sâmbătă, 9 decembrie 2023

Compania DISH Network a fost preluată de EchoStar Corp

DISH Network Corp., cunoscută pentru serviciile sale de satelit și internet, precum și brandul de telefonie mobilă Boost Mobile, vor fi sub controlul EchoStar Corp. Această schimbare a fost aprobată de autoritățile competente. Pentru cei care nu știu, DISH și EchoStar au fost parte din aceeași companie, dar s-au separat în 2008. Acum, acestea se reunesc. Ambele companii sunt controlate de Charles W. Ergen, care deține majoritatea acțiunilor.

Telespectator privind la tv - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Așadar, companiile DISH și EchoStar au decis să se unească din nou. Această decizie, luată inițial în august și ajustată în octombrie, a fost pusă la cale de directori independenți din ambele companii și a primit un mare „da” de la cei din conducere. Cei care dețin cele mai multe acțiuni în ambele companii, incluzând familia Ergen, au fost de acord cu planul fără să fie nevoie de alte formalități.

Această mutare nu schimbă prea multe pentru clienți. DISH va continua să ofere serviciile sale obișnuite, însă ca o filială a EchoStar.

DISH Network, un furnizor american de televiziune, cunoscut și sub numele de Dish, este acronimul pentru 'Digital Sky Highway'. Compania oferă servicii prin satelit sub marca Dish Network și prin protocol IP sub numele de Sling TV. În plus, Dish oferă și servicii mobile wireless prin Dish Wireless. Pe 1 iulie 2020, Dish a achiziționat serviciul prepaid Boost Mobile și a adăugat serviciul postpaid Boost Infinite pe 7 decembrie 2022. Compania, cu sediul în comitatul Douglas, Colorado, are aproximativ 16.000 de angajați.

Istoria Dish începe în 2008, când EchoStar Communications Corporation, fondată de Charlie Ergen în 1980 ca distribuitor de echipamente pentru televiziune prin satelit, și-a schimbat numele în DISH Network Corporation și a separat divizia de tehnologie într-o nouă companie numită EchoStar Corporation. Din 1996, compania a început să folosească marca DISH Network, după lansarea primului său satelit, EchoStar I, în decembrie 1995. Aceasta a marcat începutul serviciilor sale de televiziune prin abonament.

În noiembrie 2016, compania oferea servicii pentru 13,7 milioane de abonați la televiziune și 580.000 de abonați la broadband.

Dish Network a început să funcționeze pe 4 martie 1996, ca un serviciu al EchoStar. În 1987, EchoStar a aplicat pentru o licență de satelit de transmisie directă cu FCC și a primit acces la slotul orbital 119° longitudine vest în 1992.

Pe 7 decembrie 2007, EchoStar a anunțat că va separa activele sale de tehnologie și infrastructură într-o companie separată sub numele EchoStar, după care restul companiei va fi redenumit DISH Network Corporation. EchoStar separata a început să fie tranzacționată pe 3 ianuarie 2008.


2 comentarii despre subiectul „Compania DISH Network a fost preluată de EchoStar Corp”:
Anonim

Am avut receptor de satelit Echostar!! Foarte bune la vremea lor.

Anonim

Este o fuziune pentru face față concurenței crescute în sectorul telecomunicațiilor și al serviciilor de streaming. De fapt, ambele companii sunt sub controlul lui Charles W. Ergen. Acest lucru sugerează că decizia a fost mai mult o realiniere internă decât o fuziune tradițională.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile