miercuri, 9 ianuarie 2013

10 milioane de televizoare 4K în anul 2016

Potrivit unui studiu realizat de Strategy Analytics , televizoarele 4K Ultra HD TV (sau UHD) vor fi prezente în 10 de milioane de case din intreaga lume ( până în anul 2016 ) și în 130 de milioane de case în anul 2020.

Marii producători de televizoare precum Samsung, LG și Sony îsi vor lansa noile lor televizoare Ultra HD la CES 2013, care deja este în desfășurare în Las Vegas.

Prețul unui televizor, care este acum în jurul valorii de 7500 de euro, ar trebui să scadă treptat, pe măsură ce volumul producției crește.

Potrivit studiului, piata va fi dominata de ecrane cu diagonala de 150 - 250 cm.

26% dintre televizoare UHD vândute vor avea diagonala de 200 cm, iar 61% vor avea diagonale între 150 și 200 cm.


2 comentarii despre subiectul „10 milioane de televizoare 4K în anul 2016”:
Anonim

Super,numai ca tv-ul trebuie sa aiba content flux,nu cate un "bluray"pe saptamana.Eu la samsungul smart 3D,vad oribilele transmisii tv + asa zisele HD nat geo,wild,digilife,digiworld,animal world,care numai Hd nu se vad.Doar sigla si info spun ca sunt HD.Se vad un pic mai bine ca cele SD,dar foarte neclare si in ceata ,fata de ce ar trebui sa vedem la un HD.Imagine buna e pe TVRHD SI DIGI24HD + DIGISPORT1+2 cand transmit meciuri din afara sau comentatorii din platou.Ataaaaattt.
Pe marea majoritate nu ii intereseaza cum se vede,atata timp cat Varciu invarte ruleta .Noroc cu popoarele astea mai inventive ,care sparg gheata,ca sa mai beneficiem si noi de firimituri,de pe sateliti.
Trebuie data o lege in care sa oblige fiecare televiziune sa emita pe cablu cel putin in HD,retehnologizare sau paaaa.Pe satelit latimea de banda HD ocupa 5 programe SD si ii inteleg ca nu vor sa plateasca satelitul,dar pe fibra optica de la cablu,merg fara numar 4k-uri.

Anonim

Bravo, asa este. In Romania televiziunile nu prea emit Full HD, e mai mult un 720p upscalat.

Insa pe satelit sunt destule programe cu calitate aproape HD ( nu romanesti bineinteles ).

Probabil in viitor vor fi canale HD nativ mai multe si cu siguranta ca vor incepe sa aparea si cele 4K, dar se vor bucura de ele pentru inceput desigur doar fanii receptiei prin satelit. Ceilalti prin cablu, mai ales in Romania, sa astepte inca vreo 10 ani :)

Asa ca ar fi bine isi cumpere echipamente de satelit cine doreste calitate si nu mai stea la mila cablistilor. Eu personal receptionez cateva sute de canale HD cu continut de mare calitate si nu regret nici o secunda investitia facuta.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile