vineri, 24 mai 2024

Arabsat va furniza servicii de transmisie prin utilizarea tehnologiilor bazate pe cloud

Arabsat, unul dintre cei mai mari operatori de sateliți la nivel global, fondat în 1976 sub egida a 21 de țări arabe, își extinde și modernizează serviciile printr-o nouă colaborare cu Grass Valley, un lider în tehnologia producției live. Recent, Arabsat a ales platforma AMPP SaaS de la Grass Valley pentru a lansa o nouă suită de servicii de transmisie prin utilizarea tehnologiilor bazate pe cloud.

Telespectator - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Noua tehnologie permite lansarea rapidă (din punct de vedere tehnic) a canalelor TV, promițând rapiditate și accesibilitate în serviciilor de difuzare.

 „Aceste noi servicii bazate pe AMPP vor permite clienților noștri să înființeze un nou canal TV în doar câteva minute”, a subliniat Alhamedi Alanezi, CEO și Președinte Arabsat.

Arabsat oferă acum trei produse diferite adaptate la diverse nevoi de transmisie: TV Starter, TV Advanced și TV Pinnacle. TV Starter și TV Advanced sunt soluții gândite pentru a răspunde cerințelor standard de difuzare, oferind calitate și fiabilitate într-un pachet cost-eficient. Pe de altă parte, TV Pinnacle este un sistem complex destinat producției și redării în cloud, special conceput pentru gestionarea simultană a mai multor surse live, ideale pentru acoperirea evenimentelor mari.

Cu o flotă de 8 sateliți echipați cu cele mai noi tehnologii, Arabsat oferă un spectru larg de servicii, de la transmisii TV și radio până la soluții complexe de rețea de transmisie de date și servicii de internet, acoperind necesitățile guvernamentale și comerciale din peste 100 de țări. Arabsat furnizează servicii de transmisie prin satelit și internet pentru mai mult de 260 de stații de televiziune și canale HD criptate. In total, își oferă serviciile pentru peste 650 de canale TV și peste 245 de posturi de radio, ajungând la zeci de milioane de gospodării din peste 100 de țări din Orientul Mijlociu, Africa, Europa și Asia Centrală. 

Deși Arabsat oferă servicii la nivel global, serviciile sale sunt relevante pentru piața din România, întrucât compania deține operatorul de sateliți Hellas Sat, care operează satelitul Hellas Sat 3. Prin acest satelit sunt furnizate serviciile DTH ale Orange Romania, unul dintre principalii operatori de telecomunicații din țara noastră.


Niciun comentariu despre subiectul „Arabsat va furniza servicii de transmisie prin utilizarea tehnologiilor bazate pe cloud”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile