vineri, 9 februarie 2024

Digi Mobil a lansat 5G și în Târgu Jiu, Arad, Cluj Napoca, Alba Iulia, Baia Mare, Hunedoara, Deva, Drobeta-Turnu Severin și Pitești (în curând și în alte orașe)

Digi, prin serviciul său de telefonie mobilă Digi Mobil, a lansat serviciul 5G în Târgu Jiu. Abonații Digi din zonă au primit următorul mesaj: "Stimate client, tehnologia 5G este acum disponibilă în Târgu Jiu, in mare parte a orașului, la nivel stradal. Daca aveți un telefon compatibil, vă rugăm sa activați utilizarea rețelei 5G din meniul acestuia pentru a va bucura de o calitate mai buna a rețelei DIGI Mobil." UPDATE: Conform comentariilor la acest articol, precum și de pe pagina de Facebook a HD Satelit (nu pot să verific personal în acele zone), mesajul a fost trimis si în Arad, Cluj Napoca, Alba Iulia, Baia Mare, Hunedoara, Deva, Drobeta-Turnu Severin și Pitești, iar în Orăștie, Galați și Brăila s-ar lucra la implementarea rețelei 5G (dar nu a fost trimis încă un astfel de SMS de către Digi Mobil).

Mesajul primit de abonații Digi Mobil din Târgu Jiu (captură realizată de HD Satelit România)

Tehnologia 5G aduce cu sine o serie de îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său, 4G. Diferențele cheie includ:

Viteză: 5G oferă viteze de descărcare și încărcare mult mai rapide, care pot fi teoretic de până la 20 mai mari decât cele oferite de 4G, permițând descărcarea conținutului media de calitate superioară într-un timp mult mai scurt.

Latență redusă: 5G reduce semnificativ întârzierea (latența) la câteva milisecunde, îmbunătățind experiența de utilizare pentru jocuri online, aplicații de realitate virtuală și alte servicii care necesită reacții în timp real.

Capacitate sporită: 5G permite conectarea unui număr mult mai mare de dispozitive simultan, facilitând dezvoltarea orașelor inteligente, a IoT (Internet of Things) și a altor tehnologii emergente.

Tehnologia 5G nu doar că îmbunătățește calitatea serviciilor de internet mobil pentru utilizatorii individuali, dar aduce și noi oportunități pentru dezvoltarea aplicațiilor industriale și comerciale.

Serviciile 5G oferite de Digi Mobil sunt disponibile (conform hărții oficiale de pe website-ul Digi Mobil (www.digi.ro/asistenta/acoperire-servicii-portabilitate/acoperire-servicii) în mai multe zone din România, oferind utilizatorilor viteze de internet mobile îmbunătățite (de exemplu în București, Constanța, Mamaia, Eforie Nord, Oradea, Iași, Sinaia, Bistrița, Sălaj, Predeal, Poiana Brașov, Brașov, Timișoara, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureș, Lugoj, Reșița, Satu Mare, Baia Mare, Sighetul Marmației, Mediaș, Orșova, Câmpina, Sibiu și alte localități).


24 de comentarii despre subiectul „Digi Mobil a lansat 5G și în Târgu Jiu, Arad, Cluj Napoca, Alba Iulia, Baia Mare, Hunedoara, Deva, Drobeta-Turnu Severin și Pitești (în curând și în alte orașe)”:
Anonim

Și în municipiul Pitești a fost trimis, în cursul zilei de ieri un SMS asemănător prin care se anunța lansarea rețelei 5G la nivel stradal.

dany

si la Orastie a aparut semnal 5G, dar nu a fost trimis un mesaj de asta... poate inca lucreaza...

Anonim

Eu am primit in Cluj Napoca SMSul acesta

Anonim

si eu in Deva

Criss

E siin Hunedoara

Anonim

confirm si la Arad

Anonim

si in Severin!!!

Anonim

primit si in baia mare

Gabriel

Pe harta acooerire Digi, apare ca activ serviciul 5G in Braila si Galati. Sunt zone in Brăila prin zona Bariera, Hipodrom, Obor, Concordia unde il prind dar nu am primit un astfel de mesaj ca mi-au activat 5Gul in oras.

Anonim

probabil acolo inca se lucreaza.

Anonim

Ce viteze va ies pe speedtest?

Anonim

In mun Iași 5G de la Digi Mobil e cancan,5G e prezent doar la 3 site-uri din centru municipiului,restul e un 4g amărăt cu viteze de 3g.

Cristian

În Iași nu s-a trimis încă mesajul SMS, deci acolo încă se lucrează.

Dinu

De curiozitate Anonim din Iasi, ce viteza ae fi minima pentru tine in 4G si eventual in 5G?... ca să tina cont Digi de doleanțele tale. Personal in 4G viteza de 60 Mbps cu 20 Mbps si mi se pare OK si nu stau in Iasi stau in Tecuci Galati

Anonim

Eu sunt din Iași și am umblat săptămâna asta în oraș și nu am văzut nici o urmă de echipă de la Digi cu echipamente pe blocuri,deci nu s-a lucrat nimic la schimbarea echipamentelor,mai ales că pe Iasi trebuiesc schimbate echipamentele de la Huawei pt că Csat și înlocuite cu Ericsson sau Nokia.

Dorin

Cum adică, anonim? Ai fost pe toate blocurile din Iași ca sa verifici că nu a fost nicio echipă de la Digi? Cum ai reușit performanța asta? Că nici măcar Omul păianjen nu cred că ar reuși asta ... :))))))

Anonim

Dorin? asta ai îțeles tu? Că am fost pe blocuri?lucrări de felul acesta la site-uri se văd echipele din stradă!dăă!

Dorin

Anonim, vroiam să spun că nu mi se pare normal ca să stai să urmărești blocurile, dacă lucrează vreo echipă sau nu de la Digi. 😂 Poate au lucrat acum 6 luni și acum doar au activat software sau remote tranziția în câteva puncte la 5G, La asta oare te ai gândit? 🙈 Să nu-mi spui acum că ai urmărit în ultimele șase luni toate blocurile din Iași zilnic, să vezi dacă sunt echipe de la Digi pe blocuri. 😂

Anonim

Dorin,dacă au lucrat cum ai zis tu doar la căteva site-uri (și nu la toate din mun)la mărimea mun Iași atunci 5g mai mult nu va fi decât va fi.

Cristian

Anonim, ai primit SMS-ul in Iași că e 5G pe majoritatea străzilor? Că eu nu am primit. Deci daca nu l-am primit, discutam degeaba. E 5G doar pe undeva printr-o zonă mică, pe vreo câteva străzi, nu e in mai tot orașul, cum e situația din orașele unde s-a trimis acel SMS. Personal nu stau cu telefonul 5G să caut daca e cumva sau nu semnal 5G printr-o zonă oraș. Ar fi culmea sa îmi pierd timpul sa fac asta. Și mai e o chestiune, la modul general. Nu sunt sigur că toate modelele de telefoane 5G sunt compatibile cu rețeaua 5G al unui operator sau altul, depinde de diverși parametri. Sper să mă înșel...

Anonim

În Iași nu s-a primit nici un sms privind rețeaua 5G.

Anonim

Ca de alte (multe)dăţi,Petroşaniul este "sărit"la modernizări de infrastructură 5G...Fiindcă nici WI-fi FREE nu mai are din 2022,iar viteze de net mobil pe 4G cred că le oferă NUMAI restaurantele şi barurile(NU MULTE DINTRE ele)care împânzesc oraşul,ŞI DOAR pentru clienţii lor consumatori...Să mă contrazică cineva!.Unde sunt drepturile cetăţenilor care vor(AU NEVOIE)de acces la informare FREE,pe stradă,în parcuri şi în alte locuri?

Alexe

Anonim, hotspoturi wifi gratuite prin oraș trebuie sa le ofere autoritățile locale, nu operatorii privați de telefonie mobilă

Anonim

Momentan nu are niciun operatot 5G in Teleorman. Cred ca vom fi ultimii care vor primi 5G.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile