marți, 29 august 2023

"Dor de Doină" cu Argatu' și alți invitați, pe 30 septembrie 2023 în București

Asociația "FRUI VITA" organizează un eveniment distinctiv, denumit „Dor de Doină", ce va avea loc pe 30 septembrie 2023, începând cu ora 18:00, la Grădina Monteoru din București. Evenimentul semnalează și lansarea unui manual digital, conceput astfel încât tinerii să poată studia doina în propriul lor ritm. Agenda acestui eveniment va include discursuri de la organizatori și specialiști etnomuzicologi, materiale audio-video exclusive legate de doină și se va încheia cu un concert oferit de artistul cunoscut sub numele de scenă Argatu’, urmat de interpretări de doine folclorice de către un artist contemporan, anunță organizatorii printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Afiș "Dor de Doină" cu Argatu' - Imagine remisă în comunicat de către organizatori pentru publicare pe HD Satelit România

În privința artistului Argatu', acesta are o carieră extinsă în lumea muzicală românească, acoperind scenele underground și comerciale. Activ în scena muzicală din România începând cu anul 2012, Argatu' a introdus un tip de sonoritate revigorantă într-o perioadă în care stiluri muzicale ca rasta și "drum and bass" începeau să fie tot mai prezente. Un aspect semnificativ al contribuției sale este revigorarea și promovarea folclorului românesc autentic. Artistul este recunoscut pentru abordarea sa eclectică de a combina folclorul cu genuri muzicale moderne, cum ar fi hip-hop sau electro-house. Pe scenă, el emană o energie unică, electrificând publicul. Aceia care au participat la concertele sale confirmă impactul său puternic asupra audienței. Datorită acestor calități, Argatu' joacă un rol esențial în conservarea și popularizarea patrimoniului muzical românesc autentic.

Argatu’ a declarat că se bucură să participe la evenimentul „Dor de Doină" și așteaptă cu nerăbdare să ofere un spectacol deosebit, mulțumind organizatorilor pentru invitație.

Proiectul „Dor de Doină" își propune să realizeze o legătură vibrantă între trecut și prezent, punând în lumină și celebrând moștenirea muzicală românească, și anume doina. Destinat elevilor, studenților și tinerilor profesioniști, proiectul se derulează cu meticulozitate în perioada august - septembrie 2023.

Proiectul se bucură de sprijinul diverselor parteneri, inclusiv CEC Bank, Grădina Monteoru și Pop-Cola. Parteneri instituționali includ Muzeul Național al Țăranului Român și Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu", în timp ce partenerii media sunt Radio Guerrilla, stirileprotv.ro, Zile și Nopți, IqAds, SMARK, LiterNet și blogul lui Cristian China-Birta.

Despre Asociația FRUI VITA, aceasta este o organizație non-profit, non-guvernamentală, înființată în anul 2021. Formată dintr-o echipă tânără pasionată de viață, cultură și artă, asociația își propune să promoveze tinerii artiști, patrimoniul și cultura, în special în rândul tinerei generații. Detalii suplimentare despre proiectul „Dor de Doină" pot fi găsite pe site-ul oficial al asociației, https://www.fruivita.ro/.

Participarea la eveniment este gratuită, iar pentru înscrieri se solicită accesarea unui formular online de la adresa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemCts7ti4s6FN0atl4Tf7YfQW8POD5UpRHQJ-TX0-K-8vMqw/viewform.


Niciun comentariu despre subiectul „"Dor de Doină" cu Argatu' și alți invitați, pe 30 septembrie 2023 în București”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile