luni, 11 decembrie 2023

Cine sunt noii jurați de la "Chefi la Cuțite"

Anunțul privind identitatea noilor membri ai juriului pentru emisiunea "Chefi la Cuțite" a fost făcut: Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia vor membri juriului în această emisiune de la Antena 1. Cu experiență în domeniul culinar, cei patru vor evalua participanții care aspiră la o carieră în gastronomie, împărtășindu-le din cunoștințele lor, anunță Antena TV Group printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Noii jurați de la "Chefi la Cuțite" - Imagine remisă în comunicat de către Antena TV Group pentru uz editorial pe HD Satelit România

Richard Abou Zaki a dezvoltat o pasiune pentru gătit încă din copilărie, începând să gătească de la vârsta de 8 ani. Originar din Piatra Neamț, România, s-a mutat în Italia la vârsta de 5 ani. Cariera sa profesională a început în calitate de chef de partie la Le Gavroche, primul restaurant cu trei stele Michelin din Anglia. Ulterior, s-a întors în Italia, unde a lucrat ca sous-chef la Osteria Francescana sub îndrumarea lui Chef Massimo Bottura. Acest restaurant a fost clasat pe locul 1 în lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori. După trei ani, Richard și-a deschis propriul restaurant, Retroscena, care a obținut o stea Michelin la opt luni de la deschidere, făcându-l unul dintre cei mai tineri chefi premiați cu o stea Michelin din Italia. În prezent, deține patru restaurante în Italia, cel mai recent deschis fiind acum câteva zile. De asemenea, Richard este membru al juriului în cadrul emisiunii "Chefi la Cuțite", unde își propune să inspire și să transmită pasiunea sa pentru gătit. În prezent, conduce o echipă de 45 de angajați.

Chef Richard Abou Zaki - Imagine remisă în comunicat de către Antena TV Group pentru uz editorial pe HD Satelit România

Ștefan Popescu, un chef cunoscut, și-a găsit târziu pasiunea pentru bucătărie, dar a avansat rapid în acest domeniu. A lucrat ca Executive Chef la două hoteluri mari din capitala României. Interesat de patiserie, a urmat un program de specializare la Institutul Paul Bocuse din Franța, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier. De asemenea, a avut o experiență de lucru la restaurantul Belcanto din Portugalia, condus de Jose Avilez, un chef renumit. În prezent, Popescu consultă în deschiderea de restaurante și săli de evenimente, predă la HORECA School și la Kids Chef Academy. El consideră că rolul său implică responsabilitate față de arta culinară și se concentrează pe descoperirea de potențial și entuziasm în rândul concurenților. Împreună cu colegii săi, cu experiențe profesionale variate, adaugă valoare și dinamism interacțiunilor în cadrul competițiilor culinare.

Chef Stefan Popescu - Imagine remisă în comunicat de către Antena TV Group pentru uz editorial pe HD Satelit România

Alexandru Sautner a început să activeze în industria Horeca în anul 1991, în Germania. Acolo, el a deschis primul său restaurant în 1998, urmat de al doilea în 2003 și al treilea în 2005. În 2013, s-a întors în România și a deschis Caelia, un restaurant pe plaja din Mamaia. În 2015, a inaugurat Cremeria Emilia, prima gelaterie artizanală din București, redenumită ulterior Gioelia, care acum are 14 locații. În 2020, a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, specializat în bucătărie mediteraneană, pe care îl conduce personal și unde uneori activează și ca bucătar. Alexandru Sautner a exprimat recent entuziasmul său pentru rolul de nou jurat în show-ul culinar "Chef la Cuțite". El consideră această oportunitate ca fiind un rezultat al experienței sale de peste 30 de ani în domeniul Horeca. A menționat că simte o mare responsabilitate și presiune, dar este încrezător în succesul echipei. A vorbit și despre relațiile sale cu colegii de juriu, remarcând o conexiune specială cu Richard și anticipând o competiție interesantă cu Ștefan.

Chef Alexandru Sautner - Imagine remisă în comunicat de către Antena TV Group pentru uz editorial pe HD Satelit România

Orlando Zaharia este un chef cu experiență notabilă, având roluri importante în domeniul culinar. A fost bucătar pentru Președinția României și a făcut parte din echipa națională de bucătari și cofetari a României, participând la competiții internaționale precum Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014. Din 2020, ocupă poziția de General Manager în România pentru Yarzin-Sella, o companie care oferă servicii culinare de înaltă calitate. Zaharia a fost și Executive Chef pentru lanțul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar acum conduce restaurantele CAU din București și Constanța. În 2010, a fost recunoscut ca Bucătarul de Aur al Bucureștiului, iar în 2019 a câștigat competiția Chef de România. Recent, a devenit membru al juriului emisiunii Chefi la Cuțite, exprimând entuziasm pentru această nouă provocare și dorința de a împărtăși experiența sa cu participanții.

Chef Orlando Zaharia - Imagine remisă în comunicat de către Antena TV Group pentru uz editorial pe HD Satelit România

La începutul săptămânii curente, patru bucătari se vor alătura competiției culinare "Chefi la Cuțite", marcând debutul unui nou sezon ce va fi transmis de Antena 1 în primăvara acestui an. Participanții se confruntă cu emoții intense și o competiție acerbă, întrucât formatul emisiunii introduce elemente noi, crescând astfel nivelul de tensiune. În acest sezon, al 13-lea, lupta pentru obținerea amuletelor evoluează, acestea determinând bucătarii care vor avansa în etapa Confruntărilor.


7 comentarii despre subiectul „Cine sunt noii jurați de la "Chefi la Cuțite"”:
Dana

Interesantă selecția de jurați pentru noul sezon "Chefi la Cuțite". Richard Abou Zaki pare să aducă un aer internațional cu experiența sa impresionantă. Dar nu putem ignora experiența vastă a lui Ștefan Popescu, mai ales în patiserie. Însă, personal, sunt mai interesată de Alexandru Sautner. Parcursul său profesional, de la Germania la România, și succesul în domeniul gelateriei, adaugă o diversitate interesantă în juriu. Si e de remarcat Orlando Zaharia, cu experiența lui ca bucătar pentru Președinția României. Sunt curioasă cum va influența aceasta dinamica juriului. Cred că va avea o perspectivă interesantă asupra competiției.

Anonim

Vă dați seama ce presiune trebuie să simtă concurenții? A avea asemenea jurați evaluându-ți munca...

Dana

Anonim, această presiune poate scoate la iveală talentele adevărate. Asta ar arăta nu doar abilitățile concurenților, dar și cum se adaptează la stiluri diferite de gătit. Cred că abilitatea de a găti sub presiune va fi super importantă în acest sezon.

Anonim

Richard Abou Zaki a gătit de la 8 ani? Eu la vârsta aia abia știam să fac un sandwich.

Anonim

Credeți că vor introduce o probă de gătit doar cu ingrediente românești? Ar fi interesant.

Sorin

Da anonim, vrei sa aiba o provocare 'Mămăliga în 100 de feluri'? :)))

Anonim

Dacă fac asta, sper să nu uite de borșul de pește, specialitatea casei la mine. Voi vorbiți de mâncare, iar eu deja mi-am făcut foame. Cred că merg să-mi fac un sandwich. :-)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile