miercuri, 4 octombrie 2023

Compania care a cumparat Digi Ungaria va conecta Europa de Africa și Asia printr-un nou cablu subacvatic

Telecom Egypt, primul operator de telecomunicații integrat din Egipt și unul dintre cei mai mari operatori de cabluri subacvatice din regiune, și 4iG Plc, compania de infocomunicații cu sediul la Budapesta, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) pentru a conecta Egiptul și Albania printr-un cablu subacvatic de mare capacitate, anunță 4iG printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Cu un model de acces deschis și mai multe unități de ramificare, sistemul este conceput să fie un nou punct de intrare european, cu o cale de tranzit diferită față de rutele mediteraneene existente către principalele puncte de prezență pe internet (PoP), cum ar fi cele din Frankfurt, adăugând numeroase puncte de prezență potențiale în Europa de Est.

Cele două companii își propun să obțină o cotă semnificativă din piața mare și în creștere rapidă de trafic de date între Europa și Asia, precum și între Europa și Africa de Est. Acordul permite Grupului 4iG să intre ca un nou jucător pe piața infrastructurii de transmisie intercontinentale de date între Europa și Asia, precum și între Europa și Africa de Est.

Albania se bucură de o poziție strategică, fiind una dintre principalele porți și puncte de intrare către Europa de Est. Cu o infrastructură terestră transfrontalieră asigurată, va facilita conectivitatea și accesul către diverse destinații cheie.

Memorandumul a fost semnat la Cairo. În aceasta imagine remisă în comunicat de către 4iG pentru publicare pe HD Satelit România sunt afișați (de la stânga la dreapta) Gellért JÁSZAI (președintele 4iG Nyrt), András KOVÁCS (ambasadorul Ungariei la Cairo), Dr. Amr TALAAT (Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației din Egipt) și Mohamed NASR (CEO al Telecom Egypt).

Mohamed Nasr, Directorul General și CEO la Telecom Egypt, a precizat: „Suntem încântați să colaborăm cu 4iG, creând astfel premisele pentru un nou punct de intrare diversificat în Europa, facilitând astfel rutarea traficului din Africa și Asia către principalele puncte din Europa. Aceasta este în concordanță cu strategia Telecom Egypt de a diversifica opțiunile de traversare a bazinului mediteraneean prin rute deschise și rezistente dinspre Egipt către Europa, pentru a mări opțiunile de conectivitate ale partenerilor noștri. Ne străduim să colaborăm cu jucători majori din industrie, având ca scop oferirea de opțiuni de conectivitate fără întreruperi partenerilor noștri și utilizatorilor finali, atât la nivel regional, cât și global.

Sistemul de cablu subacvatic va beneficia de ecosistemul (nou-lansat, deschis și neutru) „WeConnect”, care va facilita interconectarea cu multiple sisteme subacvatice și care va oferi clienților soluții robuste de conectivitate, având acces la infrastructura Egiptului.

Gellért Jászai, Președintele Consiliului de Administrație la 4iG, a completat: „Semnarea acestui Memorandum de Înțelegere cu Telecom Egypt reprezintă un moment important pentru Grupul 4iG. Profitând de experiența noastră vastă în Europa Centrală și de Est, acest parteneriat marchează intrarea noastră într-un domeniu de afaceri strategic: conectivitatea intercontinentală. Grupul își consolidează prezența pe piața regională prin stabilirea unui nou gateway de date în Albania pentru Balcani, iar extinderea rutelor internaționale de tranzit optic va deschide noi oportunități de cooperare cu țările din regiune.


Despre 4iG

4iG Plc, o companie cu majoritate de capital ungar, cu sediul în Budapesta, Ungaria, este lider pe piața de telecomunicații și IT din Ungaria și din Balcanii de Vest și una dintre companiile de top din economia digitală bazată pe cunoaștere. Listată la Bursa de Valori din Budapesta, este un furnizor important în transformarea digitală a regiunii. Strategia dinamică de extindere a 4iG a transformat compania într-un jucător dominant pe piețele de telecomunicații din Ungaria și din Balcanii de Vest. Grupul își extinde în mod continuu serviciile, expertiza și portofoliul pentru a răspunde nevoilor și cerințelor în schimbare ale piețelor de telecomunicații și IT. Grupul 4iG are peste 8.000 de angajați. La începutul anului 2022 a finalizat achiziția Digi Ungaria, iar un an mai târziu a anunțat semnarea uneia dintre cele mai semnificative tranzacții din istoria telecomunicațiilor maghiare: achiziția Vodafone Ungaria.

Despre Telecom Egypt

Cu o istorie de peste 165 de ani și o expertiză vastă în conectivitatea intercontinentală subacvatică, Telecom Egypt este partenerul preferat pentru peste 160 de jucători majori de cablu subacvatic la nivel mondial. Compania depune eforturi continue pentru a dezvolta o gamă variată de oferte, utilizând soluții de ultimă generație pentru a ține pasul cu cererea globală crescândă de conectivitate internațională și diversitate, oferind rutele cele mai scurte și mai fiabile partenerilor săi globali. Acest fapt a fost evident prin investițiile semnificative făcute de Telecom Egypt pentru a diversifica infrastructura sa de cabluri subacvatice, de la puncte de destinație și sisteme de cablu, până la rute terestre și subacvatice, fie în Egipt, fie în alte locații din întreaga lume. Telecom Egypt este primul operator de telecomunicații integrat din Egipt, oferind toate serviciile de telecomunicații clienților săi, inclusiv servicii de voce și date fixe și mobile. Telecom Egypt are o istorie lungă de servicii pentru clienții egipteni, de peste 160 de ani, menținând o poziție de lider pe piața de telecomunicații din Egipt, oferind clienților săi, atât întreprinderi, cât și consumatori, tehnologia cea mai avansată, soluții de infrastructură fiabile și cea mai extinsă rețea de cabluri submarine. Pe lângă operațiunea sa mobilă „WE”, compania deține o participație de 45% în Vodafone Egypt. Acțiunile Telecom Egypt sunt tranzacționate la Bursa Egyptiană și la Bursa de Valori din Londra.


7 comentarii despre subiectul „Compania care a cumparat Digi Ungaria va conecta Europa de Africa și Asia printr-un nou cablu subacvatic”:
NewAge

Sunt sceptic în privința eficienței acestui cablu. Avem deja destule cabluri subacvatice și nu văd ce aduce nou acesta.

Anonim

NewAge, cablul acesta este de fapt fibra optica, iar fibra optica este foarte eficienta, iti garantez.

sorin

acest cablu va diversifica rutele și va adăuga puncte de acces în Europa de Est!

NewAge

Se spune că Albania va avea un rol important, dar infrastructura lor este pregătită pentru așa ceva?

Anonim

probabil au facut deja studii in privinta Albaniei, nu se apucau de asa investitii uriase fara studii consistente. doar vorbim de firme care au cumparat Vodafone Ungaria si Digi Ungaria, nu de un SRL de cartier, nu crezi?

cristiano86

Mă întreb dacă acest proiect va aduce un internet mai rapid și mai stabil pentru noi, utilizatorii obișnuiți din Romania.

Anonim

da, te vei conecta mai rapid la siteurile si alte chestii online care sunt din zona Asia si Africa, car eau conexiuni cam dezastru in prezent

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile