sâmbătă, 3 martie 2012

Dispozitivele PVR sau cum să ai controlul asupra televizorului tău

Un recorder video digital (DVR), deseori menţionat ca personal video recorder (PVR) este un dispozitiv electronic de larg consum sau o aplicaţie software care înregistrează video în format digital pe un disc, un flash USB, card de memorie sau alte dsipozitive de stocare locale sau în reţea.

Termenul include dispozitive set-top box (STB) cu facilitatea de înregistrare pe un hard-disk, playere media portabile cu înregistrare (PMP), recordere (PMR) sau software pentru computere personale, care permit captură video si redarea de pe un hard disk. Un televizor u înregistrare incorporata fost introdus de LG în 2007, facilitate implementată apoi şi de alţi producători.

Dintre cele trei dispozitive principale conectate la televizoare (consolele de jocuri video, PVR-urile si DVD playerele), PVR-urile au ajuns sa ocupe pe plan mondial cel mai mare procent de utilizare dintre cele trei tipuri de dispozitive media.

Contrar parerii generale, vizionarea folosind PVR nu afectează timpul in care telespectatorii privesc la televizor. Din 2006, procentul de timp cat telespectatorii urmareau televiziunile direct a scăzut de la 89% la 85%. Cu toate acestea, cantitatea de timp în care fiecare persoană vizualizează conţinut TV (direct sau inregistrate) a crescut de fapt cu 19 minute de la an la an. Oamenii se uita mai mult, dar mai frecvent la programele preferate, inregistrate pe un recorder PVR ( receptor cu inregistrare sau de alt dispozitiv asemanator ).

Procentul de utilizare PVR a crescut de cinci ori, de la 1,6% în 2006 la aproape 8% în 2011, dispozitivele PVR permitand vizonarea emisiunilor mai tarziu ( de exemplu a doua zi ) sau facilitand vizionarea de emisiuni difuzate în acelaşi timp, una dintre ele fiind inregistrata. Persoanele de sex feminin cu varsta intre 18 si 54 de ani au o tendinţă de utilizare PVR mai mare decât bărbaţii, acestea alocând aproape 10% din timpul lor de vizionare programelor TV la un PVR.

În timp ce utilizarea de playere DVD a scăzut incepând cu anul 2007, consolele de jocuri video au înregistrat o creştere in utilizare. Faţă de anul 2006, cand timpul de utilizare a unui televizor folosind o consola de jocuri video era de 2,7%, acum acesta a crescut la 3,9% din timpul total de al folosirii dispozitivului tv. Utilizarea consolelor este preferata de adolescenti, care îşi petrec aproape 11% din timpul lor total la TV folosind o consola de jocuri video.

De exemplu, astăzi 98% din casele americane detin un televizor şi cele mai multe au un fel de dispozitiv conectat la televizor lor; 85% din continutul TV este vizualizat in timpul real al transmisie acestora, dispozitivele PVR fiind utilizate pentru 8% din timp folosirii televizorului, restul timpului receptorul tv fiind folosit pentru alte dispozitive.


Un comentariu despre subiectul „Dispozitivele PVR sau cum să ai controlul asupra televizorului tău”:
Anonim

Nu pot inregistra de la tv

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile