vineri, 15 iulie 2011

UPC si RCS nu mai fuzioneaza ?

Conform Realitatea.net, se pare ca UPC si RCS-RDS nu mai fuzioneaza.

Iata ce informatii ne ofera site-ul amintit:

Fluctuaţiile pieţei şi posibilele probleme cu Consiliul Concurenţei au făcut să cadă trancaţia de care se vorbeşte de la începutul anului, potrivit unor surse din piaţa telecomunicaţiilor.

Operatorul de telecomunicaţii RCS&RDS, controlat de omul de afaceri din Oradea Zoltan Teszari, a fost foarte aproape de a cumpăra rivalul UPC, fostul Astral, cu care se bate de peste 15 ani pe piaţa de cablu într-o tranzacţie care s-ar ridica în jurul a 300 milioane dolari, scria Ziarul Financiar.

Potrivit sursei citate, dacă cei doi rivali s-ar fi unit, ar fi apărut un megaconsorţiu, cu aproape patru milioane de clienţi numai pe segmentul de televiziune, 1,7 milioane de clienţi pe telefonie fixă, 1,4 pe telefonie mobilă şi 1,4 pe internet fix. Cifrele de afaceri adunate ar duce la constituirea unui grup cu venituri anuale de aproape un miliard de dolari, ceea ce ar fi ca un ghimpe în coasta Orange, Vodafone şi Romtelecom / Cosmote, grupul controlat indirect de Deutsche Telekom.

Posibila tranzacţia a intrat în vizorul Consiliului Consurenţei, dar şi a Minsiterului Comunicaţiilor. "Eu nu am toate datele acestei fuziuni şi nici nu ştiu care sunt regulile după care vor funcţiona. La minister s-a creat o comisie care monitorizează această achiziţie. Noi nu avem competenţă în acest sens. Există Consiliul Concurenţei şi Agenţia Naţională pentru Comunicaţii. Noi vom asigura doar asistenţa tehnică necesară pentru Consiliul Concurenţei (CC) când vom fi solicitaţi", a afirmat ministrul Valerian Vreme într-o conferinţă de presă.

Surse din piaţă susţin că tranzacţia a eşuat înainte de a se ajunge la Consiliul Concurenţei, cele două părţi neajungând la un acord cu privire la fuziune.  
Sursa: http://www.realitatea.net/rcs-rds-nu-fuzioneaza-cu-upc_853231.html


Niciun comentariu despre subiectul „UPC si RCS nu mai fuzioneaza ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile