luni, 15 mai 2023

"Lasă-mă, îmi place! Camera 609", un nou serial de comedie romantică, din toamnă la Antena 1

Povestea serialului, o adaptare după producţia turcească Room 309, este presărată nu doar cu sare și piper, ci cu toate condimentele care îi vor face pe telespectatori să se adune, împreună cu familia și prietenii, în fața televizorului, anunță televiziunea Antena 1 printr-un comunicat remis către HD Satelit România. 'Lasă-mă, îmi place! Camera 609" este genul de serial care stârnește dezbateri și discuții amuzante.

Anda Sârbei și Matei Negrescu - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe HD Satelit România 

Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, Anda Sârbei a putut fi urmărită până acum în serialul Vlad şi în mini seria Roslund & Hellström: Box 21, precum şi în numeroase reclame tv. În proiectul ce va putea fi urmărit în curând la Antena 1, Anda va juca rolul Evei, o tânără frumoasă, ambiţioasă, talentată şi care îşi cunoaşte valoarea. Pasionată de design interior şi absolventă a facultăţii de arhitectură, Eva este singura cu studii superioare din familia ei. Totodată, este şi cea care îşi întreţine familia, aşa că atunci când decide să demisioneze de la locul de muncă, îşi pune familia în pericolul de a-şi pierde locuinţa. 

Eva îmi este un personaj foarte drag, cu care am multe în comun, aşa că îmi e uşor să mă apropii de ea. Este fata serioasă din familia Georgescu, care munceşte mult pentru a-şi îndeplini planurile de viitor, însă o decizie pe care nici măcar ea nu a luat-o, ci mama ei, urmează să-i schimbe drumul. Va trebui să facă alegeri importante, care însă nu se dovedesc a fi bune de fiecare dată. Totuşi, mama şi surorile ei îi sunt alături, tratând cu mult umor şi ironie toate impedimentele. Este într-adevăr o provocare şi o bucurie să joc un rol atât de important în acest proiect. Îmi doream foarte mult să joc într-o comedie romantică,  mai ales că este primul serial de gen făcut în România, şi se întâmplă mai repede decât mi-aş fi imaginat. Sper să fie pe placul cât mai multor oameni, pentru că noi şi echipa de producţie punem tot sufletul în ceea ce facem”, a dezvăluit Anda Sârbei. 

Anda Sârbei și Matei Negrescu - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe HD Satelit România 

Alături de ea, în rol principal în serialul de la Antena 1, telespectatorii îl vor putea urmări din această toamnă pe Matei Negrescu. Absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, Matei şi-a îndreptat atenţia spre mara lui pasiune, filmul, astfel că în 2013 a absolvit cursurile de actorie cu James Longshore şi Bianca Mina (scenarista Lia – Soţia soţului, Lasă-mă, îmi place! Camera 609 sau Adela), iar în paralel s-a pregătit şi cu Dorotheea Petre şi a absolvit şi Şcoala de Duminică din cadrul UNATC. Au urmat apoi numeroase apariţii în reclame tv, pentru ca în 2015 să debuteze în comedia romantică americană Crown for Christmas. Au urmat apoi The Silent Valley şi The Chronic Comedy Show, unde a jucat, dar a şi scris scenariul, dar şi alte producţii americane între care The Doorman, Royal MatchMaker sau A Royal Winter, dar şi serialul românesc Triplusec. Din portofoliul lui Matei nu lipseşte nici regia, în 2022 acesta semnând regia Kickstarter, un film neo-noir/fantastic cu elemente de comedie neagră, în care a apărut alături de Mădălina Bellariu Ion şi Dragoş Onisei. 

"Am fost surprins să fiu chemat la casting pentru un rol de protagonist tocmai când renunţasem la speranţa de a mai juca în ceva la modul serios (apariţiile episodice în seriale, filme sau reclame nu se pun). Probabil că asta m-a ajutat să mă relaxez puţin şi să mă eliberez de presiunea inevitabilă a mizei în momentul în care, ca orice actor la început de drum, simţi că ai putea face acel salt calitativ atât de dorit. Din fericire pentru mine, personajul nu e foarte îndepărtat de mine însumi. Avem ceva lucruri în comun, iar acolo unde suntem diferiţi, terenul nu mi se pare atât de dificil de acoperit. Victor e un bărbat cu coloană vertebrală şi o busolă morală sănătoasă, responsabil şi dependent de muncă, un om care a suferit din dragoste şi a renunţat la ideea romantică despre relaţii. În plus, mai e şi uşor răsfăţat, perfecţionist şi, ocazional, nevrotic. Personalitatea sa aş zice că s-ar încadra într-un indicator ISTJ în sistemul de clasificare Meyer Briggs (n.r. unul dintre cele mai populare teste de personalitate de astăzi). Dar ca în cazul oricărui om serios, care jură că nu are nevoie de nimeni în viaţa lui şi că "dragostea e pentru proşti", în spatele faţadei reci se ascunde o sensibilitate şi o dorinţă pentru ceva mai mult decât pragmaticul cotidian. Habar nu are ce mână urmează să-i ofere destinul! (Dramatic drum roll). Cât despre provocare, pentru că este realmente o provocare, am simţit primele presiuni încă de la repetiţii. Încă mă simt ca un "intrus" printre toţi actorii din distribuţie, între care unii pe care îi admir de mic, iar pe restul de la primele scene la care am avut plăcerea să asist şi să-i văd jucând. Încerc să nu forţez, dacă simt că ceva nu "iese" şi să absorb cât mai mult din experienţa celorlalţi. Din fericire, echipa a fost şi este răbdătoare cu mine şi, pentru prima oară, fac parte dintr-un proiect în care beneficiez şi de un acting coach. Şi asta în sine e un mare cadou; am parte de mai multe situaţii de jucat cu rolul ăsta decât am avut vreodată până acum şi uşor-uşor, pe masură ce învăţ să mă detensionez, îmi dau seama că este mediul ideal pentru un actor aflat în situaţia mea să se dezvolte şi să se manifeste creativ. Sunt extrem de recunoscător pentru toată experienţa şi sper ca toţi cei care se vor uita vor empatiza cu personajele şi, în tonul comediei romantice, vor zâmbi urmărind dramele noastre!”, a dezvăluit Matei Negrescu. 

Scenariul ce poartă semnăturile Biancăi Mina, lui Bogdan Cotleţ, Radu Grigore şi Ruxandrei Ion are în prim plan o poveste de dragoste care nu se încadrează în clișee. Protagoniștii acestui serial nu se îndrăgostesc la prima vedere, ci se întâlnesc dintr-o greșeală, iar din momentul acela se dă startul unei situații de tip domino, în care stângăciile, du-te vino-ul, situațiile comice, dar și cele romantice și emoționante continuă fără oprire. Tot în prim plan se află și o moștenire foarte mare, care nu se dobândește prin succesiune, ci printr-o condiție specială impusă prin testament. Desigur, moștenirea este foarte dorită de unii și extrem de dorită de alții, ceea ce stârnește o competiție tragi-comică în rândul candidaților. 

Distribuția serialului este una de excepție și va fi anunțată în curând. Nume consacrate din teatru, film și televiziune, actori care nu au mai apărut demul pe micile ecrane, dar și nume noi, vor face deliciul telespectatorilor. Filmările pentru Lasă-mă, îmi place! Camera 609 sunt în plină desfăşurare, în paralel cu filmările pentru cel de-al doilea sezon al proiectului Lia – Sotia soţului meu. 


UPDATE: Emilia Popescu revine pe micile ecrane în comedia romantică Lasă-mă, îmi place! Camera 609 de la Antena 1. Emilia va face cuplu cu actorul Mihai Călin.


Emilia Popescu revine în această toamnă pe micile ecrane cu un rol savuros în prima comedie romantică românească Lasă-mă, îmi place! Camera 609 de la Antena 1. Emilia Popescu va face cuplu cu partenerul său de scenă de la Teatrul Naţional, actorul Mihai Călin, în povestea presărată nu doar cu sare și piper, ci cu toate condimentele care îi vor face pe telespectatori să se adune, împreună cu familia și prietenii, în fața televizorului, anunță Antena 1 printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Emilia Popescu & Mihai Calin & Matei Negrescu - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe HD Satelit România 

Absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti la clasa profesorilor Olga Tudorache şi Florin Zamfirescu, Emilia Popescu a jucat de-a lungul timpului numeroase roluri pe scena teatrului şi a filmului românesc şi a fost decorată cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

În serialul romance de la Antena 1, adaptare după producţia turcească Room 309, Emilia va juca rolul Violetei, mama lui Victor (Matei Negrescu – protagonist) şi soţia lui Sergiu (Mihai Călin). În urma studiilor de contabilitate, pe când era o tânără fâşneaţă, Violeta a făcut un stagiu de practică la firma arhitectului Iosif Pop şi a rămas însărcinată cu Sergiu. Deşi căsătoriţi şi cu un copil, Sergiu a avut numeroase relaţii extraconjugale, de unde şi gelozia oarbă a Violetei. Scopul ei este să îşi vadă fiul aşezat la casa lui.

„Personajul meu, Violeta, e tipul femeii care vrea să parvină cu orice preț. Prin căsătorie, ajunge în aşa zisa lume bună, a celor cu bani și cu vizibilitate. <Scopul scuză mijloacele> pare a fi deviza ei în viaţă. Deşi cinică, făcând orice pentru a moșteni o avere uriaşă, eu am încercat să o "îndulcesc" un pic, adăugând puțin umor în relația cu soțul ei. Am căutat s-o "umanizez", arătând și iubirea care a fost și a mai rămas pentru bărbatul ei, un cuceritor. Mamă posesivă, la un moment dat poate deveni și comică, atunci când nu-i ies planurile. Sunt extrem de bucuroasă să vin în familia Ruxandrei Ion, producătorul deja legendar al serialelor de succes. Şi sper ca împreună cu partenerii mei, colegi de scenă de atâţia ani, să aducem zâmbetul pe buze şi bucuria pe chipul telespectatorilor fideli ai serialelor noastre.”, a declarat Emilia Popescu.

Alături de Emilia Popescu revine pe micile ecrane şi actorul Mihai Călin. Absolvent al Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti şi distins cu premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal, Mihai Călin a jucat numeroase roluri de teatru şi film, dar şi producţii ale micului ecran precum Fructul Oprit, Adela, Regina, O Iubire ca în filme.

În comedia romantică românească Lasă-mă, îmi place! Camera 609, de la Antena 1, Mihai Călin va putea fi urmărit din această toamnă în rolul lui Sergiu, tatăl lui Victor (Matei Negrescu – protagonist), un bărbat afemeiat şi excentric, foarte glumeţ şi fan al teoriilor conspiraţioniste. Deşi e un bărbat inteligent, Sergiu este deopotrivă răsfăţat şi leneş, afişând nonşalant o comoditate care a dus într-un final la punerea lui pe tuşă în compania tatălui său. Privilegiile oferite de poziţia socială a tatălui său i-au permis însă să se bucure nestingherit de plăcerile vieţii. Pe soţia lui, Violeta (Emilia Popescu), a cunoscut-o în timpul unei stagiuni de practică, însă nici căsătoria cu ea şi nici venirea pe lume a lui Victor nu l-au convins să renunţe la aventurile extraconjugale.

„Sergiu Pop este un bărbat care, la adăpostul averii tatălui, a căutat doar partea relaxată, chiar superficială, a vieții. Se bucură de micile plăceri precum navigaţia cu vaporașe în piscină :) ori călătoriile. Ar fi putut realiza mult mai multe, dar comoditatea “i-a pus bețe in roate”. Se simte bine cu Violeta, o iubește de 30 de ani, chiar dacă în aceeași notă haios-ușurică. Gluma și flirtul sunt a doua lui natură. Sau… prima:)”, a dezvăluit Mihai Călin.

Scenariul ce poartă semnăturile Biancăi Mina, lui Bogdan Cotleţ, Radu Grigore şi Ruxandrei Ion are în prim plan o poveste de dragoste care nu se încadrează în clișee. Protagoniștii acestui serial nu se îndrăgostesc la prima vedere, ci se întâlnesc dintr-o greșeală, iar din momentul acela se dă startul unei situații de tip domino, în care stângăciile, du-te vino-ul, situațiile comice, dar și cele romantice și emoționante continuă fără oprire. Tot în prim plan se află și o moștenire foarte mare, care nu se dobândește prin succesiune, ci printr-o condiție specială impusă prin testament. Desigur, moștenirea este foarte dorită de unii și extrem de dorită de alții, ceea ce stârnește o competiție tragi-comică în rândul candidaților.

Distribuția serialului este una de excepție și va continua să fie anunţată în perioada următoare. Nume consacrate din teatru, film și televiziune, actori care nu au mai apărut demul pe micile ecrane, dar și nume noi, vor face deliciul telespectatorilor. Filmările pentru Lasă-mă, îmi place! Camera 609 sunt în plină desfăşurare, în paralel cu filmările pentru cel de-al doilea sezon al proiectului Lia – Sotia soţului meu, iar ambele vor putea fi urmărite în această toamnă, la Antena 1.


Niciun comentariu despre subiectul „"Lasă-mă, îmi place! Camera 609", un nou serial de comedie romantică, din toamnă la Antena 1 ”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Top 5 articole în ultimele 7 zile