luni, 10 aprilie 2023

"The Super Mario Bros. Movie", nostalgia care doboară recorduri

Filmul "The Super Mario Bros. Movie" a ajuns în cinematografe săptămâna trecută și a doborât recordul de încasări din SUA, din weekendul de lansare, a unui film inspirat din jocuri video. Recordul, deținut de Sonic The Hedgehog 2, era de 141 milioane de dolari. Dar filmul "The Super Mario Bros. Movie" a fost un hit la lansare nu doar in SUA, unde a obținut 146 milioane de dolari, ci și în întreaga lume, cu încasări globale în weekend de peste 377 milioane de dolari.

Povestea îl are în prim plan pe Mario (cu vocea lui Chris Pratt) și Luigi (Charlie Day), doi instalatori din Brooklyn. Peach (Anya Taylor-Joy) completează personajele clasice din această poveste plină de nostalgie. Este prima adaptare cinematografică a jocului video de la filmul "Super Mario Bros." din 1993.

"The Super Mario Bros. Movie" este disponibil în 3D, IMAX și în alte formate premium, care au reprezentat 38% din vânzări. Potrivit CEO-ului IMAX, "The Super Mario Bros. Movie" este cel mai important film de animație pentru IMAX, aducând încasări in weekend de 21,6 milioane de dolari, la nivel mondial, pentru această companie.

Cu asemenea succes la lansare, nu este exclus sa vedem în viitor o continuare animată din seria Mario, ceea ce ar deschide calea către noi adaptări cinematografice cu buget mare, inspirate din universul jocurilor Nintendo.

Super Mario Bros. este un joc celebru, deja retro, pentru console de jocuri, dezvoltat și publicat de Nintendo pentru Nintendo Entertainment System (NES). Succesorul jocului arcade din 1983, Mario Bros. și primul joc din seria Super Mario, a fost lansat pentru prima dată în 1985 pentru Famicom din Japonia. Jucătorii îl controlează pe Mario (şi pe fratele său Luigi, în modul multiplayer), în timp ce traversează Regatul Ciupercilor pentru a o salva pe Prințesa Toadstool de Regele Koopa (redenumit ulterior Bowser). 


Niciun comentariu despre subiectul „"The Super Mario Bros. Movie", nostalgia care doboară recorduri”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile