vineri, 22 martie 2013

LPF TV şi LIGA 1 TV, noi televiziuni în România

Iată că Liga Profesionistă de Fotbal s-a decis sa lanseze propriile televiziuni de fotbal: Liga 1 Tv si LPF Tv.

Aceasta ar insemna concurenta acerba pentru actualele televiziuni de sport, mai ales cele ale Romtelecom ( Dolce Tv ) si Digi Tv ( Digi Sport ), dar si pentru alte televiziuni care transmit meciuri de fotbal.

De asemenea, televiziunile nu vor transmite doar meciuri, ci si alt continut sportiv, deci probabil vor avea transmisie non-stop.

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a anuntat ca procedurile au fost demarate, iar televiziunile vor emite incepand cu anul 2014.


Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) înregistrarea mărcilor LPF TV şi LIGA 1 TV, făcând astfel primul pas oficial pentru lansarea propriilor televiziuni.

Deja au fost depuse cereri pentru inregistrarea la OSIM a marcilor LIGA 1 TV si LPF TV, de acum mai mult de o saptamana ( pe 14 martie 2013 ), Cererea a fost depusa ca avand urmatoarele categorii pentru mărcile inregistrate: activitati sportive si culturale, publicitate, telecomunicații, divertisment, ceea ce se cam potrivesc cu o televiziune de sport, ar si alte categorii.


Poate este doar o strategie de a creste la licitatie prețul drepturilor de difuzare a meciurilor de fotbal, dar cu siguranță concurența nu va privi cu ochi buni mișcarea si va face probabil tot posibilul sa nu le introducă in grila prin cablu, satelit sau tv prin protocol IP.

Totusi, reprezentantul LPF a spus ca se va incerca o colaborare cu operatorii de cablu pentru retransmiterea acestor televiziuni.

In situatia in care Liga 1 Tv si LPF Tv vor castiga licitatia, e posibil să aplice strategia de a vinde meciuri la pachet sau individual altor televiziuni concurente sau sa le vindă PPV către public ( plata per vizionare meci ).


La proiect se pare ca lucreaza inca de acum cateva luni doua echipe diferite, una din strainatate si una din Romania.

De asemenea, in curand va fi depusa si cerere la CNA pentru obtinerea licentei ( licentelor ), incat televiziunile LPF TV şi LIGA 1 TV sa poata emite.


Prin iunie-iulie 2013 se va hotara de catre Adunarea generala daca vor fi lansate ambele televiziuni sau se va pastra doar una dintre cele doua denumiri pentru ambele televiziuni, de exemplu LPF TV 1 si LPF TV 2.

Totodată, Dumitru Dragomir a precizat că la proiectul lansării propriilor televiziuni lucrează de la începutul acestui an două echipe, una din ţară şi una din străinătate, urmând să fie depuse solicitări în acest sens la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), instituţia care emite licenţele audiovizuale pentru ca un post TV să poată emite.

Dar înca se studiaza formatul televiziunilor, luandu-se exemplu televiziuni asemanatoare din alte state.

Se spera ca va fi preluata si Cupa Romaniei, si meciurile din divizia B si meciurile de handbal. Sau poate chiar toate competitiile sportive importante !

De asemenea, se vor transmite si show-uri din lumea fotbalului, si filme artistice pe teme sportive, dar si lupte K1.

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a mai precizat că, dacă Adunarea Generală a LPF îi va accepta propunerile, televiziunile LPF vor emite de la începutul anului 2014.

Televiziunile pot să fie lansate de a se organiza noua licitaţie pentru drepturile de televizare ale meciurilor Ligii I pentru sezonul 2014/2015.

Dumitru Dragomir anuntase chiar din 2011 o intentie a LPF de a avea televiziuni proprii, din cauza ca drepturile de difuzare pentru mai multe pachete cu meciuri din Liga I nu fusesera initial achizionate la licitaţia din momentul respectiv.

Nu se stie daca televiziunile vor fi emise FTA ( la liber ) sau codat, mai ales ca intr-o conferinta de presa din 3 mai 2011, Dumitru Dragomir anuntase ca LPF ar putea obtine circa 170 milioane euro din 170 meciuri transmise in format PPV ( pay per view, adica plata per meci vizionat).

Dumitru Dragomir a mai spus atunci ca Liga Profesionistă de Fotbal nu va avea probleme cu cablistii, pentru ca LPF va avea o platformă funcţională cu unul sau două posturi TV si va plati pentru difuzarea acestor canale catre cablisti. Platforma va fi realizata cu fonduri obtinute din drepturile de televizare şi posibil din împrumuturi la banci. Sediul acestor televiziuni ar putea fi chiar in sediul LPF.

La ultima licitatie din 4 aprilie 2011, numai trei pachete de meciuri din nouă au fost cumparate. RCS&RDS a câştigat primul pachet de meciuri ( 13.200.000 de euro plus TVA ), Romtelecom al doilea pachet( 12.900.000 de euro plus TVA, reprezentand pretul de plecare ) , iar Antena 1 a castigat pachetul 8 ( 10.500.000 de euro plus TVA ). Pentru celelalte pachete nu a licitat nimeni. Pachetul 9 de meciuri din Liga I să fie dat ulterior pentru TVR ( 9 milioane de euro fără TVA ).

Așadar, vine tare din urmă concurența, cu LPF TV şi LIGA 1 TV ? Dvs. ce părere aveți ?


6 comentarii despre subiectul „LPF TV şi LIGA 1 TV, noi televiziuni în România”:
Anonim

Ar fi o lovitura pentru toti care transmit acum fotbal din Romania!

Anonim

ca de obicei , ne vand GOGOSI
ca si meciurile din LIGA 1

Anonim

Mai bine asa , sa ia toate meciurile din liga 1 , ca toti oamenii sa vada liga 1 !
Ar fi super daca s-ar intampla!

Anonim

Ar fi bine sa le transmita HD ar fi nemaipomenit,plata sa se faca PPV cum e in UE

Anonim

Da io am focus sat si nu vad nici un meci din liga 1 :( dar daca ar aparea aceste posturi si al lua toate meciurile si sa-r afla in grila de la focus sat ar fi super toti am vedea meciuri
Sa fie introdus postul fiecaror operatori de cablu si sa ia toate meciurile

Anonim

LPF sa ia toate meciurile si sa le transmita PPV,va fi bine

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile