marți, 17 ianuarie 2012

Televiziunea Bollywood TV în România

O nouă televiziune de filme indiene şi divertisment, denumită Bollywood TV va fi probabil lansată în curând în România, CNA primind o solicitare pentru o licenţă audiovizuală din partea societatii ISG TV SRL din Bucureşti.


Ca si origine a denumirii, Bollywood este supranumele caselor de filme în limba Hindu. Producția filmelor are loc în Mumbai (Bombay). Denumirea „Bollywood” a apărut prin anii 1970, fiind dată după numele studiourilor americane din Hollywood. „Bombay” este numele vechi al orașului indian „Mumbai”. Cetățenii indieni dezaprobă porecla „Bollywood”, ei nefiind de acord cu denumirea de origine străină. Studiourile mai cunoscute de aici sunt Filmalaya și Film City; ele produc anual circa 200 până la 250 de filme în limba hindu. Bineînţeles, în India există mult mai multe case de producţie, iar numărul filmelor realizate anual de către cinematografia indiană este impresionant, rivalizând ca şi cantitate cu uşurintă cu studiourile americane. Unele filme indiene au avut buget extrem de mare, cel mai scump film indian produs vreodata fiind "Endhiran" ("Robot"), despre care se spune că a costat 32 de milioane de dolari.

Oricum, cu siguranţă vă amintiţi că în filmele indiene sunt nelipsite melodiile sau cântecele pline de pasiune.

Actori celebri in India vor poposi mai des pe micile ecrane ale românilor, prin intermediul acestei televiziuni de nişă inedite: Salman Khan, Raj Kumar, Rajesh Khanna, Bobby Deol, Aamir Khan, Ajay Devgan, Shahrukh Khan, Kamal Haasan, Kumar Gaurav, Lucky Ali, Madhubala, Shammi Kapoor, Dev Anand, Rajnikan, Rekha,Shashi Kapoor, Sunil Dutt, Sunny Deol, Mahima Chaudhry, Mallika Sherawat, Manoj Kumar, Ajit, Akshay Kumar, Amitabh Bachchan, Ashok Kumar, Dharmendra, Dilip Kumar, Govinda, Jitendra, John Abraham, Johnny Lever, Nana Patekar, Sanjeev Kumar, Tuntun şi mulţi alţii.

Cu siguranţă că pasionaţii filmelor indiene se vor bucura la aflarea acestei veşti a lansării televiziunii Bollywood Tv in România, unde vor fi probabil difuzate filme foarte noi, bineînţeles subtitrate în limba română, dar şi muzică indiană.

O recomadare pentru realizatorii acestui proiect: lansaţi Bollywood Tv direct în sistem High Definition, fiindcă multe filme indiene noi există deja în acest format şi doar astfel se vor putea vizualiza culorile, peisajele şi costumaţiile personajelor din filme la adevărata lor valoare.


6 comentarii despre subiectul „Televiziunea Bollywood TV în România”:
Anonim

Sarpute sa fie 3 programe indiene iata ce am gasitu pe alt siteu business24.ro - nu va suparati ca scriu aci da mi sa parut f interesant nu le fak recklama:

Noul pachet, Bollywood, include 3 canale TV care difuzeaza filme, seriale si emisiuni de divertisment produse si coproduse in India si in Europa. Cele trei noi canale disponibile in grila UPC - Bollywood TV, Bollywood Classic si Bollyshow - vor difuza, anual, aproximativ 3.000 de ore de continut nou.

"83% dintre romani se uita zilnic la televizor, iar 28% dintre ei au achizitionat in 2011 pachete de programe suplimentare*. Este clar ca vorbim de un consum mare de continut media si de gusturi diverse in materie de continut TV", a declarat Iulia Florea, COO UPC Romania.

Bollywood TV a fost adaptat pentru piata locala si va oferi cele mai de succes filme din industria cinematografica indiana, care acopera toate genurile: actiune, dragoste, comedie, arta. Ȋn fiecare an, abonatii UPC se vor putea bucura de peste 3.000 de filme noi. O parte din aceste filme prezinta si actori de la Hollywood precum Sylvester Stalone sau Ben Kingsley.

Bollywood Classic rememoreaza succesele cinematografiei indiene si va difuza filme care s-au bucurat de succes si in Romania, in anii '70-'80. Postul va difuza peste 2.500 de filme clasice, cu actori indieni celebri Raj Kapoor, Dev Anand, Dilip Kumar si multi altii.

Bollyshow este un post de divertisment ce difuzeaza seriale TV de succes, comedii, muzica, emisiuni de divertisment, jurnale de calatorii si documentare, toate produse de industria indiana de divertisment.

Pachetul Bollywood este disponibil pentru un abonament lunar de 8 lei (fara TVA). Bollywood este produs de catre ISG, companie ce a lansat canale tematice indiene in Orientul Mijlociu, Africa si Canada si are licentiate peste 9.000 de titluri de filme, zeci de seriale si emisiuni, dar si peste 30.000 de clipuri muzicale.

Bollywood, industria indiana de filme si divertisment, produce un numar record de titluri in fiecare an - peste 1.000. Productiile indiene sunt difuzate in peste 120 de tari, sunt traduse in 38 de limbi, iar companii de talie internationala precum Disney sau Spielberg investesc in productiile indiene.

Retelele UPC Romania deservesc, in acest moment, aproximativ 1.122.200 de clienti in 200 orase.

Anonim

Acum canalul Bollywood TV este FTA pe satelit.

Unknown

de ce nu mai merge programul la TV?Antena digi...

Emil Raevschi

@ULTIMUL ANONYMOUS: De astazi a fost reintrodus pe DIGI DTH . Revino la setarile implicite si va aaprea pe pozitia 132

Unknown

Caterina,da 132 Bollywood ma bucur ca pot viziona acest canal in sfarsit va multumim.

Unknown

Nu ștergeți canalul bollywood tv la digi DTH.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile