vineri, 7 iunie 2024

Proprietarul Focus Sat vrea să cumpere cel mai mare operator tv cu plată din Africa

Cel mai mare operator de televiziune cu plată din Africa, MultiChoice, a recomandat acționarilor să accepte oferta de cumpărare primită de la Canal+, într-o afacere care evaluează compania la 2,9 miliarde de dolari.

Antenă satelit - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Un consiliu independent al grupului din Johannesburg a declarat marți că „termenii și condițiile ofertei sunt echitabile și rezonabile pentru acționarii MultiChoice”. Oferta Canal+ (proprietari și ai Focus Sat România), care aparține de grupul media Vivendi și deține deja 45,2% din MultiChoice, va rămâne deschisă.

Directorul executiv al Canal+ le-a spus jurnaliștilor că ar "prefera să se întâmple mai repede, nu pentru că sunt nerăbdător, ci întrucât concurența nu așteaptă”. El a descris acordul ca parte a unui plan de „creare a unei afaceri globale de divertisment cu centrul în Africa”.

Compania franceză are 26,4 milioane de abonați la nivel global și spune că vrea să devină o „alternativă credibilă” la Netflix, Disney, Apple TV și YouTube.

MultiChoice ajunge la 22 de milioane de gospodării din Africa prin servicii care includ operatorul DTG prin satelit DStv și serviciul de streaming Showmax, în care NBCUniversal de la Comcast dețin o participație de 30%.

Canal+ și-a asumat deja „angajamente puternice” față de Africa de Sud, inclusiv oferirea de angajamente privind crearea de locuri de muncă și investiții în industriile creative din Africa de Sud. Aceste angajamente sunt importante, deoarece acordul va trebui să fie aprobat de autoritatea de reglementare antitrust din țară, Comisia de Concurență, care va lua în considerare și interesul public al unei astfel de tranzacții. În trecut, această clauză a deschis calea guvernului de a obține concesii de la cumpărători străini precum Walmart și Anheuser-Busch InBev, inclusiv pentru menținerea locurilor de muncă și extinderea lanțurilor de aprovizionare din Africa de Sud.



Niciun comentariu despre subiectul „Proprietarul Focus Sat vrea să cumpere cel mai mare operator tv cu plată din Africa”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile