vineri, 27 mai 2011

3VOD, prima televiziune 3D terestra din lume

Furnizorul italian de servicii TV Mediaset a lansat saptamana trecuta primul serviciu terestru de televiziune 3D din lume.

Denumit 3VOD, serviciul poate fi receptionat de utilizatori cu ajutorului unui set top box Bestv, produs de Motive. Clientii au la dispozitie o lista de aproximativ 50 de filme in format 3D.

Bineînțeles, parerea ca "problema cu 3D este din cauza ca fișierele au mărime mai mare - cu doua imagini per cadru, filmele au efectiv marime dubla comparativ cu versiunea 2D" nu o accept. Totusi ea a fost preluata de cei care au tradus stirea in limba romana pe diverse site-uri. 


Doar incepatorii in TV 3D cred ca un film 3D HD ocupa dublu fata de acelasi film non-3D HD, ambele la aceeasi rezolutie. Un frame din film are tot aceeasi rezolutie, chiar daca e 3D sau non-3D, doar ca imaginea e impartita pe jumatate la standardul actual al transmisiilor 3D HD. 

Imaginea nu e transmisa de doua ori la acest format side by side sau stanga / dreapta, deci nu ocupa spatiu dublu, asa cum cred unii ziaristi de pe la noi si de prin occident.  Da, exista si filme cu cele doua imagini stanga dreapta continute in fisiere separate, si acolo ocupa intradevar dublu, dar nu e situatia televiziunilor 3D. 


Niciun comentariu despre subiectul „3VOD, prima televiziune 3D terestra din lume”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile