marți, 4 decembrie 2012

Sfârșitul unei ere pentru Astra, inceputul unei noi ere

La 11 decembrie 1988, prima rachetă Ariane 4 a lansat primul satelit Astra, la 19.2 ° Est, cu 16 transpondere capabile sa difuzeze 16 canale in analogic.

La 5 februarie 1989, primele canale care se putea receptiona au fost Screensport - Sportnet, RTL plus, TV3, Eurosport, Lifestyle cu Children’s Channel si JSTV, Sat-1, TV1000, Sky One, Teleclub, 3-Sat, Filmnet, Sky News, RTL-4 cu Channel E, Pro-7, MTV Europa, Sky Movies.

In  aceste 16 canale de televiziune, fie necodate, fie criptate, erau adăugate frecvențe subcarriers "audio" suplimentare pe 7.38 / 7.56 / 7.74 / 7.92 MHz pentru difuzare canale radio ( Deutsche Welle, Music Club, Deutschlandfunk 1 Deutschlandfunk 2, Radio Sky, Radio 10, RTL International, Radio Star Sat, Radioropa).


Acesta a fost începutul erei satelitului "publicul larg", pe care multi dintre noi au trait-o zi de zi in fața  televizorului.

Rămânând  pionier în anii urmatori, Astra a crescut numărul de sateliți pentru a permite cresterea numărului de canale difuzate în analogic, folosindu-se astfel intregul spectru de frecvență disponibil.

Acesta a determinat furnizarea de capacități importante de difuzare a programelor de televiziune, pentru a satisface cererea de pe această piață nouă DTH prin satelit, care exploda.

Apariția televiziunii digitale in aniii 1996-1998 a permis creșterea numărului de canale transmise pe aceeași frecvență:

În martie 1996, Canal + a lansat primul pachet digital pe Astra, CanalSat.

De atunci, creșterii numărului de canale și apariția tehnologiilor  HD și 3D a provocat o explozie de oferte anterior necunoscute. Succesul recepție digitală a zdrobit repede sistemul analogic, care deja astazi a dispărut aproape din toate mijloacele de difuzare prin satelit.

30 aprilie 2012 a fost un alt pas în căderea analogicului de pe Astra:  canalele germane publice și private au sistat discret transmisiile analogice la ora 4:00 dimineață. Astfel, cele 30 de frecvențe ocupate de emisiunilor analogice deveneau disponibile pentru a fi reciclate digitale ...

Radiodifuziunile publice germane aveau posibilitatea de a oferi transmisii HD. De la 1 mai 2012 apar versiunile HD ale canalelor tematice regionale, precum si ARD și ZDF. Același fenomen se manifesta apoi si la canale private, fiind lansate 12 canale HD difuzate criptat în pachetul HD + , care crește oferta sa de canale HD cu Super RTL + HD în Germania și trei canale HD pentru Austria.

 În plus, incep sa se receptioneze necodat în sistem HD pe Astra 19.2 ° Est: si alte televiziuni: BR, NDR, SWR, WDR, PHOENIX, 3SAT, Servus, QVC, HSE24, InfosHD ZDF, ZDF HD Neo, ZDF HD Kultur, Sonnenklar, Juwelo HD și Kika și HR, MDR, RBB Eins Extra, Eins Festival, Eins Plus.

Extincția transmisiilor analogice de pe Astra a reprezentat astfel o piatra de hotar in istoria satelitilor Astra de la ,19.2 ° Est. Astra care a fost unul dintre cei mai importanti jucatori la sfârșitul anilor '80 , o poveste pe care au experimentat-o multi pasioanati ai receptiei prin satelit si din Romania.

In continuare se pregatesc transmisii 4K, iar primele teste 3D au fost deja realizate deja pe perioada mai indelungata. Asadar, incepe o noua era, pe care o asteptam cu cea mai mare placere.


Niciun comentariu despre subiectul „Sfârșitul unei ere pentru Astra, inceputul unei noi ere”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile