luni, 6 martie 2023

Mașinile Google Street View vor actualiza imaginile a peste 100 de localități și drumurile dintre aceste localități

În această primăvară, programul Google Street View revine în România pentru a actualiza imaginile din peste 100 de localități și drumurile dintre acestea. În următoarele luni, mașinile Street View vor străbate șoselele țării și vor vizita orașe, autostrăzi și alte zone, cu scopul de a actualiza imaginile panoramice 360 de grade pe Google Maps, anunță reprezentanții companiei printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Drum din România - Imagine fotografiată de HD Satelit

Procesul de preluare a imaginilor Street View începe marți, 7 martie, iar mașinile vor acoperi o varietate de zone din întreaga țară, inclusiv Vălenii de Munte, Câmpulung, Timișoara, Orșova, Deva, București, Pașcani, Călărași și Târgu Mureș. Lista completă și actualizată a zonelor care vor fi fotografiate de mașinile Street View în România poate fi consultată dând click AICI.

Google Street View este un serviciu disponibil în România începând cu anul 2010, atunci când primele imagini au fost publicate pe Google Maps din marile orașe. În 2012, serviciul Street View și-a extins acoperirea la nivelul întregii țări, preluând imagini de pe aproximativ 40.000 de kilometri de drumuri, din 39 de orașe și sute de obiective turistice. În anii următori, Google a continuat să actualizeze și să extindă imaginile Street View din România, incluzând marile orașe și atracții turistice precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal și fluviul Dunărea.

În 2018, Google a colaborat cu WWF România (World Wildlife Fund) pentru a fotografia peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării, oferind astfel oportunitatea tuturor persoanelor cu acces la internet de a explora virtual frumusețile deltei prin intermediul imaginilor Street View.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2022, iar acum serviciul este disponibil pentru utilizatorii care doresc să exploreze și să descopere virtual cele mai frumoase locuri din țară, cu ajutorul imaginilor 360 de grade.

Google Maps este un serviciu popular oferit de Google, care include și funcționalitatea Street View. Acesta este disponibil în peste 250 de țări, inclusiv în regiunile Arctica și Antarctica. Inteligența artificială a avut un rol important în dezvoltarea Google Maps, oferind utilizatorilor opțiunea de a alege o rută ecologică, care optimizează consumul de combustibil. Cu ajutorul IA, Google Maps oferă utilizatorilor o experiență vizuală mai imersivă, iar Street View este disponibil atât în Google Earth, cât și în aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile.

Protecția confidențialității este o prioritate pentru Google. Înainte de a publica imaginile panoramice 360 de grade preluate, acestea sunt procesate cu o tehnologie specială care estompează fețele oamenilor și plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor, astfel încât acestea să nu poată fi identificate. Mai mult decât atât, Street View oferă și o funcționalitate suplimentară care permite ascunderea detaliilor precum fețele oamenilor, mașinile și casele, prin accesarea butonului „raportează o problemă” din partea dreapta-jos a imaginilor.

Google Maps este un serviciu popular, având peste un miliard de utilizatori activi în fiecare lună. Zilnic, peste 50 de milioane de actualizări sunt efectuate pe această platformă. Google Maps oferă utilizatorilor acces la informații despre afaceri, recenzii și evaluări pentru aproximativ 200 de milioane de companii și locuri din întreaga lume. Pentru a asigura acuratețea și actualitatea informațiilor, Google Maps are peste 10.000 de parteneriate cu autorități locale, companii de transport și organizații din întreaga lume. În plus, Google Maps oferă funcția de rute ecologice, lansată în Europa anul trecut, care a fost utilizată în SUA și Canada pentru a reduce cu aproximativ o jumătate de milion de tone metrice emisiile de carbon, echivalent cu scoaterea a 100.000 de mașini de pe șosea. Extinderea acestei funcții în Europa și în alte zone va aduce o îmbunătățire semnificativă a mediului înconjurător. În plus, Google Maps conține peste 220 de miliarde de imagini Street View din mai mult de 100 de țări și teritorii.


Niciun comentariu despre subiectul „Mașinile Google Street View vor actualiza imaginile a peste 100 de localități și drumurile dintre aceste localități”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile