joi, 22 martie 2012

Serbia a început testele de emisie în sistem DVB-T

Serbia a început testele de emisie în sistem DVB-T, folosind un emiţător pozitionat pe Muntele Avala, în apropiere de Belgrad.

Potrivit unei declaraţii a Societăţii de Radiodifuziune şi Comunicaţii (EVT), semnalul va fi initial disponibil pentru aproximativ 40% dintre spectatorii din Serbia şi oferă un total de 10 canale SD şi o versiune HD a radiodifuzorului public RTS.

Serbia a optat pentru standardul DVB-T2 pentru serviciile sale digitale terestre.

Probabil încă vă mai amintiţi ( cei cu vârsta mai înaintată ) că în perioada dinainte de anul 1989 programele de televiziune din fosta Yugoslavie au reprezentat singura gură de oxigen adevărat pentru foarte mulţi români. Antene Yagi, de tip "flutere", amplificatoare UIF home-made şi "convertoare" de canal UIF-FIF întregeau arsenalul pasionatului recepţiei programelor de televiziune din fosta Yugoslavia. Muzica populară sârbească, "maratoanele" filmului de pe Canalul 3 ( care se recepţiona cu destul de mulţi "pureci" şi doar de către norocoşii dotaţi cu o antenă pozitionată "strategic" ) erau deliciul oricărui român care nu avea alternativa canalelor bulgăreşti sau ungureşti.

Personal sper ca semnalul să ajungă cel puţin până în sud-vestul României ( am confirmări de la nişte amici că se recepţionează analogic RTS 1 şi RTS 2 şi chiar si Pink în SV României ). Sperăm ca semnalul DVB-T să fie la fel de puternic, iar pasionaţii DX-eri ( care deţin sau au posibilitatea să îşi construiască o antena de recepţie terestră şi deţin un recptor terestru DVB-T) să poată testa recepţionarea acestor programe transmise în sistem digital terestru de la Belgrad.


6 comentarii despre subiectul „Serbia a început testele de emisie în sistem DVB-T”:
Ene

Felictari pentru articol, aveti mare dreptate şi mă surprinde că încă îşi mai aduce cineva aminte de aceste televiziuni. Pentru zona mea geografică, televiziunile fostei Yugoslavii au fost singura legătură cu divertismentul adevărat. Sper să ne aduceti noutati despre subiect, va urmăresc de ceva timp articolele de pe site si pe yi ce trece ma surprindeti in mod placut. Cred ca imi voi construi o astfel de antena, mie dor de muzica populara sarbeasca, mai ales că m-am săturat deja de negativismele televiziunilor din Romania.

Apropo, detin o societate comerciala destul de importanta, cu distributie in intreaga tara si vă voi contacta in curand pentru a vă oferi ceva publictitate pentru a sustine site-ul dvs., fiindca meritaţi. Bravos !

Administrator

Va multumim pentru faptul ca ne cititi atat de des si pentru ca impartasiti pasiunile noastre.

micateo

imi aduc aminte cu nostalgie de programele sarbesti ale anilor 80....zabavni program...nedeljom popodne...dinastia....program plus....pop show-uri..la craiova aveam cele 3 programe...dar si amplificatoare...si paduri de antene pe blocuri...nimeni nu se uita la bulgari decat la cate un meci mai interesant ...privind regulat am invatat si sarbeste...mai stiu si azi..

micateo

cat despre HD Satellit...multumesc pentru site....l-am pus la favorite si citesc aproape zilnic

Anonim

asa este, subscriu si eu intadevar in anii 80 era singura televiziune care ne deschidea ochii ... si eu inca mai stiu sarbeste...
iar amplificatorul ,,de banda larga,, cred cainca il mai am pe undeva... :)intrau 2 cabluri fif + uif iesea unul singur...deoar telecomanda lipsea in zona noastra se receptionau si bulgarii si sarbii... vintage

Anonim

stie cv in romania in 2012 se va da drumul la dvb-t si in restul tari nu doar sibiu si bucuresti??

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile