miercuri, 22 februarie 2023

"Blanca", primul serial realizat în întregime cu sunet holofonic, va fi difuzat de Diva

Serialul "Blanca" (2021) este un thriller polițist italian inspirat de seria de romane scrise de Patrizia Rinaldi, o scriitoare și fostă educatoare de 62 de ani. Acțiunea se centrează pe o tânără nevăzătoare numită Blanca Ferrando (interpretată de Maria Chiara Giannetta), care și-a transformat dizabilitatea într-o superputere și s-a specializat în decodarea auditivă pentru a deveni profiler consultant. Cele șase episoade ale serialului o urmăresc pe Blanca în timp ce lucrează împreună cu poliția din Genova și inspectorul Michele Liguori (Giuseppe Zeno) pentru a rezolva cazuri complicate.


Serialul Blanca - Imagine remisă în comunicat de televiziunea Diva pentru publicare pe HD Satelit România

Blanca se bazează pe abilitățile ei auditive și analitice excepționale pentru a dezvălui rapid cine minte și a reconstitui scena unui crime. În plus, ea este implicată într-un triunghi amoros cu Liguori și Nanni Busalla (Pierpaolo Spollon), un bucătar care ascunde secrete periculoase. În timpul serialului, Blanca este însoțită mereu de cățelul ei, Linnaeus (interpretat de un bulldog american numit Fiona), care este antrenat de Carolina Basile, o expertă cu 20 de ani de experiență în domeniul dresajului canin pentru filme și seriale.

Filmările au avut loc în regiunile italiene Liguria, Toscana și Lazio, iar serialul este primul din istorie filmat în întregime folosind sunetul holofonic, o tehnică de înregistrare de 360 de grade care îi permite să fie reprodus într-un mod similar cu modul în care este perceput de către urechea umană. Acesta este un aspect interesant al serialului, deoarece dacă îl urmăriți folosind o pereche de căști audio, veți experimenta lumea din jur așa cum o percepe Blanca, mai precizează Diva in comunicatul de presă.

Sunetul holofonic este un sistem de înregistrare binaurală (creat de inventatorul argentinian Hugo Zuccarelli în 1980) care se bazează pe afirmația că sistemul auditiv uman acționează ca un interferometru (interferometria este o tehnică care utilizează interferența undelor suprapuse pentru a extrage informații). Se bazează pe variația de fază, la fel ca sunetul stereofonic. Caracteristicile sunetului holofonic sunt percepute prin căști audio. Cuvântul „holofonic” este s-ar traduce prin „holograma acustică”.

Serialul "Blanca" a primit undă verde pentru un sezon 2, iar filmările au început în noiembrie 2022.

Sezonul 1 al serialului "Blanca" începe la Diva pe 27 februarie 2023, la ora 21:00.


14 comentarii despre subiectul „"Blanca", primul serial realizat în întregime cu sunet holofonic, va fi difuzat de Diva”:
Marius

S-a auzit foarte profund, multe efecte fiind percepute in spate, chiar daca sunetul a fost pe doua canale.

Anonim

O fi sunetul holofonic la ei in Italia, varianta noastra este un banal stereo.

Marius

Anonim, pai sunetul holofonic este un sunet stereo, pe două canale. Cum ar trebui sa fie? 5.1? E doar o iluzie de surround, nu e 5.1 nativ.

Ce căști ai folosit? Eu am folosit unele conectate prin Bluetooth la tv.

Încearcă sa vezi, acest demo cum il auzi? Tot stereo? Nu auzi chibriturile in spatele capului? Eu asa le aud.

https://www.youtube.com/watch?v=uzFswCpJPqg

Cristi1970

@ Marius, cel mai bine se aud sunetul holophonic cu casti care se introduc in ureche (earphones), nu din cele care se pun peste ureche (nu headphones).
@ Anonim, daca ai ascultat prin difuzoarele televizorului, normal ca nu ai auzit nimic special.

Marius

Wow!! Am gasit unul in care, spre final, pur si simplu sunetul urca deasupra capului si apoi coboară la picioare!! Senzația asta auditiva nu o am nici chiar pe sistemul meu 5.1, adica sa aud sunetul deplasandu-se pe verticala!!

https://www.youtube.com/watch?v=H0EinU82Br4

Anonim

Sunetul holografic este pentru cei care folosesc căști audio stereo. Pentru cei care se limitează la difuzoarele stereo ale, televizorului este un sunet normal, stereo.

Anonim

Trebuie sa înțelegeți că pentru asculta acest sunet trebuie căști stereo nu merge nici prin difuzoarele televizorului nici prin sound bar nici un sistem 5 + 1 nici pe sistem 7 + 1.

Anonim

Altfel nu veți auzi efectele 3D are sunetului holophonic. Trebuie să stați drept. Trebuie să apăsați un pic pe căști spre urechi, daca nu folosiți căști in ear , pentru a creste eficiența iluziei auditive 3D..

Anonim

Și dacă nu stau drept, nu se poate ?

Anonim

Probabil ai pus această întrebare crezând că faci o glumă. Totuși o să te ajut cu un răspuns.

Ba da se poate să stai și pe spate dacă vrei, de exemplu în pat, dar vei denatura poziția efectelor sonore. De exemplu dacă un efect trebuia să l auzi sus, spre tavan, îl vei auzi de exemplu spre peretele dinspre spate.

Deci nu e ca în cazul difuzoarelor multicanal ale unui sistem home cinema, amplasate în poziții fixe, care îți permit să te miști aproape în orice poziție și să auzi sunetele tot din același loc. Castile se mișcă o data cu mișcarea capului, și deci și sunetul odată cu acesta și deci nu va mai fi sincronizarea corecta cu imaginea serialului.

Sfatul meu, dacă ești interesat cu adevărat de acest subiect, este să procuri o pereche de căști și să încerci să asculți acest tip de sunete, dacă nu din serialul acesta, măcar din videoclipurile postate la comentariile de mai sus.

Anonim

Cam ciudată idee să te uiți la televizor cu căștile pe urechi. Voi încerca cu laptopul, deși conform experienței din Win 10 cu Dolby Access și DTS Sound Unbound, spațializarea acustică este o simplă poveste (am încercat cu demo-urile lor). Singurul surround virtual l-am auzit de la televizoarele Sony (S-Force Surround), care distorsionau sunetul de așa manieră încât unele sunete se auzeau într-adevăr din spate, iar câmpul audio era foarte larg. Din păcate, s-ar părea că Sony nu mai asigură această funcție, iar stațiile noastre TV nu mai emit sunet multicanal.

Anonim

Chiar merge, confirm și eu. Mai ales demo-ul cu chibrituri, fenomenal! Cu căști stereo am probat, fara niciun efect audio activat, ci doar cu sunetul așa cum e.original in acel clip.

Marius

Anonim nu e nimic ciudat să te uiți la televizor și să asculți sunetul de la tv prin căști. Eu de exemplu am copii mici și altă soluție nu am de peste 3 ani, dacă vreau să mă uit seara la TV, altfel îi trezesc. Iar fără sunet prefer să nu mă uit și nici copiii nu vreau să îi mut deocamdată singuri în altă cameră. Deci căștile sunt perfecte ,le conectez la TV prin bluetooth și se aude super fain, pot să dau chiar destul de tare volumul, fără deranjez pe nimeni. Nu sunt niste căști foarte scumpe, ceva Panasonic la 150 lei, dar tine acumulatorul enorm de mult și se aud clar și liniștitor, au și bass suficient.

Anonim

Daca ai un TV care suporta conexiune bluetooth, merge sa folosești căști. Cu fir ar fi prea scurt, te obigă să te uiți de la max.1metru, iar dacă ai o diagonala mare la TV s-ar putea să nu fie prea confortabil..

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile