joi, 9 mai 2024

Centrul de tehnologie spațială din Ungaria va deveni operațional din anul 2026

4iG Group și REMRED Ltd. au pus piatra de temelie a unui nou centru de producție de tehnologie spațială în Martonvásár, Ungaria. Facilitatea de 4.000 de metri pătrați urmează să proiecteze, să producă și să testeze sateliți și sisteme spațiale avansate începând cu anul 2026, anunță compania printr-un comunicat remis către HD Satelit Romania. Instalația, denumită REMTECH, utilizează tehnologie de ultimă oră și funcționează conform celor mai înalte standarde internaționale din industria spațială. Investiția va crea peste 85 de noi locuri de muncă. Odată cu implementarea acestui centru de tehnologie spațială și integrarea portofoliului spațial, 4iG Group devine un furnizor de servicii cu capacități și infrastructură unice în regiunea Europei Centrale și de Est.

Logo 4iG Group - Imagine remisă într-un comunicat anterior pentru publicare / uz editorial pe HD Satelit România 


4iG Group și filiala sa REMRED Ltd. au pus piatra de temelie a primului centru de producție din industria spațială din Ungaria din Martonvásár, Ungaria. Fabrica numită REMTECH produce, asamblează, integrează și testează sateliți cu o greutate de până la 400 de kilograme, cu tehnologie modulară unică în Europa. Proiectul implementează soluții tehnologice de ultimă generație în conformitate cu standardele aerospațiale și va fi alimentat de o centrală fotovoltaică independentă. Centrul de producție de 4.000 de metri pătrați include un laborator special de 1.500 de metri pătrați cu tehnologie de cameră curată certificată ISO8 și ISO5. Unitatea are, de asemenea, un loc pentru sisteme de testare a vibrațiilor, șocurilor, pentru teste mecanice, termo-vid, climatice, EMC/EMI și acustice.

Conceput pentru a satisface nevoile piețelor interne și internaționale, centrul de tehnologie spațială nu este doar o locație pentru tehnologia sateliților și industria spațială, ci creează și un centru de inovare, cooperare internațională și bază de cunoștințe internă, cu multiple legături către activități de educație și cercetare și dezvoltare. Centrul de tehnologie spațială va deveni operațional până în 2026 și creează 85 de locuri de muncă noi.

La ceremonia de inaugurare, ministrul Economiei Naționale, Márton Nagy, a spus că sectorul spațial are un viitor special, deoarece este una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere și, conform sondajelor internaționale, una dintre cele mai rezistente din lume, cu o estimare de creștere de la 630 de miliarde USD în 2023 la 1.800 de miliarde USD până în 2035. În plus, industria spațială care este în topul dezvoltării tehnologice, are un efect multiplicator ridicat, astfel încât inovațiile și beneficiile tehnologice se răspândesc în alte sectoare ale economiei, se mai arată în comunicat.

Prin investiția comună a 4iG Group și REMRED, dobândim capacități și infrastructură unice în Europa Centrală de Est. Ca parte a holdingului nostru de tehnologie și apărare, spațiul are cel mai mare potențial de creștere, alături de afacerile tradiționale ale grupului 4iG, IT și telecomunicații, și capacitatea de producție a sateliților la centrul de tehnologie spațială consolidează și mai mult prezența internațională a Grupului 4iG și atrage noi parteneriate interne și internaționale”, a subliniat Gellért Jászai, președintele Grupului 4iG, în discursul său la ceremonia de inaugurare.

În discursul său de bun venit, Dr. István Sárhegyi, fondatorul REMRED și CEO Industrie spațială și tehnologică a 4iG Group a subliniat că, datorită investiției, Ungaria ar putea deveni un jucător important pe piața spațială globală într-o perioadă scurtă de timp. CEO-ul a spus că, deja din faza de planificare a centrului de producție spațială, cele mai mari companii și producători internaționali au oferit cooperare, ceea ce demonstrează că există o cerere internațională uriașă de a produce sateliți pentru orbita joasă a Pământului, precum și diverse echipamente spațiale. 

Scopul nostru în industria spațială este să ne dezvoltăm propriile capacități de inginerie pentru a fabrica echipamente și sateliți spațiali noi și unici, dar și să devenim parteneri strategici ai celor mai mari companii de sateliți și spațiale, precum și ai agențiilor spațiale naționale și internaționale”, a adăugat Dr. István Sárhegyi.

În secolul 21, industria spațială, inclusiv datele și serviciile furnizate de sateliți, a devenit parte a infrastructurii critice. Dezastrele naturale sunt din ce în ce mai frecvente, iar tehnologia care oferă informații și comunicare precise, bazate pe date imediate, este de o importanță strategică. Conflictele internaționale din prezent demonstrează de asemenea importanța capacităților spațiale. Fără infrastructura adecvată și fără o bază de informatii vitale, o țară devine vulnerabilă. Investiția lansată în parteneriat între 4iG Group și REMRED nu numai că ar putea juca un rol cheie în industria spațială maghiară și internațională începând din 2026, ci ar putea fi și un element strategic al politicii de suveranitate și securitate națională, prin capacitățile sale tehnologice.

Despre Grupul 4iG

4iG Plc, o companie maghiară deținută majoritar, cu sediul în Budapesta, Ungaria, este cel mai important grup de telecomunicații și IT din Ungaria și Balcanii de Vest, precum și una dintre companiile lider în economia digitală bazată pe cunoaștere. Listat la Bursa de Valori din Budapesta, abordarea Grupului și poziția sa de lider în integrarea sistemelor IT din Ungaria îl fac un furnizor de top de servicii de afaceri în transformarea digitală a regiunii. Strategia dinamică de expansiune a 4iG a transformat această companie un jucător dominant pe piețele de telecomunicații din Ungaria și Balcanii de Vest. Grupul își extinde continuu serviciile, expertiza și portofoliul pentru a răspunde nevoilor și cerințelor în schimbare ale piețelor de telecomunicații și IT. Grupul 4iG are peste 8.000 de angajați.

Despre REMRED

REMRED Zrt. a fost înființată ca o subsidiară a Centrului de Cercetare în Știința Energiei a rețelei de cercetare HUN-REN, ceea ce a permis industriei spațiale maghiare să acumuleze aproape 50 de ani de experiență spațială. Echipa REMRED are aproape 100 de angajați și este partener în multe misiuni majore, colaborând cu agențiile spațiale de top din lume, cum ar fi Agenția Spațială Europeană (ESA), NASA, JAXA și DLR. În calitate de partener ESA, REMRED este de asemenea furnizor pentru programe spațiale majore conduse de NASA și ESA, cum ar fi noul program de aterizare lunară cu echipaj uman Artemis – Lunar Gateway Programme, misiunea interplanetară Comet Interceptor și Mars Sample Return Program, pentru a aduce mostre de rocă marțiană pe Pământ. Compania este de asemenea activă în domeniul radiațiilor spațiale și în proiectarea și fabricarea de echipamente specializate pentru aceste activități. REMRED este recunoscută de Bursa de Valori din Budapesta ca o companie BSE50, iar 4iG Plc deține o participație indirectă de 45% în companie.


Niciun comentariu despre subiectul „Centrul de tehnologie spațială din Ungaria va deveni operațional din anul 2026”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile