joi, 7 martie 2013

Orange România, televiziune DTH prin satelit ?

Un subiect discutat si rediscutat pe zeci de siteuri si forumuri este cel al lansarii unui nou DTH prin satelit de catre compania Orange.

Intrucat am fost intrebati deseori de cititori ce infomatii avem despre acest subiect, ne vom limita la a va cita diverse pareri ale colegilor nostri de hobby sau articole provenite din sursele cele mai de incredere si astfel sa redeschidem subiect unde dvs puteti adauga informatii noi, la comentarii.

Compania mamă Orange detine in alte țări televiziune prin satelit, de aceea nu trebui sa excludem posibilitatea lansarii si in Romania a unui astfel de oferte DTH prin satelit.

Asadar, sa vedem ce spun sursele, in ordine invers cronologică ( cele mai noi primele ):

Fanta Rdi-Board: 100% Orange va lansa un nou DTH. Un prieten vechi mi-a propus o eventuala colaborare, nu stia ca sunt iesit total din fenomen.
Orange are multi clienti in mediu rural si pentru a nu-i pierde va lansa o oferta de 2-4 euro/luna pentru abonati si astfel mai prelungeste contractul cu doi ani. Dupa cum stiti, in tari ca Franta sau Polonia, Orange are platforme digitale pe satelit si nu-i va fi greu sa implementeze si aici asa ceva.
Din surse sigure, Orage are ca țintă achizitionarea drepturilor pentru liga 1 incepând cu sezonul 2014/2015.
zf.ro ( 06 martie 2013 ): Clienţii Orange consumă din ce în ce mai mult servicii de entertainment video pe smartphone şi tabletă, iar compania vrea să răspundă acestei cereri, spune şeful Orange România. El susţine însă că Orange încă studiază dacă intră sau nu pe piaţa de servicii de TV prin satelit, iar o decizie nu este luată. Competiţia deja foarte dură de pe piaţa de servicii de TV din România, dusă în principal între RCS&RDS, Romtelecom şi UPC, va creşte şi mai mult în acest an, în condiţiile în care Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a luat decizia de a lansa propria platformă de televiziune prin satelit, iar compania a început deja să negocieze cu dealeri din ţară condiţiile contractuale pentru instalarea echipamentelor la clienţi, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piaţa locală de comunicaţii.
zf.ro ( 06 martie 2013 ): Jean François Fallacher, CEO al companiei Orange: "Din ce în ce mai mult vrem să fim capabili să oferim conţinut TV. Dar vreau să fiu foarte clar, nu avem de gând să intrăm în businessul de a produce noi conţinut TV. Iar când spun TV, mă refer la conţinut video. Nu vom începe să filmăm noi materiale video, nu vom deveni o companie media, nu acesta este scopul nostru."
rz, Softpedia ( 4 martie 2013 )Firmele instalatoare care nu au raspuns la mail-ul de acum 2 saptamani au fost contactate telefonic... la celalalt capat al firului a fost un angajat orange (nu dealer) iar cand i s-a cerut info despre platforma satelit acesta a raspuns ca subcontractorii colaboratori vor fi contactati de catre cineva din departamentul DTH Orange (rezulta ca structura este deja facuta in Orange) Lansarea este programata pentru mijlocul lunii aprilie 2013! (pare sf dar asta este planificarea lor) Platforma va avea inca de la lansare si alte canale nu doar acel pachet de filme! Oferta DTH initiala este exclusiv pentru abonatii orange... daca vrei sa le fi client, trebuie sa te abonezi la telefonie sau net orange Nimic inca despre preturi... atat s-a putut stoarce de la un insider! (care probabil nici el nu stie mai mult, deocamdata) 
jymy, Rdi-Board ( 26 februarie 2013 ): Astazi m-am intalnit cu cineva de la Orange, dupa cum zicea intr-adevar pana de Paște vrea sa intre pe piata cu DTH. (...) Instalatorului (n.r )i se v-a da masina si scule tot absolut tot (...)bormasina, materiale,deci toate se vor da de la Orange.(...)Îl intreb de grila el spune ca i-au zis cei de la capitala ca o sa aibă 50 canale HD, si un abonament mic.
mariosat, Rdi-Board (26 februarie 2013): Am primit un asa-zis ”rezumat contract” sa il studiez si sa trimit raspuns daca vreau sa fac parte din noua lor echipa de Prestatori in vederea instalarii de echipamente DTH direct to home. Echipa se va selecta pana la sfarsitul lunii martie 2013. (...)Stiti cu cat vor plati viitorii prestatori 15 E/Instalarea fara TVA, Si 13E/Service la fel fara TVA.
feri, Rdi-board ( 21 februarie 2012 ): Sunt instalator, si am primit de la ei o scrisoarede de colaborare ca instalator.Nu apare nici informatie, legate de satelit, pachetee de programe, este prezentat un contact, destul de minutios compus, mai ales obligatiunile instalatorului, au cerut intocmirea unei formular, si atat.
mariusat, Rdi-Board ( 19 februarie 2013 ): Informatia este corecta. Orange va lansa un nou dth. Nu stiu cand se va lansa, dar cel mai probabil cred ca o sa emita pe Hotbird sau la 5 grade est. Toate firmele care se ocupau cu instalarea antenelor satelit au primit mail de la ei. Cineva spunea ca vor sa aduca ceva nou pe piata din Romania.
zf.ro ( 06 noiembrie 2012 ): Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, analizează intrarea din 2013 pe piaţa de servicii TV, o decizie de a lansa sau nu acest proiect urmând să fie luată până la finele anului, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piaţa locală de comunicaţii, care sunt familiare cu planurile operatorului. Contactaţi de ZF, reprezentanţii Orange nu au făcut niciun comentariu în legătură cu acest subiect. Totuşi, în cadrul evenimentului ZF Digital '12, care a fost organizat luna trecută de Ziarul Financiar, Jean François Fallacher, directorul executiv al Orange România, nu a negat posibilitatea lansării unui serviciu TV prin satelit atunci când a fost întrebat în mod direct acest lucru, dar nici nu a făcut un anunţ clar în acest sens. "Televiziune prin satelit... nu este sigur, dar televiziunea va fi prezentă pe device-urile noastre mobile, acest lucru este sigur", a declarat Fallacher. În prezent, Orange le oferă clienţilor acces contra cost la o serie de posturi TV de pe smartphone sau tabletă. Grupul France Telecom, proprietarul Orange România, oferă pe alte pieţe servicii TV şi prin satelit, şi prin internet.


16 comentarii despre subiectul „Orange România, televiziune DTH prin satelit ?”:
Alex

Astra (19,2°E)
Eutelsat Hot Bird (13°E)
Eutelsat Atlantic Bird 3 ( 5°O)

Cei 3 sateliti pe care emite in prezent Orange:

http://dreambox-clones.ro/index.php?topic=1436.0

Anonim

Orange Romania? Sau vorbesti de Orange Franta ?

Anonim

DOAR VORBE si atit

Anonim

Nu sunt vorbe, sunt din sistem si va spun ca s-a incheiat un acord cu SES Astra, dar sursele sunt secrete deocamdata, insa va ofer in premiera informatia aici pe HD Satelit, fiindca mi se pare un blog impartial si probabil cel mai bun din Romania de sateliti.

Orange DTH va fi lansat cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii aprilie 2013.

Anonim

Informatia e corecta, dar va las sa pariati :)

Va fi pe Astra 3A la 23.5°E sau pe Astra 4A la 4.8°E ? Va las sa ghiciti. :)

Ani Dogaru

Va fi si pe cablu, adica Orange Tv cablu ?

Anonim

Nu, dar va fi pe DVB-H ( televiziune mobila de la Orange ). Va spun eu din surse si mai sigure.

Anonim

Orange România, numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă, a semnat un contract cu SES Astra, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicaţii prin satelit din lume, pentru a lansa pe piaţa locală servicii de televiziune prin satelit (DTH), au declarat pentru ZF surse de pe piaţa locală de comunicaţii.

Potrivit datelor ZF, Orange România pregăteşte în acest moment ultimele detalii ale intrării pe piaţa de servicii TV, care este programată pentru luna aprilie, cel târziu începutul lunii mai. Contactaţi de ZF, atât reprezentanţii Orange, cât şi cei ai SES Astra nu au dorit să comenteze.

Anonim

cica va fi pe 31.5E ASADAR NICI PE 23.5 NICI PE 4.8e:)

Anonim

Nici ei nu stiu... :)

Romanian Dreambox Info

Orange transmite pe 3 sateliti pachetele sale:

Astra 19,2E Hotbird 13E si pe 5W , eu sunt convins 95% ca, transmisia pentru Ro va fi pe 5W!

Anonim

Treaba e serioasa. Daca vrei sa fii sef regional la Orange DTH, aplica aici:

http://www.bestjobs.ro/locuri-de-munca-dth-regional-operations-team-leader/592844/1

Anonim

Noutati de pe wall-street.ro:

Fallacher, Orange: Analizam intrarea pe televiziune prin satelit. Vrem sa oferim continut pe toate platformele.

Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, cu circa 10,3 milioane de clienti si afaceri de peste 900 de milioane de euro anul trecut, analizeaza intrarea pe piata de televiziune, inclusiv prin oferirea de servicii prin satelit (DTH), a declarat Wall-Street.ro, Jean-François Fallacher, directorul general al companiei.

Managerul a adaugat ca operatorul analizeaza atat posibilitatea de a extinde serviciile de televiziune furnizate in prezent pe mobil catre alte platforme precum tablete sau PC-uri, dar si de a oferi televiziune digitala prin satelit (DTH).
Confirmarea CEO-ul Orange Romania in legatura cu posibila lansare a unor servicii de televiziune prin satelit vine dupa jumatate de an in care in presa au aparut informatii ca operatorul vrea sa intre pe aceasta piata. De asemenea, Hotnews a scris in urma cu doua saptamani ca Orange a primit pe 11 martie licenta de la ANCOM prin care poate introduce servicii TV prin reteaua sa mobila (de tip Mobile TV), conducerea operatorului urmand sa hotarasca daca le va si lansa comercial.
“Televiziunea pe mobil este parte a planului nostru (n.red. de dezvoltare in zona continut), analizam posibilitatea de a distribui servicii de televiziune, uitandu-ne si la posibilitatea de a face acest lucru prin satelit. Am cerut autorizarea ANCOM, iar cand vom lua o decizie legata de pe piata romaneasca, vom explica ceea ce ne dorim sa facem. Vom oferi detalii la momentul potrivit, acum analizam acest planuri”, a explicat Jean-François Fallacher.

El a adaugat ca Orange isi doreste sa se dezvolte in zona de furnizare de continut datorita cererii tot mai mari a clientilor din Romania pentru servicii care pot include muzica, filme, emisiuni sau chiar jocuri.
“Vedem ca exista o cerere a consumatorilor nostri din Romania de a avea acces la mai mult entertainment, iar televizorul este doar unul dintre cele trei ecrane pe care poti vedea continut. Acum oamenii au telefoane foarte frumoase. Te poti uita la televizor, dar si pe tableta, pentru ca e mai confortabil, o tableta este un televizor mai mic. Vedem acest apetit pentru televiziune si cred ca putem aduce ceva nou in piata pentru clientii nostri. Acum testam”, a mai spus Fallacher.
De altfel, Jean-Paul Cottet, senior executive vice president pentru marketing si inovatie in cadrul France Telecom-Orange, grupul francez de telecomunicatii din care face parte Orange Romania, declara la finalul anului trecut pentru Wall-Street ca operatorul vrea sa devina un jucator important in furnizarea de continut.
„Lucram puternic pentru a ne dezvolta pe zona de continut, iar in unele tari suntem un jucator important. Nu este asa inca si in Romania, dar va fi in curand. De exemplu, in Europa suntem numarul unu pe zona de jocuri, in unele tari avem o pozitie semnificativa pe zona de video la cerere”, spunea Cottet in urma cu trei luni.

Vrem sa aducem continut pe platforme multiple: smartphone-uri, tablete, televiziune, PC

Anonim

Orange a facut primii pasi pe segmentul de continut in 2005 cand a lansat programul Orange Film, prin care clientii isi pot cumpara doua bilete la cinema la pret de unu daca trimit un SMS. In 2006 a introdus serviciul TV pe mobil in portalul Orange, prin care clientii aveau acces la 13 posturi TV in direct. Ulterior, in 2010, compania a lansat aplicatiile TV Live si Orange Film, acestea fiind printre primele aplicatii de smartphone lansate de un operator mobil de pe piata locala.
Iar in toamna anului trecut compania a lansat o oferta prin care o parte dintre clienti primeau timp de sase luni muzica nelimitata prin Deezer, unul dintre cele mai populare servicii de streaming audio la nivel mondial, cu peste 26 de milioane de utilizatori.
“Am inceput sa introducem servicii noi si vom continua sa facem acest lucru. Vom investi tot mai mult in continut. Am lansat o versiune test prin care furnizam continut pe mobil: poti sa te uiti la diferite canale pe mobil si vom merge mai departe. De ce? Pentru ca am observat in Romania un foarte mare apetit pentru continut, pentru servicii de entertainment, pentru servicii de televiziune. Romanilor le place foarte mult sa se uite la canalele de televiziune, nu doar pe un televizor obisnuit, ci si pe mobil. De asemenea, sunt tot mai multe tablete, am investit in reteaua de internet mobil si este normal sa vrem sa aducem pe piata acest continut pe platforme multiple: smartphone-uri, tablete, televiziune, PC. Pe toate dispozitivele care sunt disponibile pe piata”, afirma Fallacher.
Pentru a se extinde in zona de continut TV operatorul va folosi resursele Dailymotion, un site cu aproximativ 120 de milioane de utilizatori si considerat a fi “YouTube-ul european”. Acesta a fost de curand cumparat integral de grupul France Telecom.
Investesc 100 de milioane de euro anul acesta. Cea mai mare parte din investitie merge catre serviciile 4G

Insa, cea mai mare a investitiei de circa 100 de milioane de euro pe care Orange Romania o face anul acesta, va fi in dezvoltarea retelei 4G, care va permite furnizarea de internet mobil la viteze de pana la 100 Mbps, de patru ori mai mult decat in prezent. De asemenea, compania va investi in extinderea acoperii 3G, in magazine si trainingul celor aproximativ 2.800 de angajati. Compania are un buget de training de peste un milion de euro pentru 2013, fata de un milion de euro anul trecut.

Serviciile 4G (urmatoarea tehnologie dupa 3G) permit utilizatorilor sa foloseasca internetul mobil la viteze de pana la 100 Mbps, de cateva ori mai mari decat in cazul 3G. De exemplu, un fisier de 20 MB poate fi descarcat in mai putin de 20 de secunde, fata de media de trei minute, atinsa prin 3G. Pentru redarea online a unei melodii, timpul de asteptare este de mai putin de o secunda, fata de 10 secunde. De asemenea, prin 4G utilizatorii pot folosi simultan mai multe aplicatii multimedia, precum navigare pe internet, conferinte video in timp real, acces la fisiere foto /video, video streaming HD.
Orange a lansat aceste servicii la finalul anului trecut, acestea fiind disponibile in Bucuresti, pe Valea Prahovei, in zona Bran-Moieciu si in Poiana Brasov.
In prezent operatorul extinde acoperirea 4G in cele mai mari orase din tara, dar seful Orange nu a oferit detalii despre numarul de localitati sau numele acestora. Intrebat daca Orange va lansa serviciile 4G in aceste orase in 2013 ori va astepta luna aprilie din 2014, momentul in care se va elibera spectrul 4G, Fallacher a evitat un raspuns direct, afirmand doar ca pana atunci se fac investitii.
Serviciile 4G au fost lansate si de Vodafone si Cosmote, insa, deocamdata, toti cei trei operatori se pregatesc si investesc pentru lansarea din 2014 a retelei 4G, cand va fi eliberat spectrul pentru acest tip de servicii. Practic, adevarata viteza si acoperire a serviciilor 4G se va vedea in primavara anului viitor.

Castravete

De cand tot analizeaza si tin lumea in suspans... Sa analizeze in continuare.

Administrator

Orange DTH emite prin satelit Pro TV HD, Acasa HD, Sport.ro HD, Kanal D, deocamdata necodat, pe frecventele de aici :

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/harmonic-dth-orange-fost-lansat-in.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile