luni, 5 noiembrie 2012

Televiziunea online va evolua rapid în următorii ani

Veniturile globale ale televiziunii online si distributie de conținut video in acest mediu digital va ajunge la 28.72 miliarde dolari în 2017, avand o creștere masivă de la 3,79 miliarde dolari înregistrate în 2010 și 11.14 miliarde dolari in 2012, potrivit unui nou raport de cercetare privind televiziunea digitală.

Prognoza favorabilă televiziunii online (care a fost calculată doar evoluțiile stabilite în transmisiile în bandă largă, incă necalculându-se pentru utilizatorii de smartphone-uri sau tablete) se explică prin faptul că sectorul companiilor de televiziune de top este pe punctul de a se extinde la nivel global, noi parteneriate consolidate de companii cheie fiind anunțate aproape zilnic.

Până în 2017, 480 milioane de case din 40 de țări vor privi la televizor continut video on-line. Aceasta inseamna ca 64,6% abonatii de pe planeta noastră vor vedea televiziune si video on-line.

Televiziunea online și publicitatea video în acest mediu a înregistrat venituri de 6 miliarde de dolari în 2012, față de 2,4 miliarde dolari în 2010. Creșterea rapidă cheltuielilor de publicitate va continua, pentru a ajunge la un total global de 14,7 miliarde dolari în 2017, in detrimentul veniturilor publicitare obținute de televiziunea clasică.

SUA rămâne domminantă pe teritoriul veniturilor obținute din televiziune online și conținut video în aceste mediu. Cu toate acestea, cota sa din veniturile totale va scădea de la 53% în 2010 (când SUA a înregistrat venituri de 2 miliarde dolari) la 38% în 2017( totusi veniturile vor fi in crestere, datorită extinderii rapide a acestui fenomen al televiziunii si continutul video online .

Veniturile obtinute de China din televiziunea on-line și continut video vor creste de la 49 milioane dolari în 2010 la 2 miliarde de dolari în 2017 ( depăsind Japonia, care va fi pe locul al doilea).


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea online va evolua rapid în următorii ani”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile