miercuri, 8 iunie 2011

Giga TV Bucureşti a primit licenta de emisie prin satelit

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat licenţă audiovizuală televiziunii generaliste Giga TV Bucureşti, la solicitarea S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamţ, şi postului TV Giurgiu, la solicitarea Nova Force Tehnic SRL Giurgiu.

Televiziunea va emite prin satelit, zilnic, între orele 7.00 - 00.30. Potrivit proiectului remis CNA, se estimează intrarea în emisie în maximum 15 luni de la obţinerea licenţei audiovizuale.

Reprezentanţii Giga TV, George Harabagiu, director executiv redacţional, şi Daniel Ghita, administratorul societăţii din Piatra Neamţ, prezenţi la şedinţa CNA, au precizat că în termen de 90 de zile de la obţinerea licenţei vor fi achiziţionate materialele necesare.

Potrivit proiectului depus la CNA, în prima etapă de dezvoltare, Giga TV va emite în Bucureşti şi în întreaga zonă de est a României, urmând să se extindă în toată ţara.

Cu un format generalist, televiziunea va difuza producţie proprie în proporţie de 54,14% şi producţii ale altor producători - 45,86%. Vor fi difuzate programe de divertisment şi alte tipuri de programe (35,76%), programe de informare (25,71%), programe educative, culturale şi religioase (17,96%), filme (8,57%), publicitate (12%).

Investiţia iniţială va fi de 400.000 de euro şi ulterior va mai fi alocată suma de 87.000 de euro pentru staţia sol, potrivit proiectului depus la CNA.

Finanţarea activităţii se va realiza pentru început din împrumuturi, dar şi din surse proprii. Societatea Sonic Media nu înregistrează nicio datorie la bugetul de stat şi a realizat în ultimii doi ani profit, potrivit proiectului.

S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamţ îl are ca acţionar unic pe Alexandru Ioan Bania, potrivit documentaţiei remise CNA.

Membrii Consiliului au votat în unanimitate pentru acordarea licenţei pentru Giga TV Bucureşti.


Sursa: http://www.mediafax.ro/cultura-media/televiziunea-generalista-giga-tv-bucuresti- a-primit-licenta-audiovizuala-de-la-cna-8232129/


Niciun comentariu despre subiectul „Giga TV Bucureşti a primit licenta de emisie prin satelit”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile