duminică, 10 februarie 2013

Hellas Sat 2, satelitul prin care transmite Dolce Tv, a fost cumpărat de Arabsat

Arabsat a semnat un acord cu Organizația Elenă de Telecomunicații (OTE) pentru achiziționarea a 99.05% din actiunile Hellas Sat Consortium (Hellas Sat).

Hellas Sat Consortium deține și operează satelitul Hellas Sat 2, pe care sunt transmise și programele DTH-ul românesc Dolce Tv.

Acordul de cumpărare a fost semnat de părți după ce s-a ajuns la o înțelegere în privința prețului, respectiv 208 milioane euro.


Hellas Sat are utilizarea exclusivă a poziției orbitale de la 39 de grade Est și toate frecvențele asociate din Republica Elenă și Republica Cipru.

Compania operează Hellas-Sat 2, unul dintre cei mai puternice sateliti cu acoperire la nivel european. În afară de Europa, satelitul Hellas Sat 2 acoperă Orientul Mijlociu și Africa de Sud și are un portofoliu de peste 100 de clienți în 26 de țări.

Tranzacția a fost realizată prin intermediul Arabsat Cipru ( o filială 100% a Arabsat ) și este de așteptat ca acordul să fie finalizat până în vara 2013, după ce toate procedurile necesare vor fi efectuate și tranzacția va fi supusă aprobării autorităților competente.

Khalid A. Balkheyour, presedinte si CEO al Arabsat a declarat: "Acest pas dovedește determinarea Arabsat de a continua planul strategic de creștere a resursele sale în privința extinderii pe noi poziții orbitale și a câștigării de noi frecvențe de emisie, precum și privind intrarea pe noi piețe. În 2012, Arabsat a precizat viziunea sa de a trece de la statutul de operator regional la acela de operator de comunicații la nivel global și să devină unul dintre primii 5 operatori de sateliți din lume, până în anul 2020. Această tranzacție, pe lângă programul de dezvoltare a celei de-a 6-a noi generații din sateliți ( care cuprinde proiectarea, fabricarea și lansarea a 3 noi sateliți până în anul 2016 ) demonstrează că Arabsat este pe drumul cel bun în a-și realiza viziunea ".

Domnul Balkheyour a remarcat, de asemenea: "Hotărârea noastră de a susține investiții în Grecia și Cipru se va manifesta prin proiectarea rapidă, fabricarea și lansarea noului satelit HS-3, pe care ni-l imaginam ca fiind unul dintre cei mai importanți sateliți din Europa. Acest lucru ar spori avantajul competitiv al Hellas Sat, iar poziția sa orbitală de la 39 de grade Est va oferi capacități mai mari de transmisie pentru clienții existenți și viitori. Doresc de asemenea să mulțumesc partenerilor noștri, Industria Arospațială Elenă (HAI), unul dintre acționarii minoritari actuali ai Hellas Sat, care vor rămâne în noua structură a companiei."


Niciun comentariu despre subiectul „Hellas Sat 2, satelitul prin care transmite Dolce Tv, a fost cumpărat de Arabsat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile