marți, 29 noiembrie 2011

Noi televiziuni în grilele de programe, în anul electoral 2012

Anul electoral 2012 urmeaza sa aduca noi televiziuni in grilele de programe, pe o piata mult prea mare daca ar fi sa raportam la economia romaneasca, potrivit specialistilor. Fie ca este vorba de intrarea in grilele romanesti de posturi straine, sau de lansarea unor televiziuni autohtone, tot mai multe companii au cerut in acest an licenta de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA).


Sociologul Vasile Dancu, presedinte al Institutului de Studii de Piata IRES, a declarat ca in urmatorul an vor mai aparea pe piata din Romania cateva zeci de televiziuni locale si 2-3 nationale.

Sociologul Vasile Dancu, aflat la conducerea grupului de presa Transilvania, sustine ca numarul posturilor romanesti de televiziune, in special cele de nisa, este mult mai mare decat in orice tara europeana, comparativ cu “forta economica”. Acesta a facut referire mai ales la posturile de stiri.

Si asta in conditiile in care si RCS&RDS pregateste lansarea televiziunii de stiri DigiNews.

Cu toate acestea, presedintele IRES considera ca mai este loc pe piata si pentru aparitia altor televiziuni, in special a celor de nisa, dar este indicat “ sa se faca pe baza de studii de piata si business plan“.

Unul dintre motivele pentru care pe parcursul lui 2012 se vor inmulti institutiile de media, atat cele audiovizuale cat si cele ale presei scrise, este acela ca va fi un an electoral.

In acest sens, sociologul apreciaza ca ele vor fi “efemere”, “se nasc si dispar pentru ca provin din iluzia ca televiziunea poate convinge”.

De asemenea, in opinia lui Dancu, aparitia de noi institutii mass-media reprezinta o modalitate de a cheltui bani “irational“, in campanie sau in jurul campaniei electorale.

Referitor la durata de viata a unui astfel de proiect media, presedintele IRES este de parere ca aceasta este mai mica decat in cazul altor produse mass-media pentru ca nu au planuri si nu au fost gandite ca business-uri ”serioase, dezvoltate multianual”, beneficiind de investitii doar in primul an de functionare, iar in rest banzandu-se “ iluzia banilor“ care ar putea proveni din publicitate. Mai multe detalii aici: http://www.dailybusiness.ro/stiri-media-marketing/anul-electoral-2012-vine-cu-televiziuni-pe-banda-rulanta-71097/


Niciun comentariu despre subiectul „Noi televiziuni în grilele de programe, în anul electoral 2012”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile