miercuri, 9 ianuarie 2013

Prima imagine a unei televiziuni 4K prin satelit

Avem placerea sa va prezentam primul screenshoot in rezolutie nativa a televiziunii demonstrative 4K Ultra HD pentru Europa, de pe satelitul Eutelsat 10A la 10 grade est. Despre lansarea si tehnologiile acestui canal am discutat anterior aici.

Pentru a receptiona acest canal, va trebui sa scanati frecventa 11304 H 27500 2/3 8PSK DVB-S2 HD, pe satelitul Eutelsat 10A la 10 grade est si veti obtine 4 canale diferite, cu caracteristicile:

PID Stanga Sus Video= 257   Audio = 258 Audio pentru acest canal
PID Stanga Jos Video= 261
PID Dreapta Sus Video= 263
PID Dreapta Jos Video = 265

Intrucat nu detinem un receptor de satelit Ultra HD 4K, iar televiziunea este transmisa prin 4 fluxuri video separate, dar pe acelasi transpoder, a fost necesar sa capturam simultan toate pidurile video ( 4 canale Full HD ) de pe acel transpoder, sa le redam pe rand si exportam aproximativ la aceeasi secunda câte un frame din fiecare cele 4 fluxuri video Full HD.

Apoi am recompus imaginea originala, alaturand cele 4 screenshoturi si a rezultat imaginea reala care este transmisa pe canalul demonstrativ 4K al Eutelsat.

Am decis sa va oferim un screenshot in care este filmat si standul Dacia.

Mai jos aveti imaginea 4K, pentru a o vizualiza la dimensiunea reala, dati click pe aceasta:

4K Ultra HD Screenshot Eutelsat 10A
( click pentru marire, apoi click dreapta si "Save As" pentru a o salva in calculatorul dvs ).
2 comentarii despre subiectul „Prima imagine a unei televiziuni 4K prin satelit”:
Anonim

Bune astea la camerele de supraveghere.

Anonim

Da, ar fi utila o astfel de calitate, dar esentialul e ca in 5 ani asta va inlocui televiziunea HD si se vede super ! Am auzit ca filmele 4K se vor vedea ca la cinema sau cel putin ochiul nu prea va distinge diferenta.

Acesta e viitorul, full HD incepe deja sa devina depasit ! :)

Super imaginea, felicitari.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (74) Digi (491) Focus Sat (238) FREESAT (24) iNES (22) Nextgen (77) Orange (199) Telekom (287) UPC (265) Vodafone (58)