miercuri, 28 iunie 2023

Acord între EBU și Rugby Europe pentru sportul olimpic de rugby în varianta cu șapte jucători

EBU și Rugby Europe au ajuns la un acord pentru transmisiile sportului olimpic de rugby în variantă cu șapte jucători, în teritorii europene selectate.


Minge de rugby - imagine realizată de HD Satelit România

Acordul între EBU și Rugby Europe, organismul continental de coordonare pentru Rugby Union, permite membrilor EBU să televizeze atât Campionatul de Rugby Europe pentru bărbați, cât și cel pentru femei, în anii 2023 și 2024. Acordul inițial acordă Eurovision Sport drepturi exclusive de transmisie în direct pentru membrii EBU în teritoriile Republicii Cehe (CT), Lituaniei (LRT), Poloniei (TVP) și Spaniei (RTVE), cu opțiunea de a include și mai mulți membri din teritorii suplimentare.

Membrii își vor baza transmisiile pe echipele lor naționale și vor exploata conținutul pe platformele lor lineare și non-lineare. Acoperirea va include și distribuția de scurte înregistrări video ale evenimentelor prin intermediul Eurovision Sports News, iar evenimentele vor primi și promovare pe platformele de social media ale membrilor și ale Rugby Europe.

Comentând acordul, șeful sporturilor de vară al Eurovision Sport, Andreas Aristodemou, a declarat: "Suntem încântați să îmbogățim portofoliul nostru în expansiune cu evenimentele de la Rugby Europe Sevens. Aceste evenimente ale echipelor naționale se aliniază perfect cu rolul membrilor noștri de a sprijini sporturile olimpice la cel mai înalt nivel posibil și suntem mândri să susținem Rugby Sevens pentru următorii doi ani". 

Florent Marty, CEO al Rugby Europe, a adăugat: "Suntem încântați să colaborăm cu EBU pentru promovarea seriei europene de campionat Sevens. Datorită experienței lor în evenimentele sportive de nivel înalt și a rețelei impresionante de difuzare și membri, aceasta va fi o oportunitate uriașă de a promova Rugby Sevens și de a expune talentele europene și echipele naționale fanilor de sport, în special înainte de Jocurile Olimpice din 2024".

Rugby Sevens, o versiune rapidă și cu șapte jucători a Rugby Union tradițional, datează din sfârșitul secolului al XIX-lea. Cu toate acestea, acest sport și-a făcut prima apariție la programul olimpic de la Rio de Janeiro, în 2016, stabilindu-se rapid ca un favorit în rândul unui public mai tânăr și mai divers al Jocurilor Olimpice.

Implicarea Eurovision Sport în Rugby Sevens nu se încheie cu Seria Europeană. Anul acesta se desfășoară și un eveniment de calificare olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, în colaborare cu Jocurile Europene Krakow 2023 (21 iunie - 2 iulie 2023), în care Rugby Sevens va face prima sa apariție.

Anul trecut, EBU a finalizat un parteneriat cu Comitetele Olimpice Europene pentru a oferi expertiza sa în distribuția drepturilor media pentru Jocurile Europene din 2023 și 2027.


Niciun comentariu despre subiectul „Acord între EBU și Rugby Europe pentru sportul olimpic de rugby în varianta cu șapte jucători”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile