duminică, 2 iunie 2024

Orange Romania a finalizat absorbția Orange Romania Communication

Orange a finalizat fuziunea dintre Orange Romania S.A. (ORO) și Orange Romania Communications S.A. (OROC), prin absorbția OROC de către ORO. Fuziunea, efectivă de la 1 iunie 2024, creează un operator de telecomunicații convergent integrat.

Antenă satelit Orange Tv - Fotografie realizată de HD Satelit România

În comunicatul de presă al Orange se arată ca noua entitate va continua obiectivul Orange de a deveni principalul furnizor de servicii integrate fix-mobil în România, atât pentru clienții rezidențiali, cât și pentru cei de afaceri și că va stimula investițiile și concurența în sectorul telecomunicațiilor din România.

Grupul Orange va deține 80% din capitalul social și drepturile de vot ale entității consolidate, iar Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va deține 20%.

De la achiziția în 2021 a 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe Orange Romania Communications, Orange a făcut pași tehnici importanți pentru unificarea canalelor de contact și a experienței clienților, precum și pentru lansarea unei oferte comerciale comune.

Fuziunea aduce modificări minime pentru utilizatorii serviciilor Orange și permite companiei să integreze complet operațional. Se vor combina bazele de date ale clienților și sistemele IT pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor..

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a afirmat că fuziunea recunoaște forța României în infrastructura de telecomunicații și potențialul țării de a deveni un hub regional de conectivitate. Ministerul va acționa pentru creșterea calității serviciilor de telecomunicații.

Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, vicepreședinte executiv și CEO al Orange Europe, a declarat că fuziunea este un pas major pentru Orange și o realizare importantă în dialogul cu Guvernul României, permițând companiei să dezvolte cele mai bune oferte de pe piață pentru servicii mobile și prin fibră.

Julien Ducarroz, CEO Orange Romania, a menționat că finalizarea fuziunii a fost o prioritate și că toate eforturile se vor concentra pe îmbunătățirea experienței clienților și atingerea obiectivului de a deveni principalul furnizor de servicii convergente în România.


Niciun comentariu despre subiectul „Orange Romania a finalizat absorbția Orange Romania Communication”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile