joi, 24 august 2023

Festivalul Național de Muzică Ușoară MAMAIA, transmis în direct la tv

După o pauză de 11 ani, entuziaștii muzicii ușoare românești sunt invitați în zilele de 25, 26 și 27 august, începând cu ora 19:00, pentru a viziona concerte și recitaluri prezentate de artiștii și formațiile lor preferate din acest gen muzical.


Microfon concerte - Imagine realizată de HD Satelit România

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia își face revenirea în direct la televiziune, cu o ediție specială care celebrează 60 de ani de la prima sa desfășurare. Acest eveniment jubiliar promite o abordare de gală, adaptată la standardele contemporane. Organizatorii intenționează să reînvie și să perpetueze tradiția acestui eveniment reprezentativ pentru scena muzicală românească, fiind recunoscut ca un simbol cultural, turistic și social, se arată într-un comunicat de presă al TVR.

În 2023, Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia” va fi găzduit în Piațeta Perla din Mamaia și va aduna vocile distincte, din trecut și prezent, care au fascinat generații cu melodiile lor iconice. Pe lângă artiștii care vor evolua pe scenă, Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară „Mamaia”, sub bagheta lui Daniel Jinga, va adăuga strălucirea sa muzicală. Liana Stanciu și Aurelian Temișan sunt gazdele acestui eveniment și au pregătit și segmente deosebite pentru public.

Programul pentru fiecare seară este următorul:

25 august, ora 19.00: Călin Geambașu, Florentina Ciuna, Narcisa Suciu, Xenti și Andreea Runceanu, Alexandra Ungureanu, Carmen Trandafir, Andrei Bănuță, Romanița, K1, Direcția 5 și Holograf vor avea prestații pe scenă. Seara va fi completată cu segmente de amintire dedicate Mihaelei Runceanu și Mădălinei Manole, decernări de premii pentru contribuții deosebite la Festivalul Mamaia de-a lungul anilor și omagii aduse celor care au jucat un rol semnificativ în cadrul festivalului și care, din păcate, nu mai sunt în viață.

26 august, ora 19.00: Jazzy Jo, Anca Țurcașiu, Corina Chiriac și Horia Moculescu, Dani Ionescu, Bodo (Proconsul), Anca Florescu, Gabriel Cotabiță, Aurelian Temișan, Proconsul și Cargo vor evolua pe scenă. Vor fi, de asemenea, decernări de trofee și momente dedicate în amintirea lui Dan Spătaru și Aurelian Andreescu.

27 august, ora 19.00: Gabriela Atanasov, Călin Goia (Voltaj), Silvia Dumitrescu, Cristina Vasiu, Loredana, Sergiu Cioiu, Miki (K-pital), Horia Moculescu și Ana Maria Roșu vor urca pe scenă, alături de Hara, Voltaj și Loredana care vor susține recitaluri. Această seară va include și segmente speciale în memoria Mălinei Olinescu și a Laurei Stoica, precum și premii pentru cei care au contribuit la succesul Festivalului Mamaia de-a lungul anilor și omagii pentru cei care au avut un impact major în istoria festivalului și care nu mai sunt printre noi.

Liana Stanciu a subliniat că această ediție a festivalului reprezintă un prilej de celebrare a tuturor celor care au contribuit la evoluția muzicii ușoare românești. Se vor acorda premii speciale și vor fi momente emoționante de rememorare. Va fi inclus și un segment special unde nepoții regretatei interprete Mihaela Runceanu vor omagia amintirea mătușii lor, prezentând o înregistrare inedită cu vocea acesteia.

Organizarea Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia este realizată de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, în producția Media Group Services International, parte a grupului AG Radio Holding, care detine posturile radio Kiss FM, Magic FM și Rock FM.

Pe afișul oficial al festivalului este precizat că transmisia va avea loc pe TVR 2 si Magic Tv, dar nu este exclus ca alte televiziuni să preia de asemenea transmisia.


Un comentariu despre subiectul „Festivalul Național de Muzică Ușoară MAMAIA, transmis în direct la tv”:
Anonim

Este un festival celebru, de care își amintesc cu nostalgie cei mai în vârstă. O sa urmăresc și eu la tv, să vedem cum au modernizat clasicul spectacol muzical. Sper sa fie difuzat în HD și cred că probabil va fi așa.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile