vineri, 29 septembrie 2023

Serviciul de închirieri DVD al NETFLIX devine istorie începând de astăzi

Netflix trimite astăzi ultimele sale discuri DVD închiriate, semnalând sfârșitul unei epoci care a contribuit la transformarea companiei în gigantul de streaming de astăzi.


Disc DVD (nu reprezintă un DVD închiriat de la Netflix) - Fotografie realizata de HD Satelit România

Netflix va expedia ultimul său DVD la data de 29 septembrie 2023. Cu toate acestea, plicul roșu va rămâne un simbol durabil al pasiunii noastre pentru divertisment”, a anunțat compania într-o postare de pe rețeaua de socializare X (fosta Twitter).

În aprilie, acest an, Netflix a anunțat că va închide din 29 septembrie 2023 afacerea cu închirieri de DVD-uri, cererea de închiriere discuri fizice fiind în scădere, ceea ce face din ce în ce mai dificilă furnizarea unui serviciu de calitate de acest tip. Compania a expediat "Beetlejuice" (primul film DVD pe care l-a închiriat) în anul 1998 și, de atunci, a trimis 5,2 miliarde de discuri cu filme în acele plicuri roșii către mai mult de 40 de milioane de clienți.

Închirierile de DVD au facilitat lansarea serviciului de streaming la cerere de către Netflix în 2007, platformă care s-a dezvoltat rapid, din 2009 devenind oferta cea mai populară a companiei. Restul este istorie, Netflix extinzându-se treptat pentru a produce propriul conținut de streaming și având acum peste 238 de milioane de abonați.

Între timp, închirierile de DVD-uri, care au fost preluate pe DVD.com, au devenit o parte minoră a afacerii Netflix. Deși există cinefili care încă preferă DVD-urile și Blu-ray-urile, vânzările globale de filme pe discuri optice au scăzut cu 19% doar din 2021 până în 2022. Recent, Disney a anunțat că va opri producția de discuri DVD și Blu-ray în Australia.

Deși este trist că se încheie o eră, există și un aspect pozitiv. În această vară, Netflix a anunțat că oricine are un DVD închiriat de la Netflix îl poate păstra, putând chiar solicita până la 10 filme suplimentare până ce stocul companiei va fi epuizat.

Vă rugăm să vă bucurați de ultimele discuri expediate cât timp doriți”, a postat compania pe rețeaua de socializare X.


4 comentarii despre subiectul „Serviciul de închirieri DVD al NETFLIX devine istorie începând de astăzi”:
Anonim

problema este una mare si foarte grava ca nu mai sunt pe leptopuri din ziua de azi cititor de dividiuri de loc sunt fara , iar prin magazine diverse librari etc nu mai exzista dividiuri cu film in multe locuri mai sunt in unel e cateva cu dvd blu ray 4ka ultra hd dar foarte scumpe si reducere la iele putine , ce ieste si mai naspa este ca ieu nam vazut in nici un magazin special de aparaturi electronice etc nici un aparat de citire dvd diverse cu era odata deci cam pa cu iele si nu prea de cei ca sunt saituri ex empire film ro care acolo au o gramada de dividiuri cu filme divere sd ultra hd 4ka si chiar 8ka am vazut dar cum de mai exzista asa ceva pe net si sa ca manzi de pe net daca nu mai exzista technologie de citire dvdiuri separat sau cum era odata pe pc si leptop stiti voi ce vreau za zic , eu si alti care au o gramada de dividiuri cu filme si documentare diverse artistice cum fac daca din cate am vazut eu ca nu mai exzista unitate de citire a dividiurilo de ce se mai fac dvd cu filme originale daca nu mai avem cum sa vizualizam filmele pe dvd originale etc .

Cristian

Anonim, exista, se numesc DVD Playere:

https://www.emag.ro/search/dvd+player

Anonim

Iti cumperi un XBOX One S (are si 4k) cu cateva sute de lei si il folosesti ca player pt BD/DVD.

Anonim

ok , multumesc pentru info etc .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile