miercuri, 4 octombrie 2023

HIDROELECTRICA a lansat APLICAȚIA pentru mobil și platforma pentru browser web: iHidro

Hidroelectrica a anunțat că a lansat aplicația proprie pentru dispozitive mobile, precum și platforma pentru browser web. Nou lansata aplicație iHidro are versiunea 1.0 și este disponibilă pentru sistemele de operare Android si iOS (telefoane, tablete etc), iar platforma web este disponibilă și pentru orice alt dispozitiv conectat la internet (laptop / computer personal cu Windows, Linux, televizor smart etc) ce oferă un browser web compatibil cu platforma web a Hidroelectrica.


Imagine pur decorativă realizată de HD Satelit România - Nu reprezintă aplicația iHidro de la Hidroelectrica

Instalarea aplicației iHidro de la Hidroelectrica


1. Am descărcat aplicația iHidro pentru dispozitivul mobil utilizat (se poate descărca pentru Android de AICI sau pentru iOS de AICI) și am instalat-o.

2. Am creat un cont pe platforma web iHidro a Hidroelectrica ( ihidro.ro ). Se poate crea cont si din aplicația mobilă. Este necesar CNP-ul clientului și codul POD (point of delivery), care este unic și permanent pentru punctul de măsurare al locului de consum. Codul POD se poate obține din contractul dvs. cu acest furnizor (inclusiv din contractul primit în format digital prin email atunci când ați devenit client al Hidroelectrica - un fișier PDF atașat în primul mesaj primit în email de la aceasta companie, după ce ați solicitat sa deveniți clientul lor).

3. Am confirmat adresa de email, dând click pe linkul de confirmare din mesajul primit în emailul utilizat la înregistrare (ATENȚIE: link-ul este valabil doar 2 zile, iar daca nu este accesat în această perioadă, va trebui reluat procesul de înregistrare).

4. M-am conectat in aplicație cu utilizatorul și parola alese la înregistrare (ulterior se poate activa si conectarea în aplicație pe baza amprentei, daca dețineți un dispozitiv mobil dotat cu o astfel de tehnologie de recunoaștere).

5. Am utilizat aplicația, care oferă diverse funcții de baza, dar utile, cum ar fi istoricul facturilor, soldul de plata, graficul consumului și altele. Deocamdată nu se oferă o funcție de baza foarte importantă, cea de plată online a facturilor prin intermediul aplicației iHidro. Însă Hidroelectrica promite ca va fi implementata în viitorul apropiat.

Descrierea aplicației iHidro de la Hidroelectrica


Monitorizarea consumului lunar reprezintă un aspect esențial în aplicația iHidro. De asemenea, în cadrul paginii principale a aplicației, utilizatorii respectivi au posibilitatea de a verifica soldul curent. Mai mult decât atât, aceștia dispun de opțiunea de a accesa în mod rapid ultima factură emisă. Este disponibilă și o secțiune dedicată, în care se poate observa un grafic al istoricului de consum. Este oferită și funcționalitate care oferă posibilitatea utilizatorilor de a raporta indexul autocitit.

În ceea ce privește gestionarea locurilor de consum, aplicația iHidro este un instrument util pentru clienți, oferindu-le capacitatea de a administra toate locațiile pentru care au încheiate contracte cu compania. Prin intermediul acestei funcționalități, clienții pot monitoriza și controla consumul de energie pentru multiple adrese, având la dispoziție un mod convenabil și eficient de a face acest lucru.

De asemenea, aplicația iHidro este structurată în mai multe secțiuni utile pentru a facilita navigarea și accesul la informații și servicii: 

- Secțiunea "Facturare" este locul unde clienții pot găsi facturile emise anterior și istoricul plăților efectuate de aceștia. 

- "Utilizare" este o altă secțiune importantă, care permite introducerea indexului autocitit și consultarea istoricului de consum pentru a ține evidența utilizării resurselor. 

- În secțiunea "Contul Meu", utilizatorii au posibilitatea de a-și administra profilurile și a actualiza sau verifica detaliile personale.

- Ultima secțiune, denumită "Servicii", oferă acces la un link care direcționează utilizatorii către portalul client.hidroelectrica.ro. În plus, este menționat că în viitorul apropiat, un link către Q Desk (o aplicație dedicată gestionării reclamațiilor și sesizărilor) va fi adăugat în această secțiune, pentru a sprijini și mai mult utilizatorii în relația lor cu acest furnizor.

Probleme tehnice la lansarea aplicației iHidro


În ziua lansării aplicației au existat unele probleme tehnice, iar Hidroelectrica le-a remediat temporar a doua zi, când totul a funcționat corect (cel puțin aceasta e concluzia testelor personale pe care le-am efectuat în acel moment). În acea perioadă de funcționare am reușit sa fac un cont și să testez aplicația și platforma web, precum și sa redactez acest articol. Din păcate, astăzi, în dimineața celei de-a treia zi de la lansare, la momentul publicării acestui articol, platforma iHidro era din nou nefuncțională. Dar problemele vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil.

Cel puțin aceasta se deduce din mesajul pe care Hidroelectrica l-a trimis utilizatorilor care nu putea sa utilizeze aplicația si platforma iHidro. Mai exact, s-a observat că anumiți clienți nu au primit linkul de activare în căsuțele lor de e-mail, un pas necesar pentru a se autentifica în aplicația Hidroelectrica. În lumina recepționării unui volum semnificativ de solicitări referitoare la activarea conturilor iHidro, echipa IT a companiei a identificat o problemă tehnică care afectează procesul de activare a conturilor utilizatorilor. În coordonare cu colegii lor, s-a luat hotărârea de a suspenda temporar accesul la aplicație, până când problema identificată va fi rezolvată în mod corespunzător.

În momentul de față sunt depuse eforturi consistente pentru a asigura reluarea funcționării aplicației în cel mai scurt timp posibil. Scopul acestor eforturi este acela de a permite clienților să beneficieze în totalitate și fără întreruperi de toate funcționalitățile pe care le oferă aplicația, după ce erorile tehnice identificate vor fi remediate în totalitate.

Despre Hidroelectrica


Hidroelectrica, o companie care a atras atenția românilor prin prețurile foarte mici practicate pentru energia electrica (după valul de scumpiri, în comparație cu alți furnizori), se poziționează ca fiind cel mai mare producător de energie verde din țara noastră. În calitate de principal furnizor de servicii tehnologice indispensabile pentru funcționarea eficientă a Sistemului Energetic Național, Hidroelectrica are o importanță vitală în cadrul unui sector considerat strategic, cu implicații în siguranța națională. Compania în discuție administrează și operează un impresionant număr de 187 de centrale electrice, fiecare dintre acestea contribuind la o capacitate hidroenergetică totală combinată de 6,3 GW.  Nu în ultimul rând, portofoliul de active ale companiei este completat și diversificat prin existența parcului eolian de la Crucea, având o putere instalată care atinge 108 MW.


25 de comentarii despre subiectul „HIDROELECTRICA a lansat APLICAȚIA pentru mobil și platforma pentru browser web: iHidro”:
Anonim

Pare că ne va simplifica procesul de verificare a consumului și facturilor. A încercat cineva deja? Care sunt impresiile?

Radu

Salut, anonim! Am descărcat iHidro de curând și procesul de instalare și înregistrare a fost destul de simplu. Îmi place că pot vedea istoricul facturilor și graficul consumului direct din aplicație. Acum vad ca merge ok.

Andreea86

@Radu, am și eu aplicația, dar aștept cu nerăbdare funcția de plată online a facturilor. Sper să o implementeze cât mai curând!

Radu

Într-adevăr, Andreea. Funcția de plată online ar fi extrem de utilă. Îmi place că voi putea raporta indexul autocitit direct din aplicație, fără să mai sun la dispecerat sau să trimit emailuri. E mult mai convenabil așa - daca va functiona cum trebuie.

Anonim

Buna tuturor! Știe cineva dacă aplicația iHidro va avea și alte funcționalități în viitor, în afară de plată online?

sorin

pai nu stiu, deocamdata doar ce au anunat ei ca mai baga, adica plata online si sesizari.

Andreea86

Anonim, din câte am citit, Hidroelectrica are în plan adăugarea unui link către Q Desk în secțiunea "Servicii", pentru gestionarea mai eficientă a reclamațiilor și sesizărilor. Deci se pare că vor veni îmbunătățiri. Sa speram.

Anonim

chiar era nevoie de aplicatia asta. acum ca au dat un pix chix la inceput, cred ca e oarecum normal, daca rezolva pe parcurs.

Radu

Anonim, așa este! Sper doar să remedieze și problemele tehnice cât mai rapid. Am avut și eu câteva erori la început, dar acum pare să funcționeze bine.

Anonim

La mine scrie ca perioada de transmitere a următorului index este 24/10/2023 - 28/10/2023. Asa e la toata lumea sau difera de la un abonat la altul?

Anonim

Sincer, am avut câteva erori la început și procesul de înregistrare a fost un pic complicat din cauza problemelor tehnice de la lansare. Mi se pare dezamăgitor că nu există încă opțiunea de plată online a facturilor. E un pas înapoi, mai ales că multe alte servicii oferă această funcționalitate de ani buni.

Radu

Anonim, va fi disponibila si plata online in aplicatie, dar cred ca prima data trebuie sa faca aplicatia sa mearga perfect.

Andreea86

Sunt de acord cu tine anonim. Fără funcția de plată online, aplicația pare incompletă. Sper să lucreze rapid la adăugarea acestei caracteristici.

Anonim

O altă chestiune care mă frustrează este că platforma web a fost nefuncțională imediat după lansare. Aceste probleme tehnice nu dau o impresie bună.

Andreea86

Anonim, exact! Înțeleg că orice produs nou poate avea probleme, dar ar fi trebuit să fie mai bine pregătiți pentru lansare, mai ales că vorbim despre o companie mare ca Hidroelectrica.

Anonim

Plus că n-am găsit în aplicație informații legate de tarifele lor, ar fi fost util să ai la îndemână și aceste date, nu doar istoricul consumului și facturile.

Radu

Se cam stie ca sunt cei mai ieftini de pe piata. Se presupune ca stii ce tarif ai, din moment ce esti abonat la ei...

Anonim

sper să ia în considerare parerile utilizatorilor și să vedem actualizări în curând

Anonim

Să știți că și interfața lasă de dorit. Asta parcă e din anii 2010.

Radu

Vroiai mai complicata sau cum? Mie mi se pare mai intuitiva asa mai simpla.

Anonim

Am incercat si eu acum, nu am primit nicio eroare, cred ca au cam reparat ce era de reparat si defect la lansare. Poate ca au revenit pe drumul cel bun si cu aplicatia :))))

Anonim

Generaliarea plăților prin astfel de aplicații este binevenită și în România.

Anonim

Eu platesc facturile simplu cu Pago... doar scanez codul de bare si gata ✌️😊

Anonim

Folosesc..... pare ca totul e ok.....deocamdata !!!!

Barykelo

Parca e chiar ciudat , zau !!! Adica..... chiar merge !!!:))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile