joi, 4 ianuarie 2024

Chiriașii din Germania vor plăti individual pentru tv cablu și internet fix

Modificările de acum aproximativ doi ani în legislația germană a telecomunicațiilor, în special Legea Modernizării Telecomunicațiilor, au determinat schimbări semnificative în privința drepturilor consumatorilor.

Chiriași utilizând servicii de cablu tv și internet fix - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România 

În ceea ce privește problema specifică a serviciilor de telecomunicații în proprietățile închiriate, modificările legislative elimină dreptul proprietarilor de a include costurile pentru televiziune prin cablu și de internet fix în cheltuielile suplimentare ale chiriașilor, indiferent dacă respectivii chiriași folosesc sau nu aceste servicii. Această schimbare a fost efectuată pentru a preveni obligarea automată a chiriașilor la utilizarea anumitor servicii de telecomunicații, ca parte a acordului lor de închiriere. 

Cu o perioadă de tranziție ce se încheie anul acesta, la sfârșitul lunii iunie, chiriașii vor trebui să decidă dacă vor semna cu operatorii un contract individual pentru cablu tv sau vor alege alte metode de recepție: televiziune prin satelit (dominantă în Germania), televiziunea online sau televiziunea digitală terestră. De asemenea, trebuie să decidă dacă vor renunța la serviciile de internet fix (eventual înlocuindu-le cu internetul mobil) ori vor semna un contract individual.

Aceste modificări legislative au avut un impact considerabil și asupra companiilor de telecomunicații, care s-au confruntat cu provocări în contractarea serviciilor oferite. Furnizorii de tv cablu și internet fix din Germania au trebuit să migreze tot mai mult de la contracte colective la contracte individuale.

Un aspect important de luat în considerare este costul. Contractele colective oferă chiriașilor prețuri mai scăzute la tv cablu și internet. Însă acum se așteaptă ca prețurile lunare să devină mai mari (pentru fiecare chiriaș care locuiește în colectiv cu alții în aceeași proprietate) cu cel puțin câțiva euro pentru fiecare serviciu de telecomunicații, comparativ cu sistemul vechi. Pe de altă parte, chiriașii care nu folosesc serviciul de tv cablu sau / și internet fix vor fi mulțumiți că nu vor mai plăti pentru ceva ce nu utilizează.


Niciun comentariu despre subiectul „Chiriașii din Germania vor plăti individual pentru tv cablu și internet fix”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile