marți, 7 noiembrie 2023

Antena 1, transmisiuni despre evacuarea românilor din Fâșia Gaza

Peste o sută de cetățeni români sunt pe cale de a părăsi Fâșia Gaza, conform declarațiilor făcute de Ministerul de Externe al României. Evenimentul acesta are loc după o lună de conflict. În cursul nopții precedente, acești cetățeni ai României au fost autorizați să treacă prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah și să intre în Egipt, anunță Antena 1 printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Imagine remisă în comunicat pentru publicare pe HD Satelit România 

Cristi Popovici, trimisul special al Observator, va face o relatare direct din Cairo, unde va oferi informații exclusive și va împărtăși poveștile celor care au reușit să părăsească zona de conflict. După evacuarea din Fâșia Gaza, cei 103 români vor fi transportați la Cairo de către reprezentanții Ambasadei României în Egipt. De acolo, vor fi luați la bordul unui zbor aerian special, care îi va repatria la București. În capitala României, îi așteaptă reuniuni emoționante cu familiile lor.

Popovici anunță că va fi prezent la Cairo pentru a transmite această poveste și va relata în cadrul Observatorului de pe Antena 1 toate actualitățile legate de acest proces de repatriere, anticipând că vor fi momente încărcate emoțional pentru mulți dintre cei care văd în aceasta o nouă oportunitate în viață.

Cristi Popovici a fost pe linia de front în primele săptămâni ale confruntării, aducând reportaje directe despre evenimente. Detalii și actualități despre situație pot fi urmărite în emisiunile Observator de pe Antena 1, dar și pe platformele online, inclusiv pe site-ul observatornews.ro și pe pagina de Facebook a Observatorului.


12 comentarii despre subiectul „Antena 1, transmisiuni despre evacuarea românilor din Fâșia Gaza”:
Anonim

Sincer, mă mir că mai sunt români care stau prin aceste zone. Sper să ajungă toți cu bine acasă.

Anonim

Trebuie să fie o operațiune complicată să scoata oamenii de acolo.

Anonim

Nu e chiar așa simplu. Sunt oameni cu afaceri, cu familii... Nu poți să lași totul în urmă dintr-o dată.

Anonim

Plus că situațiile de genul ăsta escaladează rapid. Nu-ți vine să crezi că ai ajuns într-un război până e prea târziu.

Sorin

Mie nu imi vine sa cred ca in secolul XXI, cand exista internetul si informatie suficienta - si speram chiar sa avem contact cu civilizații extraterestre - , omenirea inca se mai razboieste.... Suntem parțial cu gândirea si evolutia tot in Evul Mediu.

Alina

Așa e situația când ne trezim cu războaie... Mă gândesc la toți copiii ăia mici care trebuie să treacă prin așa ceva.

Anonim

E o tragedie... Totuși, bine că statul face ceva pentru ai noștri. Să aducă toți românii acasă!

Anonim

Mda, dar să vezi că abia 93 au reușit să scape... Ăia care așteaptă la graniță?

Anonim

Nu-i de mirare că sunt familii mixte care vor să vină înapoi. Dacă nu e apă, nu e mâncare... nici nu vreau să mă gândesc.

Anonim

Întrebarea mea e: oare cât de pregătit e statul român să-i integreze pe acești oameni la întoarcere?

Anonim

Ce mă îngrijorează e că situația se schimbă așa de repede încât planurile de azi pot fi deja învechite mâine. Asta e realitatea unui conflict, din păcate. Totul e instabil. Dar e bine că se vorbește despre asta, să știe lumea ce se întâmplă cu concetățenii noștri. Problemele astea nu cunosc granițe.

Anonim

Până acum a fost repatriate 220 de persoane cu cetățenie română.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile