joi, 10 august 2023

"Trofeul Tinereții", cel mai longeviv festival de muzică ușoară din România, se va desfășura anul acesta între 19 și 20 august

Organizatorii, care includ Consiliul Județean Ialomița, Primăria și Consiliul Local Amara, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Centrul Cultural "Ionel Perlea" Ialomița, sunt încântați să anunțe ediția a 55-a a Festivalului-concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești "Trofeul Tinereții". Această ediție reprezintă o evoluție majoră a festivalului, transformându-se într-o oportunitate unică pentru tinerii artiști de a se dezvolta și afirma, se anunță într-un comunicat remis către HD Satelit România.


"Trofeul Tinereții" - Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe HD Satelit România

Se observă o reinventare importantă a "Trofeul Tinereții" - Amara, cu accent pe modernizare, adaptare la cerințele și așteptările tinerilor artiști ai muzicii ușoare. Viziunea reflectă determinarea organizatorilor de a promova muzica românească într-o manieră inovatoare și relevantă pentru generația curentă, păstrând în același timp valorile tradiționale ale renumitului festival anual de la Amara. Noul slogan, "creator de artiști", subliniază misiunea festivalului de a descoperi și promova noile talente din industria muzicală. În plus, câștigătorul va primi un premiu impresionant care include două producții muzicale, două videoclipuri, training în managementul artistului, pachet de branding guidelines artist, strategie de campanie artist, identitate artist, toate materialele de promovare și branding (online și offline) necesare unui artist, un concert extraordinar în cadrul evenimentului Amara 2024 și 10.000 lei.. Alți câștigători vor beneficia, de asemenea, de premii valoroase.: 5.000 lei/premiul I, 4.000 lei/premiul II, 3.000 lei/premiul III, 1.500 lei/mențiune și 1.500 lei/premiul de popularitate.

Un element nou introdus în competiție este cerința ca fiecare finalist să interpreteze o melodie din repertoriul internațional, oferind astfel finaliștilor șansa de a-și arăta versatilitatea și talentul în abordarea pieselor din diverse culturi muzicale.

Juriul este format din experți și personalități renumite din diferite domenii vitale pentru dezvoltarea artistică, garantând astfel o evaluare echitabilă și feedback constructiv pentru participanți. Jurații includ personalități precum Anna Ungureanu, Daniel Trifu, Laura Petrescu și mulți alții. 

Lista de jurați: Anna Ungureanu - Președinte Juriu - Dirijor al Corului Național de Camera Madrigal “Marin Constantin” și Director Artistic Cantus Mundi; Daniel Trifu - Director Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița și Artist interpret la Târgoveții de Odinioară; Laura Petrescu - Artist interpret, Prezentator TV și Fotomodel; Silviu Păduraru - Artist, Compozitor și Producator muzical; Nicoleta Popa - Director Național FM, Favorit TV și Național TV; Virgil Dulceanu - Compozitor muzical și Profesor de pian; Zoli Toth - Artist, Profesor percuție și Realizator TV&Radio; Ovidiu Stănescu- Songwriter, Remixer, Producator Kiss FM; Mihai Mindirigiu - Organizator și Producător festivaluri.

Vizitatorii festivalului se vor bucura, zilnic între orele 10:00 și 22:00, de experiențe culinare și gastronomice în zona food & drinks & refreshments, dar și de concertele unor artiști consacrați precum Dj YAANG și LORA (19 august), DEEPSIDE DEEJAYS, DEEPCENTRAL și THE MOTANS(20 august), prezentate de ALEXANDRA UNGUREANU.

În cadrul festivalului, vizitatorii pot savura experiențe culinare deosebite și pot participa la concertele unor artiști de top. De asemenea, organizatorii subliniază mândria de a fi unicul festival-concurs din țară care oferă câștigătorului suport profesionist pentru dezvoltarea carierei muzicale timp de un an, sub îndrumarea unor experți renumiți.

Despre Festivalul "Trofeul Tinereții" Amara: De-a lungul anilor, acest festival a fost un punct de referință pentru generatii de artiști, confirmând și prezentând multe talente interpretative, fiind un reprezentant al muzicii ușoare românești. Acest festival are o tradiție îndelungată, desfășurându-se continuu din 1968 și fiind cel mai longeviv festival de muzică ușoară din România. Ediția din acest an se va desfășura între 19 și 20 august 2023, în Grădina de Vară din Amara, județul Ialomița. Pentru mai multe informații, se poate accesa site-ul oficial: www.festivalulamara.ro.


Niciun comentariu despre subiectul „"Trofeul Tinereții", cel mai longeviv festival de muzică ușoară din România, se va desfășura anul acesta între 19 și 20 august”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile