joi, 4 ianuarie 2024

CBS Reality EMEA s-a închis

La finalul anului 2023, CBS Reality EMEA a oprit transmisia în Cehia, Slovacia și Olanda. Pe 1 ianuarie 2024, CBS Reality EMEA s-a închis oficial și pentru alte țări europene: România, Ungaria, Bulgaria și Croația. Astfel, după mai mult de două decenii de activitate, CBS Reality EMEA, un canal dedicat emisiunilor de tip reality, și-a încheiat transmisiunile, marcând sfârșitul unei ere pentru această televiziune. În Romania, la aceasta ora, CBS Reality emite în continuare, dar este versiunea localizată în limba română, nu CBS Reality EMEA. Feed-ul local pentru România al CBS Reality a fost lansat de AMC Networks International UK în anul 2022 si continuă sa difuzeze programe (UPDATE: de exemplu, recomandări emisiuni pentru lunile ianuarie - martie 2024).

Televiziunea CBS Reality, denumită inițial Reality TV, și-a început călătoria pe 1 decembrie 1999, fiind rezultatul unui parteneriat între UPCtv și Zone Vision. 

Canalul a fost lansat în România în rezoluție SD pe 4 mai 2000, ajungând inițial în două rețele locale de cablu tv. Din septembrie 2000 a intrat la Astral și UPC și apoi, din anul 2002, la RCS RDS.

Transformările au început în 2005, când Liberty Global, proprietarul UPC, a achiziționat Zone Vision. Ulterior, în 2006, s-a luat decizia de a unifica toate canalele sub brandul Zone, transformând Reality TV în Zone Reality.

O schimbare majoră a avut loc pe 1 august 2012, când Chellomedia a anunțat că versiunea europeană a Zone Reality va fi rebranduită sub numele de CBS Reality. Acest fapt s-a materializat pe 3 decembrie 2012 în Europa, inclusiv în România. 

În 2014, AMC Networks a achiziționat Chellomedia, care a fost redenumită în același an ca AMC Networks International. CBS Reality și-a făcut debutul în format HD în Polonia pe 23 septembrie 2019.

De menționat că în noiembrie 2023, televiziunea CBS Reality a fost redenumită în Marea Britanie de către AMC Networks International (AMCNI) UK ca True Crime UK. AMCNI Marea Britanie distribuie programe de televiziune în Regatul Unit și în alte țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), fiind este o unitate a AMC Networks International (divizia globală a AMC Networks), un producător și distribuitor de top de canale de televiziune, care ajunge la abonați din peste 130 de țări și teritorii.


6 comentarii despre subiectul „CBS Reality EMEA s-a închis”:
Anonim

CBS Reality EMEA a iesit si de pe satelit

Anonim

CBS Reality EMEA s-a închis. În România are variantă localizată cu reclame care încă emite.

Daniel

Pe Digi Cablu Digital, CBS Reality este încă în grilă și continuă să emită.

Anonim

Pai este feedul local in Romania, nu este CBS Reality EMEA.

Anonim

Daca ar fi dupa mine, as redenumi varianta romaneasca Reality TV cum a fost la inceput.

Anonim

Dar pentru max si discovery + vor fii feeduri locale cu reclame ca la travel channel

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile