luni, 13 mai 2024

Televiziunea prin satelit domină în continuare piața tv în Germania

În 2023, piața germană de televiziune a continuat să experimenteze schimbări semnificative, potrivit unui raport detaliat prezentat de Astra TV-Monitor. Studiul, efectuat în perioada 9 octombrie - 15 decembrie 2023, a inclus interviuri cu 6.000 de persoane, combinând metodologii telefonice și online, pentru a oferi o imagine completă a comportamentului de consum media în rândul gospodăriilor din Germania.

Instalator antene satelit - imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Raportul arată că, dintre cele 40,6 milioane de gospodării din Germania, 36,36 milioane au acces la televiziune prin diverse metode precum satelitul, cablul, DVB-T sau tv prin tehnologie IP. Satelitul rămâne principala metodă de recepție TV, cu un procent de 45,5% din totalul gospodăriilor, urmat de cablu tv (41,6%) și televiziune prin protocol IP si terestră, care dețin segmente mai mici din piață (9,6%, respectiv 3,4%) .

În ceea ce privește calitatea emisiunilor, 93,2% dintre gospodăriile care folosesc satelitul au acces la programe TV în calitate HD, reflectând o preferință clară pentru înaltă definiție. Mai mult, raportul evidențiază o creștere constantă a recepției HDTV, care a atins un nou vârf în 2023 cu aproape 92,5% din totalul gospodăriilor.

Un alt aspect interesant al raportului se referă la adopția televizoarelor Ultra High Definition (UHD). Până în 2023, peste 30 de milioane de televizoare UHD au fost vândute în Germania, iar 9,5 milioane dintre acestea erau echipate cu aplicația HD+ TV.

Din perspectiva ofertei de conținut, Astra a raportat că, până în aprilie 2023, erau disponibile 146 de canale în limba germană pentru utilizatorii de satelit, cu o varietate de pachete în plus față de cele 36 de canale oferite de Sky.


3 comentarii despre subiectul „Televiziunea prin satelit domină în continuare piața tv în Germania”:
Anonim

Logic pt ca canalele generale din Germania sunt la liber pe 19.2 Est Astra.Sa fie și în România la liber canalele generale sa vedeți ce creste și la noi audienta prin satelit.

Anonim

Probabil ca la ei e mai usor pentru ca folosesc dublajul la filme si pot sa transmita canalele la liber.

Anonim

Pentru primul anonim la noii se poate da-r nu se vrea la liber cum este la Germani Unguri sau Ucrainei.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile