marți, 29 noiembrie 2011

Ce doresc românii să vizioneze la televizor

Dorinţa telespectatorilor români de a viziona noi programe de televiziune se pare că s-a modificat în ultima perioadă, presedintele IRES afirmând ca, potrivit ultimului studiu realizat pentru CNA, in preferintele consumatorului de TV au aparut “unele mutatii in materie de genuri jurnalistice“. Astfel, preferintele lor s-au deplasat de la genurile SF, catre programele de stiri, reality show sau genuri de nişă.


“Am vazut canale de nisa de succes, precum cele de cooking, turism sau calatorii”, a spus Sociologul Vasile Dancu, adaugand ca in viitor vor avea mai multa cautare televiziunea de “tip scoala”.

Acelasi sociolog a mai zis ca actuala criza va filtra posturile TV, aparand un nou gen de televiziune, mult mai nisata.

Un procent de 83% dintre romani se uita zilnic la televizor, programele zilnice preferate de acestia fiind stirile (81%), in timp ce 29% dintre telespectatori nu se uita niciodata la emisiunile de cultura si arta, se arata intr-un studiu realizata de IRES.

Motivul pentru care atat de multi romani se uita zilnic la televizor este, potrivit lui Vasile Dancu, presedinte IRES, acela ca "au crescut foarte mult indicatorii de neliniste sociala, a scazut increderea in institutiile fundamentale ale statului".

Potrivit aceleiasi cercetari, 83% dintre romani se uita zilnic la televizor, in timp ce 10% se uita de cateva ori pe saptamana, 3%, o data pe saptamana, iar 1% , cel putin o data pe luna.

Numai 0,4% dintre romani spun ca nu se uita niciodata la televizor. Procentele sunt aproximativ similare cu anul 2007, cand un sondaj realizat de Insomar la comanda CNA arata ca 82% din romani se uita zilnic la televizor.

" Este un procent mare, dar nu arata altceva decat ca oamenii sunt interesati de ceea ce se intampla si de aici aceasta nevoie de a urmari in numar foarte mare aceste programe", a spus Rasvan Popescu, presedintele CNA.

In acelasi timp, si Vasile Dancu, presedintele IRES, a remarcat acest "comportament excesiv de intens" privind televiziunea, precizand ca persoanele cu studii superioare tind sa se uite zilnic la televizor intr-un procent mai mare (88,1%) decat cele cu studii medii (83,4%) si cele cu studii elementare (77,8%). Sursa:http://www.dailybusiness.ro/stiri-media-marketing/8-din-10-romani-se-uita-zilnic-la-televizor-70600/#


Niciun comentariu despre subiectul „Ce doresc românii să vizioneze la televizor”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile