duminică, 15 octombrie 2023

După Netflix, și Disney+ va bloca partajarea conturilor. Prima țară vizată: Canada.

Începând cu 1 noiembrie 2023, Disney+ nu va mai permite utilizatorilor canadieni să-și partajeze conturile cu persoane din afara locuinței lor, cu excepția cazului în care abonații sunt dispuși să plătească mai mult.

Telespectator alegând aplicatii de streaming din magazinul televizorului smart - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Compania a trimis un e-mail abonaților din Canada, în care îi anunță cu privire la schimbare, pe care CEO-ul Disney a prefigurat-o încă din luna din august. Cu această decizie, compania pare să urmeze îndeaproape strategia Netflix, care și-a început deja oficial campania împotriva partajării conturilor, inclusiv în România.

În acordul actualizat de utilizare a serviciilor platformei, Disney specifică faptul că o locuință include doar dispozitivele asociate cu reședința personală principală și utilizate de persoanele care locuiesc acolo. 

De asemenea, sugerează oarecum că Disney+ va introduce noi opțiuni pentru utilizatorii care doresc să adauge membri suplimentari (de la alte adrese) în conturile lor, menționând că regula anterioară se aplică tuturor, cu excepția cazului în care este permis altfel de nivelul de abonament. Detalii exacte despre aceasta excepție nu au fost încă publicate, dar Netflix a creat un precedent în această privință.

Disney viza anul 2024 pentru a începe blocarea partajării conturilor (deci interdicțiile din Canada vin înainte de termen). Reprezentanții companiei cred că eliminarea nivelului semnificativ de partajare a conturilor ar putea dura întregul an 2024 sau chiar mai mult.

Din 1 noiembrie 2023, utilizatorii Disney+ din Canada și anumite părți ale Europei vor avea de asemenea acces la un abonament mai ieftin, susținut de publicitate, care este deja disponibil în SUA din anul 2022.


12 comentarii despre subiectul „După Netflix, și Disney+ va bloca partajarea conturilor. Prima țară vizată: Canada.”:
Anonim

Nu mă surprinde această mișcare din partea Disney+. Dacă Netflix a reușit să implementeze astfel de restricții, era de așteptat ca și alții să o facă. Mă întreb dacă abonamentul susținut de publicitate va fi cu adevărat mai ieftin. Știți cât va costa?

Sorin

Nu se stie inca. Oricum, dacă prețul nu e cu mult mai mic, prefer să plătesc mai mult pentru a nu fi întrerupt de reclame.

Anonim

Acum va deveni mult mai scump pentru toată lumea.

Anonim

Poate vor oferi unui abonament de familie, indiferent unde locuiesc membrii familiei. Poate Disney+ ar trebui să ia în considerare așa ceva.

Anonim

Mă surprinde că au ales Canada ca primă țară. De ce nu SUA sau Europa?

Anonim

Probabil testează reacția oamenilor într-o piață mai mică înainte de a face acest lucru într-o zonă mai mare.

Anonim

Întrebarea mea e dacă acest lucru va ajunge și în România. Deja Netflix ne-a taxat cu asta...

Anonim

Cred că va depinde de succesul acestei inițiative în Canada. Dacă oamenii acceptă și rămân abonați, e posibil să se extindă și în alte țări.

Cristi

M-am săturat de toate aceste restricții și prețuri care cresc. Poate e timpul să revin la vechile DVD-uri. :)))

Anonim

E o perioadă de schimbare în industria streaming-ului. Toți încearcă să maximizeze profiturile, dar sper să nu uite de nevoile consumatorilor. Până la urmă, cine știe? Poate după o vreme vor reveni asupra deciziei, mai ales dacă feedback-ul negativ va fi prea mare.

Anonim

poate nu va fi in romania deloc decizia asta

Anonim

Încă sunt abonat Netflix, mă pot conecta de la ambele locuințe, îmi dau încă voie, poate pentru faptul că intru destul de rar. Când nu va mai fi posibil deloc, voi căuta soluții mai convenabile pentru foarte puținele filme pe care le văd lunar.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile