marți, 24 iulie 2012

Televizoarele vor concura consolele de jocuri în privința unor caracteristici online

Creșterea producție și vânzărilor de televizoare care se pot conecta online este de aşteptat să determine acapararea a peste 50% din piață până în anul 2017 în Europa de Vest şi America de Nord.

O progresie similară se asteapta si la dispozitivele Blu-ray. Se prognozează că piața de desfacere a acestor playere va avea o creştere de la aproximativ 25% în Europa de Vest şi America de Nord față de anul 2011, ajungând până la un procent de peste 76% până în 2017, ceea ce ar depăși creșterile care se prognozează în producția și vânzarea alte dispozitive cu facilități multimedia, cum ar fi de exemplu consolele de jocuri.

Consolele de jocuri vor acapara piața cu greu față de perioada actuală, vânzările ajungând la procentul de 61% în America de Nord şi de 46% în Europa de Vest, cu procente semnificativ mai mici în alte regiuni.

Majoritatea producătorilor ( în special, Samsung si LG ) utilizează o platformă comună pentru televizoare care se pot conecta online şi playerele Blu-ray.

Microsoft şi Nintendo are producție hardware doar în piaţă consolelor de jocuri, în timp liderii productiei de receivere nu concurează în categoriile legate de televiziunea online.

Sony este singurul producator care comercializeaza atât console de jocuri ( de exemplu PS3), cât și televizoare care se pot conecta online, playere Blu-ray şi STB-uri inteligente.

În domeniul televizoarelor și playerelor Blu-ray, Samsung si LG au fost cele mai active în adăugarea de caracteristici conexe ( de exemplu, introducerea de noi interfete de utilizator asemănătoare cu cele făcute populare de console de jocuri ).

Creşterea este stimulată de către producătorii chinezi OEM, cum ar fi Skyworth şi TCL, care sunt în creştere în producerea de televizoare ce se pot conecta la internet.


Niciun comentariu despre subiectul „Televizoarele vor concura consolele de jocuri în privința unor caracteristici online”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile