellas Sat este o filială a Arabsat și are sediul în Grecia și Cipru, iar websiteul companiei este hellas-sat.net.


6 comentarii despre subiectul „Un nou acord Hellas Sat - Orange România pentru televiziunea prin satelit (DTH)”:
Anonim

Programe noi mai multe în format Full HD când vor introduce mai multe în grilă pe noul satelit HELLAS SAT 39 .0 E

Anonim

Alegerea satelitului Hellas Sat nu este o idee rea, are acoperire pe aproape toata Europa, mai putin Polonia unde partea de nord este necesita antena si de 120 cm, semnal mai slab. Pe site-ul https://www.satbeams.com/footprints puteti observa acoperirea semnalului in functie de satelit dar si detalii tehnice, cum ar fi dimensiunea antenei, elevatie, puterea de emisie. Un alt dezavantaj este semnalul mai slab pe o antena de 60 cm. Abia am avut semnal 70% si cu LNB RT inverto si AMIKO Eco doar cu antena de minim 70 am avut semnal foarte bun.

Satelitul Astra 31.5 Est avea urmatoarele avantaje:
- receptia foarte buna cu antena de 60 cm ca si satelitul Thor 1 West, se poate receptiona si cu antena de 40 cm dar trebuie un LNB bun cum este AMIKO sau RT Inverto.
- datorita semnalului foarte bun cu o antena de 100 cm orientata pe satelitul Astra 19.2 Est, am putut receptiona si satelitii Astra 31.5 Est si HotBird 13 Est fara probleme. Pentru cei care au abonament Orange dar sunt si interesati de canale transmise la liber. Acuma vor trebuii sa monteze doua antene de satelit.
Dezavantajul este ca doar estul Europei are acoperire.

Anonim

Oare o sa mai aiba acoperire si in Uk cu noul satelit?

Anonim

Satelitul are acoperire pe toata Europa. In UK cu o antena de minim 80 cm trebuie sa receptionezi satelitul, dar elevatia antenei este foarte mica. In functie de locatie elevatia este undeva intre 14 (Thurso) - 21 (Londra), conform site-ului: https://www.satbeams.com/footprints.

Anonim

Eu nu pot schimba sateletul in setarile TV. CE POT FACE?

Anonim

Dupa ce reorientezi antena pe 39 grade Est:
- daca decodorul e Kaon, trebuie facut update de soft.
- daca decodorul e Samsung, il scoti de tot din priza pentru cateva minute si ar trebui ca apoi sa apara si satelitul nou, daca ai orientat antena corect pe 39 grade Est - ATENTIE: NU DATI RESETARE LA RECEPTORUL DE LA SAMSUNG, CA DACA DATI RESETARE, NU O SA MAI PUTETI FACE NIMIC FARA SA CHEMATI PE CINEVA DE LA ORANGE!!!

Oricum, indiferent ce receptor ai, initial trebuie reglata antena cu un satfinder, nu o reglezi cu receptorul. Daca nu reusiti sa o reglati, singura solutie e sa sunati la relatii clienti si vin ei si se ocupa, sau platiti un instalator din zona dvs sa va reorienteze antena cu ajutorul unui satfinder.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile