luni, 6 martie 2023

20 videoproiectoare, printre premiile Warner TV la concursul maratonului filmelor de Oscar

Warner TV va difuza cincisprezece filme celebre, laureate cu Oscar, înaintea celei de-a 95-a gale de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film. Postul va oferi zeci de premii cinefililor care vor urmări producții precum „Top Gun”, „Shaft”, „Goodfellas” și „Dallas Buyers Club”. Filmele pot fi vizionate în intervalul 11-12 martie, de la ora 8 dimineața până după miezul nopții, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Weekend de Oscar - Imagine remis[ in comunicat de Warner Tv pentru publicare pe HD Satelit Romania



În dimineața zilei de 11 martie va începe maratonul Oscar, la Warner TV, cu filmul din 1951, "Un american la Paris/ An American in Paris", regizat de Vincente Minnelli și câștigător al a șase premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film. Filmul urmărește povestea lui Jerry Mulligan, interpretat de Gene Kelly, un pictor care încearcă să-și găsească locul în lumea artei după cel de-al Doilea Război Mondial, dar care întâmpină dificultăți în a-și face cunoscută opera. În ciuda acestor obstacole, el rămâne încrezător în propria sa valoare și, în cele din urmă, este descoperit și recunoscut.

Filmul „Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz” (1939), regizat de Victor Fleming și adaptat după povestea lui L. Frank Baum, îi are în rolul principal pe Judy Garland, care interpretează personajul Dorothy. Ea este o fetiță din Kansas care, pentru a-și salva cățelușul Toto de o vecină rea, vrea să plece de acasă. Însă, o tornadă lovește ferma ei, iar ea este transportată în lumea misterioasă a lui Oz. În călătoria ei pe drumul pavat cu cărămizi galbene, ea se împrietenește cu trei personaje stranii și pornesc împreună către orașul unde locuiește Marele Vrăjitor, fiecare cu o dorință. Filmul a primit două premii Oscar, la categoriile muzică originală și cântec original, pentru melodia „Over the Rainbow”.

În altă ecranizare plină de aventuri, „Ocolul Pământului în 80 de zile/ Around the World in 80 Days” (1956), regizată de Michael Anderson și John Farrow, personajul principal este Phileas Fogg, interpretat de David Niven. El este un gentleman britanic care pariază că poate face ocolul globului în 80 de zile și pleacă în această aventură alături de ajutorul său, Passepartout. Filmul a primit cinci premii Oscar, inclusiv la categoria cel mai bun film.

Lungmetrajul „Discursul regelui/ The King’s Speech” (2010), regizat de Tom Hooper, este inspirat dintr-o poveste reală și a câștigat patru premii Oscar, inclusiv cel mai bun film, regie, scenariu original și interpretare masculină în rol principal, pentru interpretarea lui Colin Firth în rolul regelui George al VI-lea. Filmul explorează relația unică și de încredere care s-a dezvoltat între monarh și logopedul său excentric, Lionel Longue (interpretat de Geoffrey Rush).

Comedia romantică „Miezul nopții în Paris/ Midnight in Paris” (2011) este regizată de Woody Allen și a câștigat premiul Oscar pentru scenariu original. Filmul urmărește un scriitor interpretat de Owen Wilson, care se trezește misterios transportat în timpul nopții în Parisul anilor 1920, unde întâlnește oameni celebri din acea perioadă.

Drama „Luptătorul/ The Fighter” (2010), regizată de David O. Russell, îi are în rolurile principale pe Christian Bale, Mark Wahlberg și Melissa Leo și prezintă povestea reală a lui Micky Ward, un boxer care a luptat pentru a-și depăși statutul social precar și a deveni campion mondial la categoria mijlocie. Christian Bale și Melissa Leo au câștigat premii Oscar pentru interpretarea lor memorabilă în acest film.

"În filmul „Dallas Buyers Club” (2013), regizat de Jean-Marc Vallée, povestea se concentrează pe Ron Woodroof (interpretat de Matthew McConaughey), un electrician şi escroc care, după ce este diagnosticat cu o boală gravă, găsește modalități de a ajuta alți pacienții să obțină tratamentul necesar. Inspirat de o poveste reală, filmul a câștigat premii la categoriile de interpretare masculină a premiilor Oscar (Matthew McConaughey și Jared Leto), precum și la categoria machiaj-coafură.

„Băieți buni/ Goodfellas” (1990), regizat de Martin Scorsese, prezintă povestea unui gangster de mâna a doua, Henry Hill (interpretat de Ray Liotta), care ia parte la o spargere împreună cu Jimmy Conway (Robert de Niro) și Tommy De Vito (Joe Pesci). Filmul urmărește evoluția celor trei în lumea mafiei, cu Joe Pesci câștigând un premiu Oscar pentru rol secundar.

A doua zi a Weekendului de Oscar de la Warner TV începe cu „Casablanca” (1942), regizat de Michael Curtiz, unul dintre cele mai romantice filme din toate timpurile. Humphrey Bogart și Ingrid Bergman interpretează rolurile principale în această poveste despre un expat american care deţine o cafenea în Maroc și luptă cu decizia de a-și ajuta fosta iubită să scape împreună cu soțul ei fugar. Filmul a câștigat premii la categoriile de regie, scenariu și cel mai bun film din partea Academiei Americane."

Filmul "Pe aripile vântului/ Gone with the Wind" (1939), regizat de Victor Fleming, este o adaptare a romanului omonim scris de Margaret Mitchell și prezintă povestea iubirii tumultoase dintre Scarlett O'Hara (interpretată de Vivien Leigh) și Rhett Butler (jucat de Clark Gable) în timpul Războiului Civil American. Filmul a câștigat opt premii Oscar, inclusiv cel mai bun film.

În "Top Gun" (1986), regizat de Tony Scott și premiat cu Oscar pentru cântecul original "Take My Breath Away", Tom Cruise îl joacă pe Maverick, un pilot rebel care nu respectă regulile, dar care trebuie să își înfrunte propriile temeri pentru a avea succes într-un mediu unde doar prima poziție contează. Kelly McGillis este instructorul său civil, care își pierde treptat interesul profesional pentru pilotul rebel.

"Interstelar: Călătorind prin Univers/ Interstellar" (2014), regizat de Christopher Nolan și cu Matthew McConaughey, Anne Hathaway și Jessica Chastaine în distribuție, este un film SF care explorează posibilitatea de a cuceri spațiul cosmic într-o încercare disperată de a salva omenirea de la dispariție. Filmul a câștigat un premiu Oscar pentru efectele vizuale impresionante.

Regizorul Christopher Nolan se numără printre creatorii filmelor de succes, așa cum este și thriller-ul științifico-fantastic „Începutul/ Inception” (2010), cu Leonardo DiCaprio și Elliot Page în distribuție, care a câștigat patru premii Oscar, printre care și pentru imagine. Eroul filmului, Cobb, are o rară abilitate care l-a făcut extrem de solicitat în lumea spionajului tehnologic, dar l-a costat pierderea tuturor lucrurilor importante din viața sa și l-a transformat într-un fugar internațional. Îi este oferită șansa să-și recapete totul: o ultimă misiune i-ar putea restitui viața de dinainte, dar pentru asta va trebui să îndeplinească o sarcină aparent imposibilă.

Un alt film celebru este "Matrix" (1999), regizat de Lana Wachowski și recompensat cu patru premii Oscar (montaj, sunet, efecte vizuale și de sunet). Personajul central al filmului este Neo (Keanu Reeves), care luptă să descopere adevărul despre o lume misterioasă și plină de necunoscut despre care a auzit vorbindu-se doar în șoaptă.

În final, lista de filme Oscar se încheie cu "Shaft" (1971), regizat de Gordon Parks. Un lider al crimei din New York îl angajează pe John Shaft (interpretat de Richard Roundtree), cel mai bun detectiv particular de culoare din oraș, să găsească și să recupereze fiica sa răpită. Filmul a câștigat Oscarul pentru cea mai bună muzică originală acordată de Academie.

Concurs Warner Tv cu premii videoproiectoare, aparate de popcorn și altele


În timpul weekendului, Warner TV România va organiza un concurs pe pagina sa de Facebook, în care va publica câte o întrebare dintr-un film difuzat. Pentru a participa, utilizatorii trebuie să răspundă corect la întrebare și să dea "Like" paginii Warner TV România. Câștigătorii vor fi selectați prin random.org și anunțați pe data de 15 martie. Premiile disponibile includ 20 de video-proiectoare, 2 coduri promoționale pentru descărcarea gratuită a jocului video "Hogwarts Legacy", 50 de aparate de popcorn, 50 de pături din material reciclat care pot fi transformate în poncho-uri, 20 de pături și 20 de căni.


Despre Warner Bros. Discovery

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) este o companie globală de top în industria media și divertisment, specializată în producerea și distribuirea celui mai popular și variat portofoliu de conținut și branduri din întreaga lume, prin intermediul televiziunii, filmelor și platformelor de streaming. Această companie este prezentă în peste 220 de țări și teritorii, și în 50 de limbi, iar prin mărcile sale celebre și produsele emblematice, cum ar fi Warner Bros: Discovery Channel, discovery+, CNN, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele, reușește să inspire, informeze și să ofere momente de distracție publicului din întreaga lume. Pentru a afla mai multe informații despre această companie, puteți vizita site-ul oficial wbd.com.


Niciun comentariu despre subiectul „20 videoproiectoare, printre premiile Warner TV la concursul maratonului filmelor de Oscar”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile