duminică, 24 martie 2013

Ce înseamnă FTA ?

Free-to-air (FTA) este caracteristica unei televiziuni sau serviciu radio de a fi transmise în formă necriptată ( necodată, liberă la recepție), permițând oricarei persoane cu echipament de recepție adecvat să vizualizeze semnalul ( mai exact programele de televiziune / radio ) sau să asculte conținutul audio al unui post de radio, fără a necesita un abonament sau o taxă pentru vizionare (de exemplu, pay-per-view).

FTA se referă și la emisii prin care radiodifuzorii furnizează conținut pentru care nu se solicită abonament, chiar dacă acestea sunt preluate și livrate la privitor / ascultător de către un alt operator, in pachete pentru care este necesar un abonament ( de exemplu, cablu, DTH prin satelit sau internet ). Totusi, atâta timp cat respectivele programe se pot receptiona de la sursă de retransmisie originală fără abonament, ele rămân definite ca FTA prin respectivul mijloc de retransmisie original.

Deși de obicei este descris ca fiind gratis, costul serviciilor FTA este plătit de privitor într-un mod neconvențional și uneori puțin sesizabil, prin diferite mijloace directe sau indirecte.

Mijloace directe pot fi:
- plata unei taxe radio-tv, cum e cazul unor programe nationale, de exemplu unele programe BBC.
- donații voluntare, în cazul radiodifuzorilor pentru educație și învățământ, cum ar fi rețeaua PBS ( Public Broadcasting Service) din SUA.

Mijloacele indirecte pot fi:
- publicitatea pentru produse și servicii de consum
- sponsorizări, cu beneficiu de promovare a sponsorului
- promovarea la televiziune contra servicii/produse ( barter )

Pot exista situații de acoperire a costurilor televiziunilor FTA prin mijloace directe si indirecte simultan, in care televiziunea este parțial finanțată de contribuabili, dar își completează veniturile din publicitate comercială.

Termenul FTA este folosit pentru transmisiile la liber prin toate mijloacele de transmisie clasice, inclusiv prin satelit și terestru.

O ramură puțin diferită a termenului de FTA este denumirea FTV ( Free-to-view ).
Televiziunile sau pachetele FTV sunt în general disponibile fara abonament, dar acestea sunt codate digital, necesita un echipament specific ( cartelă sau/și receiver dedicat ) si pot fi cu o oarecare eficiență limitate din punct de vedere geografic.


3 comentarii despre subiectul „Ce înseamnă FTA ?”:
Anonim

deci Freesat va fi un DTH FTV , corect ?!!

Romanian Dreambox Info

Daca faci si traducerea a , ceea ce inseamna FTV...ca, DTH se subantelege.

Anonim

FTV - Free-to-View, Gratis la vizionat, adica fara abonament. Nu e corect ? Vad ca au scris si in articol ce inseamna FTV, de aici am dedus: "Televiziunile sau pachetele FTV sunt în general disponibile fara abonament, dar acestea sunt codate digital, necesita un echipament specific ( cartelă sau/și receiver dedicat ) ... " Deci Freesat, dupa ce am mai citit pe aici si pe alte siteuri, ca nu va percepe abonament, ci trebuie doar cartela si decodirul. deduc ca va fi FTV.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile