marți, 23 aprilie 2024

Societatea Română de Radiodifuziune a obținut licență pentru Radio 3Net

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a acordat astăzi, în cadrul unei sesiuni publice, licența de emisie pentru Radio 3 Net București, un serviciu online de radiodifuziune deținut de Societatea Română de Radiodifuziune (SRR).

Radio 3Net în lista de recomandări radio online de pe HD Satelit

Radio 3Net are un format generalist, cu un accent pe producții de la alți producători (95% ), în timp ce producțiile proprii reprezintă 5% din grila de programe. Alte modalități de receptie sunt prin intermediul a diverse platforme de streaming (precum Apple Music, TuneIn și YouTube). De asemenea, unele emisiuni sunt disponibile pe rețele sociale populare, inclusiv Facebook, Instagram și TikTok.

Emisia este non-stop, 24 de ore pe zi, cu o acoperire națională și internațională. Conținutul educativ are o pondere de 20%, în timp ce programele culturale sunt în procent de de 10%. Programele informative reprezintă 5% din grila de programe.

Modalitatea de difuzare este prin rețele de comunicații electronice (de fapt, prin internet).

Postul de radio este cunoscut ca Radio 3net „Florian Pittiș”, care a fost inițiatorul proiectului. Radio 3Net a început să emită în anul 1963, ca Programul III, iar din 1990 a fost redenumit ca Radio România Tineret. Din 2004 a devenit Radio3net, iar din 2007 Radio3Net Florian Pittiș. Din 2011 a fost redenumit ca Radio România 3Net Florian Pittiș. 


2 comentarii despre subiectul „Societatea Română de Radiodifuziune a obținut licență pentru Radio 3Net”:
Anonim

Dacă emite deja de 20 de ani online, prin Internet, de ce a simțit dintr-o dată nevoia să ceară de la CNA licență ca să emită în continuare tot prin Internet? Sunt probabil zeci sau sute de radiouri românești prin Internet fără licență de la CNA.

Anonim

Poate in viitor toate radiourile online vor trebui sa procedeze la fel. Sau poate, fiind in sistem public, ei sunt obligati sa aiba licenta, indiferent ca e in online.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile