joi, 3 ianuarie 2013

A căzut o stea azi-dimineață...

Îmi vine să plâng... M-am trezit mai târziu ca de obicei, am aprins televizorul și toate televiziunile vuiau într-un vacarm infernal: a murit Sergiu Nicolaescu !

Cum să plece de lângă noi Nemuritorul ? Cum să ne părăsească tocmai cel care a întruchipat cinematografia românească însăși ?

Privesc din nou televizorul si nu îmi vine să cred. Cu toții discută despre cauza morții, asta e important?

Ați uitat de omul care va făcut să tresalte inima de bucurie și de patriotism în copilărie și tinerețe, de artistul care știa să atingă cel mai bine coarda sufletului privitorului, de liderul care mișca masele și de regizorul al cărui film este singurul acceptat ca material de studiu oficial la Hollywood ?

Ați uitat de cel ce a realizat filmul "Nea Marin Milardar", care aduce bucurie și după peste trei decenii de la lansare?


A fost un regizor, un scenarist, un actor, un profesionist cum altul nu va mai fi curând în țara noastră, dar mai presus de toate probabil ultimul patriot al cinematografiei românești.

Oricum, cuvintele nu pot spune prea multe. Poate mult mai simplu ar fi să parcurgeți câteva clipe, într-un pios omagiu, lista creațiilor lui Sergiu Nicolaescu, să alegeți un film și să îl vizionați cu plăcere și cu mândria că a fost realizat de un român.

A căzut o stea azi-dimineața... dar astrul lui Sergiu Nicolaescu va străluci mereu pe cerul României, prin opera care l-a făcut deja nemuritor.

Odihnește-te în pace, Maestre !


Un comentariu despre subiectul „A căzut o stea azi-dimineață...”:
Anonim

Un mare profesionist si un mare om ! Dar televiziunile nu au tratat cu respect aceasta, iar CNA va lua masuri.

Poziția CNA:

“Consiliul Naţional al Audiovizualului îşi exprimă public dezaprobarea totală faţă de modul în care a fost reflectat la posturile de televiziune decesul regizorului şi senatorului Sergiu Nicolaescu.

CNA s-a autosesizat şi, în urma monitorizărilor efectuate în perioada 03 – 05.01.2013, va prezenta punctul de vedere după analiza acestui subiect în prima şedinţă publică a Consiliului.”

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile