luni, 24 iulie 2023

Orange România alimentează cu energie de la 650 panouri solare trei centre de interconectare

Conform angajamentului Grupului Orange de a obține neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040, Orange România a anunțat printr-un comunicat remis către HD Satelit implementarea a peste 200 de panouri solare pe clădirea centrului de interconectare de comunicații din Timișoara. Acesta se alătură centrelor de interconectare din Constanța (inaugurat în noiembrie 2022) și Brașov (deschis în mai 2023), unde au fost instalate primele panouri solare. În prezent, sunt instalate și funcționează aproximativ 650 de panouri solare.


Panouri solare - Imagine remisă în comunicat de Orange România pentru uz editorial pe HD Satelit

Producția anuală de energie a celor trei centre este echivalentă cu consumul anual mediu a aproximativ 300 de locuințe, fiecare având un consum mediu lunar de 100kWh. În zilele însorite, în special în zilele de vară și în intervalele orare cu cea mai mare iradiere, panourile pot acoperi 80% din consumul de energie al Centrelor de Date.

În paralel, 133 de site-uri de telecomunicații au deja instalate panouri solare, generând o cantitate de energie pe an echivalentă cu consumul anual al aproximativ 650 de gospodării, fiecare având un consum mediu lunar de 100 kWh. În zilele însorite, aceste panouri pot acoperi de asemenea 80% din consumul de energie.

În efortul de a diminua amprenta de carbon a rețelei Orange, compania a lansat anul trecut un program desfășurat pe parcursul a 4 ani. În cadrul acestuia, prima etapă, care se va încheia în 2024, are ca scop instalarea de panouri solare pe 300 de site-uri de rețea și 4 centre de interconectare de comunicații și centre de date, urmând ca numărul acestora să se mărească în a doua etapă, care se va desfășura până în 2026.

Programul este o componentă a altor acțiuni #PentruMâine care vizează protecția mediului și care au contribuit la o reducere a consumului de energie în 2022 cu aproximativ 4GWh. Printre acestea se numără:
- Înlocuirea surselor de curent continuu de la locațiile de telecomunicații Orange cu unele mai eficiente din punct de vedere energetic.
- Înlocuirea sistemelor de răcire cu compresor din sălile tehnice ale centrelor de date cu sisteme de răcire free-cooling.
- Înlocuirea echipamentelor IT sau de rețea învechite cu altele noi, mai eficiente energetic și cu mai multe funcții.
- Implementarea de funcții de reducere a consumului de energie pe echipamentul radio în funcție de tehnologie, timp și trafic.
- Închiderea capacităților radio ale tehnologiilor mai vechi, ale căror funcții sunt disponibile în noile tehnologii radio.

Marius Maican, Director Tehnic la Orange România, a mărturisit că organizația este profund conștientă de necesitatea de a minimiza efectele lor asupra mediului, în calitatea lor de lideri ai industriei de telecomunicații din România. El a subliniat că toate sectoarele societății ar trebui să contribuie activ la această cauză. Într-un efort de a-și păstra poziția de lideri pe piață, Orange investește în infrastructura de rețea, cu scopul de a oferi clienților săi cea mai performantă experiență de conectivitate, și a implementat rețelele fixe și mobile 5G+ la nivel național, cele mai rapide disponibile.

Maican a adăugat că Orange nu numai că se concentrează pe aceste îmbunătățiri, dar și pe soluții care să le permită să fie mai responsabili cu privire la consumul de energie. El a recunoscut că operațiunile Orange au un impact asupra mediului, iar pentru a atenua acest impact, au introdus măsuri pentru a reduce amprenta lor de carbon. Creșterea aportului de energie regenerabilă în rețeaua Orange este o astfel de inițiativă majoră.

Marius Maican a încheiat cu promisiunea angajamentului companiei de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în anul 2040.

Protecția mediului este o prioritate în strategiile Orange


Inițiativele Orange România sunt aliniate cu noua strategie a Grupului Orange, numită Lead The Future, care se bazează pe o politică de responsabilitate socială și de mediu ambițioasă. Grupul Orange își propune să reducă emisiile de CO2 cu peste 30% pentru Scopurile 1 și 2 până în 2025 (față de 2015) și cu 45% pentru toate cele 3 Scopuri până în 2030 (față de 2020). Rețeaua face parte din Scopul 2: emisiile indirecte generate în procesul de producție a energiei electrice pe care o companie o consumă în operațiunile sale.

Ca parte a strategiei locale #OrangeForward, până în 2026, Orange își propune să fie prima alegere pentru soluții de conectivitate și servicii digitale integrate sustenabile în România.


Niciun comentariu despre subiectul „Orange România alimentează cu energie de la 650 panouri solare trei centre de interconectare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile