marți, 2 mai 2023

Medika Tv va difuza programele și în rezoluție HD

SC MEDIKA BROADCAST CHANNEL SRL Buzău a solicitat și a obținut în cursul săptămânii trecute (pe 25 aprilie 2023), cu unanimitatea Consiliului National al Audiovizualului, aprobarea privind modificarea sediului social, a acționariatului societății, precum și a formatului de difuzare pentru televiziunea Medika Tv din București, din SD în SD/HD (va emite și în HD, pe lângă rezoluția SD actuală).


Medici - Imagine decorativă creată digital de HD Satelit România

Modificarea acționariatului societății se traduce prin transferul a 100% din acțiunile deținute de Pufu Vlad Mircea către SC DIPLOMATIC DIGITAL SRL (acționarul unic fiind SC CLEVER MEDIA NETWORK SRL, din care Tomşa Gheorghe Adrian deține 90%, iar Nicoară Maria deține 10%)

De asemenea, sediul social a fost schimbat din Buzău in București, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 17A.

Modificarea formatului de difuzare din SD în HD/SD se va realiza fără înscrierea în denumire a acronimului rezoluției High Definition. 

Orlando Nicoară, reprezentantul televiziunii la CNA, a precizat: "Am reușit să finalizăm o achiziție care a durat 2 ani. Am decis să o trecem direct pe Clever Media, să nu mai folosim Diplomatic Digital ca vehicul pentru această investiție. Totul a fost pe fast forward (nr: repede înainte). Am preluat eu cumva această televiziune la nivel de management / administrare. Din luna mai începem sa introducem programe produse în grila televiziunii. Am achiziționat documentare, rămânem o televiziune cu temă medicală de informare, menținem structura de programe. Încercăm sa facem ceea ce trebuie sa fie o televiziune medicală, este o nișă interesantă care a demonstrat că e nevoie de informare corectă. Noi ne axăm cumva pe televiziuni de nișă. Intenționăm să producem conținut de calitate, care apoi sa fie rostogolit pe vehiculele media din grupul nostru. Tratăm cu toată responsabilitatea investițiile pe care le avem în zona de media. Documentarele vor fi de la BBC și PBS. Aceste surse cred ca sunt suficient de credibile în acest moment. Suntem în continuare în căutarea de documentare pe teme medicale. Ne bucurăm că ne monitorizați și sperăm sa ne confirmați în perioada următoare faptul că vom fi o televiziune de calibru în zona medicala, corectă din punct de vedere științific".

Reprezentatul televiziunii nu a precizat data calendaristică de la care televiziunea Medika Tv va emite și în HD si nici la ce operatori va fi retransmisă în această rezoluție.


2 comentarii despre subiectul „Medika Tv va difuza programele și în rezoluție HD”:
Anonim

HD a devenit un standard al zilelor noastre. Cine nu vrea sau nu poate să facă acest pas, dispare în cele din urmă.

Anonim

Foarte bine. Iar companiile de cablu ar trebui să intuiască mai bine cerințele abonaților, introducând HD acolo unde este posibil. În prezent există încă multe canale care au versiuni HD și care sunt transmise prin cablu doar SD.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile