miercuri, 24 ianuarie 2024

La mulți ani tuturor celor cu inima română!

 De ce iubim și cinstim ziua de 24 Ianuarie? Poate pentru că, de-a lungul unei istorii în care am fost adesea divizați, această zi marchează primul pas pe marele drum al Unirii. A fost, în 1859, actul de maturitate al unei generații călite la 1848 și care, mai târziu, ne va da Independența, Regatul, astfel deschizând drumul spre România Mare, anunță asociația Casa Joseph Zoller printr-un comunicat remis către HD Satelit.

Imagine remisă în comunicat de către asociația Casa Joseph Zoller pentru publicare pe HD Satelit România 

A fost încă un răspuns la cererea emoționantă și imperativă din textul lui Andrei Mureșanu, „Deșteaptă-te, române !”, scris în vâltoarea Revoluției de la 1848:  „să dăm dovezi la lume / că-n aste mâini mai curge un sânge de roman”. Făuritorii Unirii de la 1859, români de pe ambele maluri ale Milcovului, au făcut-o, cu inteligență și curaj. 

24 Ianuarie 1959 ne dovedește cât de multe putem realiza împreună, dacă suntem uniți, dacă avem în minte și în inimi binele comun. Și ce poate fi mai frumos decât să ne amintim de „Hora Unirii” și de minunatele cuvinte ale lui Vasile Alecsandri : „ca doi brazi într-o tulpină / ca doi ochi într-o lumină”. Și să nu lăsăm pe nimeni, niciodată, să ne despartă !", a transmis av. Gianina-Vera Poroșnicu președintele Aociației „Casa Joseph Zoller – 1912”, printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Puteți asculta cântecul patriotic "Hora Unirii" dând click AICI.


Un comentariu despre subiectul „La mulți ani tuturor celor cu inima română!”:
Anonim

La mulți ani !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile